AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-18-2008, 12:56   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart MÜSLÜMANLARIN PARAMPARÇA OLUŞU...
Alıntı:
Yâren Nickli Üyeden Alıntı
Müslüman Allah ile arasına kimseyi sokmamalı.Ben tarikatlara alenen karşıyım.Bir müslüman Allah'a iman ediyor,peygamberini seviyorsa gerisi teferruattır.
bu sözünü İslam'ı değiştirmeye çabalayan kesimler söylüyor!!! bir insan birileri vasıtasıyla olmazsa Allah'a nasıl ulaşabilir? sadece kişi ve Allah yeterli mi? Kur'an da okunmasın öyle mi? ülkemizde çok güzel işler yapan tarikatlar var. bazıları yararlı olayım derken zararlı olabiliyorlar ama bu, tüm tarikatları kötülemek için yeterli bir örnek değildir.

mesela ben kıbrıs'ta okudum. oradaki insanların dünya görüşünün tam tersinde olan Kıbrısi tarikatı var. kıbrıs gibi bir yerde dergah görünce çok şaşırdım. şeyh nazım kıbrısi yi ziyarete gittik. dergaha girince hemen girişte bir banka oturdum yanımda ispanya'nın alaves bölgesinden gelen bir ispanyol vardı. kardeşi müslüman olmuş o da merak edip gelmiş yanına müslüman olmayı düşünüyorum ama henüz kesin bir şey söyliyemem dedi şeyhle görüşeyim de ne olur bilmem dedi. şeyh 5-10 dakika içerisinde muazzam hitabetiyle karşındakini etkileyen müslüman olmalarına vesile olduklarının sayısı binlerce olan muazzam biriydi. 6 dil biliyordu. kitapları onlarca dili çevrilmiş. güncel konuları çok yakından takip eden çok bilgili biri. ispanyol da müslüman oldu. dergahın bahçesinde çok tatlı sarı saçlı 4-5 yaşlarında Alman çocuklar Fatiha süresini sırayla ayet ayet okuyarak güreşiyordu. İngilizler, Fransızlar, İspanyollar, Almanlar aynı çatı altında tahmin edemeyeceginiz kadar kardeşçe yaşıyorlar.

Şimdi, böyle kişileri görünce "tarikatlar çok gereksiz şeyler" demek yanlış olmaz mı? elin ispanyol'u ingilizi nerden bilecek islam'ı. Allah'la arasına kimse girmesin mi? veya müslüman olduktan sonra bi başına mı bırakılmalı? aman biz araya girmeyelim mi denmeli? aynı şey bizler için de geçerli. malum medrese eğitimi almıyoruz. çoğumuz namaz kılıp Kur'an okusakta dini bilgimiz yetersiz. bu bilgisizliğimizi samimiyetine güvendiğimiz, veya yaptığı olumlu işler sebebiyle tercih edilen, beğenilen tarikat üyelerinden giderebiliriz. merak etmeyin kendimizle Allah arasına bir başkasını koyduğumuz için Allah bize gücenmeyecektir. aksine İslam'ı daha iyi öğrenmek için yaptığımız çabalamanın hakkını verecektir.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)