AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-14-2008, 21:19   #291
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
ümmü seleme abla gerçekte türkler daha çoktur .. gerçek açıdan korkulan bunun tv de yayınlanması değil,tv de yayınlanmaktan daha öte resmi bir dil olmasıdır.
canım bu korkun olmasın bu asla olmaz...sadece bunu ben bir jest olarak görüyorum...ben kürdüm bu benim hoşuma gidiyo...ama anlarım ama anlamam...ama hoşuma gidiyo
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:22   #292
Kullanıcı Adı
akgenclik56
neler oluyor burda :-X
akgenclik56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:25   #293
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ümmü seleme abla gerçekte türkler daha çoktur .. gerçek açıdan korkulan bunun tv de yayınlanması değil,tv de yayınlanmaktan daha öte resmi bir dil olmasıdır.
canım bu korkun olmasın bu asla olmaz...sadece bunu ben bir jest olarak görüyorum...ben kürdüm bu benim hoşuma gidiyo...ama anlarım ama anlamam...ama hoşuma gidiyo
tabiki kürt olabilirsin .. ama kimileri şuan mecliste tüm kürtler arkasındaymış gibi politika izliyor(dtp).. eğer buda olursa mecliste bunu kullanıcakların sayısı artacaktır.. köylerinde bir okula mahrum olan kürt kardeşlerimizin cahiliyetine dayanıpta pkk nın yaptıklarını görüyoruz bu pkk için küçük gibi görünen fakat büyük bir zaferdir.
neden korkuyorum kürtçenin resmi bir dil olmasına;
pkk kürtleri kürtçe konuşmaya zorlayacaklar
bunun üzerine türkler ise üstüne basa basa türkçe konuşacaklar
meclis ikiye bölünecektir. kürtler ve türkler.
mecliste dah açok türk veya kürt olamsı için hızlı nüfus üremesi olacaktır.
elbetteki bunu 1 ırk kazanacaktır
allah korusun bu okadar ileriye gidebilirki iki ırk düşman olup toprakları bile ortadan ikiye ayırabilirler.
bunların temelinde ise pkk nın ayrım planı ortaya çıkar ve hedeflerine ulaşırlar
(ALLAH KORUSUN)
ama 1 dil resmi olunca 2 ırk ayrımı yapılmaz
kürt türk diyede birşey yoktur hepimiz TÜRKİYELİYİZ.
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:26   #294
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
kocturk Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar kürtçe yayın yapılmıyormuydu kürtçe öğrenmek için dersaneler açılmadımı peki bu şimdilerde tekrar ortaya çıkan 24 saat kürtçe yayın hakkı gibi bir düşünce bu neye yarıyacak neyin hangi sorunların çözümü olacak dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir devletin resmi dili birden fazla olmamışken olamazken türkiyede bunu yapma gayretinin nedeni nedir kürtlerde çerkezlerde laazlarda pomaklarda bu ülkenin öz ve öz evladıdır. tabi bu ülkenin evladı olmak isteyenin
ancak sorun bu değilki dil öğrenmek kadar masum değil bir ülkeyi bu toprakları bölüp parçalamak için yüzyıllardır birtakım oyunlar oynandı en son oyunda kürt türk çerkez laz diyerek bu ülke çocuklarını ayırmak parçalamaktır benim kürt arkadaşım kürtçe bilmiyormu kurslar açıldı orada öğrenebilirler fakat açılan onca kurs geri kapandı çünki hiç rağbet görmedi kürtçe yayın yapılsınmı isteniyor trt belli zamanlarda bu tür yayınlar yapıyor bu tür tefrika kokan ayak oyunlarına gelmeyelim türk bu topraklarda yeşeren köklü bir çınardır çerkez laz pomak kürt ve sayamadıklarımızda bu çınarın kolları dallarıdır ağacın dallarını budamakta bu ağacı kökten kesmekte bu toprakların insanları için hiç iyi olmaz bu oyunlara gelmeyelim ırakın içinde bulunduğu durumu göz ardı etmeyelim bari onların durumunu görüp aklımızı başımıza alalım
arkadaşım Kürtçe yayın ne zaman yapıldı? onlarca kürt dili okulu değil sadece 8 tane açıldı. trt nin basit bir kanalının türkçe nin dışında bir kaç dilde yayın yapması ülkenin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmez! dünyanın hiç bir ülkesinde birden fazla resmi dil yok diyorsun. güzel kardeşim ne alaka şimdi trt de bir kaç saat kürtçe yayın yapılacaksa resmi dilimiz kürtçe mi olacak? ayrıca kıbrısın resmi dili türkçe, rumca, ingilizce. daha çok örnekleri de var neyse konumuz bununla alakalı değil.

sen pomaklarla kürtleri nasıl bir kefeye koyarsın? trt de kürtçe yayın yapılması pomaklar lazlar vs. ırkları üvey evlat yerine koyma anlamına mı geliyor? bir çok arap ülkesinde devletin resmi kanal veya radyolarında türkçe yayın da yapılıyor. hiç birinin de ülkesi bölünmüyor !!!

senin kürt arkadaşın kürtçe bilmiyor. ben iki kelime kürtçe konuşamıyorum. trt nin bazen kürtçe yayın yaptığını söylüyorsun. senin trt izlediğinden bile şüpheliyim. ne zaman kürtçe yayın yapıldı?

senin gibi faşistler üniversite yerleşkelerinde öğrencileri ailesiyle sırf Kürtçe konuştu diye dövüyorlar. 10 kişi bir kişiye saldırıyor. bu mudur milliyetçilik? rumca ya ermeniceye sesiniz çıkmaz kürtçe yayın yapılacak olsa kıyametleri koparırsınız. neymiş efendim? bölücülük olurmuş. hele hele sizin lideriniz bahçeli çıkıp demez mi: "kürtçe yayın yapılmasına izin verilmesi PKK ya verilmiş bir imtiyazdır" el insaf bahçeli en insaf. seçim zamanında siirtte batmanda diyarbakırda seçim lokallerinin camlarına veya direklere de aynen şöyle yazarlar: "türk kürt kardeştir!!!" herkes eşit hakka sahiptir.. felan da filan. hani nerde eşit hak? adama hakkı verildi mi terörist yerine koyuyorsun onları sonrada seçim vakti biz kardeşiz diyorsun.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:27   #295
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Facebookta bile TRT nin Kürtçe yayın yapmasına karşıyız diye gruplar kurulmuş bu insanların derdi ne?
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:27   #296
Kullanıcı Adı
akgenclik56
[quote=politikaci ]
Alıntı:
Alıntı:
tabiki kürt olabilirsin .. ama kimileri şuan mecliste tüm kürtler arkasındaymış gibi politika izliyor(dtp).. eğer buda olursa mecliste bunu kullanıcakların sayısı artacaktır.. köylerinde bir okula mahrum olan kürt kardeşlerimizin cahiliyetine dayanıpta pkk nın yaptıklarını görüyoruz bu pkk için küçük gibi görünen fakat büyük bir zaferdir.
neden korkuyorum kürtçenin resmi bir dil olmasına;
pkk kürtleri kürtçe konuşmaya zorlayacaklar
bunun üzerine türkler ise üstüne basa basa türkçe konuşacaklar
meclis ikiye bölünecektir. kürtler ve türkler.
mecliste dah açok türk veya kürt olamsı için hızlı nüfus üremesi olacaktır.
elbetteki bunu 1 ırk kazanacaktır
allah korusun bu okadar ileriye gidebilirki iki ırk düşman olup toprakları bile ortadan ikiye ayırabilirler.
bunların temelinde ise pkk nın ayrım planı ortaya çıkar ve hedeflerine ulaşırlar
(ALLAH KORUSUN)
ama 1 dil resmi olunca 2 ırk ayrımı yapılmaz
kürt türk diyede birşey yoktur hepimiz TÜRKİYELİYİZ.
[/quote
destekliyorum :-*
Alt 06-14-2008, 21:30   #297
Kullanıcı Adı
Beritan
tabiki hepimiz türkiyeliyiz......benim düşüncem bence zarar yok....ama pkk dmek kürt demek değil...pkkk nın çoğu ermenidir...pkk zaten zülmunü kürtlere yapıyodur buda çok bellidir...ama ne desem boş
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:32   #298
Kullanıcı Adı
akgenclik56
Alıntı:
tabiki hepimiz türkiyeliyiz......benim düşüncem bence zarar yok....ama pkk dmek kürt demek değil...pkkk nın çoğu ermenidir...pkk zaten zülmunü kürtlere yapıyodur buda çok bellidir...asma ne desem boş
haklısında.pkk kürtler üzerinden bir poltika izliyor.bu nedenleki halkımız pkk yı kürt kökn diye tanıyor sorun burda.
Alt 06-14-2008, 21:33   #299
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
tabiki hepimiz türkiyeliyiz......benim düşüncem bence zarar yok....ama pkk dmek kürt demek değil...pkkk nın çoğu ermenidir...pkk zaten zülmunü kürtlere yapıyodur buda çok bellidir...asma ne desem boş
kesinlikle pkk kürt demek değildir. pkk onları kullanmaya çalışan şerefsizlerdir.kürtçe yayın aslında olabilir onları bilgilendrimek için.ama bunu pkk eline koz olarak kullanırsa olayı ne kürtlerin ne türklerin sadece KENDİ LEHLERİNE çevirebilir. zaten amerika israil ve tüm avrupa ülkeleri aç kurt gibi ülkemizin ayrılmasını güç kaybetmemizi bekliyorlar biz bu oyuna düşmeyelim .. kardeşçe dostça yaşamaya devam ederek böyle yaşamayanlarıda bilgilendirelim
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-14-2008, 21:34   #300
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Alıntı:
Alıntı:
kesinlikle pkk kürt demek değildir. pkk onları kullanmaya çalışan şerefsizlerdir.kürtçe yayın aslında olabilir onları bilgilendrimek için.ama bunu pkk eline koz olarak kullanırsa olayı ne kürtlerin ne türklerin sadece KENDİ LEHLERİNE çevirebilir. zaten amerika israil ve tüm avrupa ülkeleri aç kurt gibi ülkemizin ayrılmasını güç kaybetmemizi bekliyorlar biz bu oyuna düşmeyelim .. kardeşçe dostça yaşamaya devam ederek böyle yaşamayanlarıda bilgilendirelim
Sence O kanalı pkk nın lehine kullanılmasına izin verirler mi?

İmkansız...
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 19 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 19 Misafir)