NAZIM HİKMET'İ ANMALI MIYIZ?
"hatta sen ağzına bile alma Necip Fazıl'ın adını "
Buna çok güldüm..neden almıyormusum..neden elestırmıyormusum...oda sizin benım gibi bir insan değil mi....mesleği şiir yazmak...gerçekten tepkiyi anlayabişmiş değilim...
Başbakanımı karıştırmıssınız....evet şunu söylemeliyim ki kendısın geçmişindende hoşnut değilim ama arada şöyle bir fark var....
Başbakanın gençliğinde tüm fikirler çok uçtaydı...sağcısı solcusu ülkücüsü falan filan..gençler delifişek zamanlarındaydı ve aşırılardı...başbakalım da dahil....ama bugün tüm bunlar törpülandi..aşırının her zaman zarar getireceği görüldü o nesil tarafından..başbakanımda düşüncelerini biraz daha yumuşattı her iki taraftanda bakmaya çalıstı....TAYYİP BEY DÜŞÜNCESİNİN ÖZÜNÜ DEĞİŞTİRMEDİ..TARAFINI DEĞİŞTİRMEDİ...sadece biraz daha ılımanlaştı....yani birden bire ataist olmadı yada ataistken birden bire koyu bir dinci olmadı..bilem aradakı farkı anlatabıldımmı....onun için basbakanımla necip fazılı karıstırmayın...
Ve yine söylüyorum...kendısıne saygım sonsuz...şiirlerinden bir okadar sevdıklerım vardır...şiir zenginliğimize kattıklarını kimse göz ardı edemez ama bu onu çok sevmemı gerektirmiyor...benim gözümde diğerlerinden çok farklı bir şair bir üstad olarak göstermiyor..bu nedene kımse bana laf söyleyemez...
|