AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-23-2008, 15:57   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Mühürlü Kalpler


Kur’ân-ı Kerîm’de, çeşitli âyetlerde kalpleri Allah’ın dâvet ve hidâyetine kapalı kalplerden bahsedilmiştir. Bir misal olmak üzere, şu âyet-i kerimeleri nakledebiliriz.

“Onlar, sağır, dilsiz ve kördürler. Bu sebeple onlar, (hakîkate) dönemezler.” (el-Bakara, 18)
“Elbette sen ölülere duyuramazsın! Arkalarını dönüp giderlerken, sağırlara o dâveti işittiremezsin! Sen körleri sapıklıklarından vazgeçirip doğru yola getiremezsin! Ancak âyetle*rimize inanıp da teslîm olanlara duyurabilirsin!” (en-Neml, 80-81)

Bu âyetlerde zikri geçen ve mânevî olarak hiçbir meziyet taşımayan bu mühürlü kalbler, tamâmen hayvânî bir hayata dalarak dünyâyı sâdece yemek, içmek ve eğlenmek gibi ten planındaki gel-geç heveslerden ibâret görürler. Cesetler nasıl ki, toprakta çürüyüp giderse, bu nevî kalbler de inkâr karanlık ve bataklıkları içinde öylece kaybolup giderler. Dalâlete (sapıklığa) dûçâr olan bu kalbler, yalnız kendilerini değil, kendilerine yakın olanları da hazîn bir âkıbete sürüklerler.

Onlar yaşadıkları hayat ve yönelişleri sebebiyle Allah’ı unutmuş, Allah da bu isyan ve nisyanlarına mukabil onlara kendilerini unutturmuştur. (Bkz: el-Haşr, 19) Artık kalblerindeki bu mühür ve kilitleri açmak, ancak varlığını ve kudretini unuttukları Allâh’a kalmıştır.

Diğer taraftan dünya hayatında kal*bi mü*hür*le*nip hi*dâ*yet ka*pı*la*rı*nın kendisine ka*pan*mış bulunduğu kimseleri, zâhiren tanımamız mümkün değildir. İç âlemlerini ve kalblerinin derûnunu, sadece Allah Teâlâ bilir. Kur’ân-ı Kerîm, böylesi mühürlü kalb sahiplerinin vasıflarını saymış, ancak bu kimseleri isim isim zikretmemiştir.

Bu sebeple biz, muhatabımız kim olursa olsun, tebliğ ve dâvete devam etmeliyiz. Onların inkârda ısrar etmeleri, bizim tebliğ sorumluluğumuzu düşürmez. Yine küfür üzerinde devam etmeleri de bizim tebliğde başarısız olduğumuz mânâsına gelmez. Çünkü bizim üzerimize düşen sadece tebliğdir; o tebliğin tesirini halkedecek (yaratacak) olan ise Allah’tır. Nitekim Peygamber Efendimiz Ebû Cehil’e, Ebû Leheb’e ve emsâli azılı kâfirlere, hayatta bulundukları müddetçe tebliğe devam etmiştir. İlâhlık iddiasında bulunan Firavun ve Nemrud’a peygamberler gönderilmiş olmasının hikmetlerinden birisi de budur. Gerçekten, kimin, ne zaman, hangi vesileyle hidâyete ereceğini Allah’tan başka kimse bilemez. Sonuç olarak bize düşen, elimizden geldiği kadar en güzel şekliyle dinimizi tebliğ etmektir.

İnsanların hâli hazırdaki hâlleri de değişkendir. Fi*ra*vun’un si*hir*baz*la*rı mi*sâ*li, da*lâ*let üze*re ya*şa*yıp âhir ömür*le*rin*de hi*dâ*ye*te eren*ler ol*du*ğu gi*bi, Kâ*run ve Bel’am bin Ba*ura mi*sâ*li, hi*dâ*yet üze*re yü*rü*yüp, so*nun*da def*te*ri*ni hüs*ran*la ka*pat*mış olan*lar da mev*cuttur. Bu yüzden biz, böylelerinin hâlinden ibret almalı, Cenâb-ı Hak’tan iman üzere sabit kadem etmesini niyaz etmeli ve fecî bir âkıbete düşmemek için devamlı sûrette istikamet üzere yaşamalıyız. Kalbin taşlaşmasını ve neticede mühürlenmesini engelleyen en büyük reçete, «zikrullah» (Allah’ı hatırlamak)’tır.(Bkz: el-Bakara, 74)


SELMA BAHADIR

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-23-2008, 16:37   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Mühürlü Kalpler
Dalalet üzeri yaşamaktan yaradana sığınarak zikrullah ile kalpleri huzur duyanlardan olmak duası ile..
Paylaşımınız için teşekkürler...+
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2008, 16:37   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Mühürlü Kalpler
Amin.İnşaAllah.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2008, 16:44   #4
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart Mühürlü Kalpler
Kalbi Hakk' a ram olmuş nazenin sineler, O' ndan gelene kulak kesilip; "İnandık ve itaat ettik" derler, ona haiz hayat pencerlerini belirlerler. Kalbi mühürlenmiş kimseler Hakk' ın söylediğine kapalı olduğundan ona memur olana da kapılarını kapatmışlardır. Tebliğde metod "ısrar" olmalı, yıldırıcı olanlardan ders almalı ancak vazgeçmemelidir. Taki bizim kalbimiz de mühürlenmesin. En büyük tercümanlık Hakk tercümanlığıdır. Ona memur olmak da adanmaışlara yaraşır. Adanmışlardan olmak duamız olsun.

teşekkürler. (+)
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2008, 23:04   #5
Kullanıcı Adı
sümeyra
Standart Mühürlü Kalpler
İman, zikrullahla olgunlaşır ve yerini sağlamlaştırır ve en makbul zikir gizli ve samimi olandır.
Rabbim son nefesinde iman ile göçenlerden eylesin. Kalbimizin katılaşmasına izin vermesin her daim kalplerimiz Ayetlerin korkusuyla ve mücdesiyle titresin. Teşekkürle Eda +
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2008, 00:20   #6
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Mühürlü Kalpler
Rica ederim.Ben teşekkür ederim okuyup , güzel yorumlarınızı eklediğiniz için ...
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım