02-26-2008, 17:01 | #1 |
Türk Sanat Müziği, Nostalji Sevenlere...
İlk "Kürdili-Hicâzkâr" makamıyla başlamak istiyorum.
Makam: Kürdili-Hicazkâr Usûl : Nim Sofyan Beste: Selâhaddin İnal Güfte: Sedat Ergintuğ Çiçek nedir görmeden bozkırlara dalmışsan Çaldığın kapılardan hep nasihat almışsan Üstelik bu âlemde aşktan mahrum kalmışsan Desene ki güzelim, sen hiç yaşamamışsın Su verdiğin goncalar açmadan soluyorsa Sığındığın geceler insafsız oluyorsa Üstelik bu hikâye aşksız son buluyorsa Desene ki güzelim, sen hiç yaşamamışsın..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-26-2008, 17:02 | #2 |
Öyle dudak büküp hor gözle bakma (Ah bu şarkıların gözü kör olsun)
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Semâi Beste: Avni Anıl Güfte: Şahin Çandır Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin, yok mu benzerin? Goncadır ilk hâli bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki, kaş çatar gibi En sıcak sözlerin azarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çocuklar gibi? Ah bu şarkıların gözü kör olsun.. Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun, nice, arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun. |
|
02-26-2008, 17:17 | #3 |
Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim?
Makam: Kürdili-Hicazkâr
Usûl : Düyek Beste: Bâki Duyarlar Güfte: Gonca Gül Seni ben ellerin olsun diye mi sevdim? Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim? Yalan sözlerle aldatıp, "seninim" derdin Herşeyimi uğruna ben boş yere mi verdim? |
|
02-26-2008, 18:17 | #4 |
Sorma bana, nafile, neler düşündüğümü..
Makam: Kürdili-Hicazkâr
Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin Pınar Güfte: Vecdi Bingöl Sorma bana, nâfile, neler düşündüğümü Söylemem tek söz bile, çözemem o düğümü Söyleyemem.. Seviyordum belki de seni bir zamanlar Uçtu uçtu gönüldeki deyiversem kim anlar Söyleyemem Gönülde kaybolanı, âh, ızdırab duya duya Ararım gözlerinde geçmişteki yalanı Gerçekten duya duya söylemek isterdim de Söyleyemem.. |
|
02-26-2008, 18:19 | #5 |
Avuçlarımda hâlâ sıcaklığın var
Makam: Kürdili-Hicâzkâr
Usûl : Düyek Beste: Yusuf Nalkesen Güfte: Yusuf Nalkesen Avuçlarımda hâlâ sıcaklığın var, inan "Unuttum" dese dilim, yalan, billâhi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan "Unuttum" dese dilim, yalan, billâhi yalan.. |
|
05-06-2008, 20:37 | #6 |
Anla artık, anla beni (Son mektup)
Makam: Nihâvend
Usûl : Sofyan Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Aydın Ünsal Anla artık, anla beni Unut bütün geçenleri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum Biliyorum ayıracak bu son mektup ikimizi Bu son mektup koparacak yıllar süren sevgimizi Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum.. Üzülsen de artık yeter Gelmez güzel günler geri Bitsin herşey bütün aşkın, bunu senden istiyorum Son mektubu yazarken ben saadetler diliyorum.. |
|
05-06-2008, 20:40 | #7 |
Affetmem asla seni (Ateş olup yaksan da)
Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni.. Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni.. Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni.. Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni.. Yakut yüklü dal olsan, Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni.. |
|
05-06-2008, 20:41 | #8 |
Ağlamakla ömrüm gelip geçiyor..
Usûl : Düyek Beste: Sâdi Hoşses Güfte: Sâdi Hoşses Ağlamakla inlemekle ömrüm gelip geçiyor Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor, Feryâdıma efgaanıma kimse bir ses vermiyor. Devâsı yok, garib gönlüm günden güne eriyor.. |
|
05-06-2008, 20:43 | #9 |
Aşkın susuz bağında pınar gibi çağlarım..
Usûl : Aksak Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: ----- Aşkın susuz bağında, Pınar gibi çağlarım. Ceylan oldum dağında, Gezer gezer ağlarım.. Dağlar taşlar aşa aşa, Sordum onu uçan kuşa Çekilirmiş gelen başa Yüreğimi dağlarım.. Gözlerimde melali var Neye baksam hayali var Kavuşmak ihtimali var Ümmidimi bağlarım.. |
|
05-06-2008, 20:44 | #10 |
Ayrıldı gönül şimdi; yine bir tek eşinden...
Usûl: Curcuna Beste: Zeki Duygulu Güfte: Zeki Duygulu Ayrıldı gönül şimdi yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden, Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|