AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Sporlar Genel Spor dalları ile ilgili paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 06-24-2008, 11:21   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart 'O gol Allah'ın lütfudur'
Euro2008'de 25 Haziran Çarşamba günü Almanya ile yarı final maçı oynayacak olan A Milli Takım'da Semih Şentürk ve Gökhan Zan turu geçeceklerini söylediler.

A Milli Takım'ın antrenman yaptığı Avusturya Wien'in sahasında yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan Semih Şentürk, Hırvatistan maçında attığı gol ve performasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Gol atmam tabii ki önemli ama ülkem adına bir iş başarmam daha önemli. Özellikle Hırvatistan maçında olmak üzere hayatım boyunca unutamayacağım gol ya da goller attım. Devam etmesini hem kendi adıma hem de ülkem adına çok istiyorum. Almanya maçını kazanırsak bir ilki gerçekleştirmiş olacağız, final oynayacağız. Almanya bir turnuva takımı ve çok güçlü bir ekip, kolay maç olmayacak ancak hocamızın analizleri ve vereceği taktik sonrasında maça çıkıp elimizden geleni yapacağız'' dedi.

'İlk 11'de sahaya çıkmak seni nasıl etkiliyor ?' sorusuna ise Semih, ''İlk 11'de de sonradan girdiğim maçlarda gol attım. Çok önemli maçlarda sonradan girip gol attığım için bu gündeme geldi. Fatih hocam bana ne zaman görev verirse ben o zaman görev yaparım. Çek maçında ilk 11'de oynadım ama takım olarak ilk yarıda kötüydük, hoca da beni oyundan aldı. İlk 11 ya da sonradan farketmez hocam ne zaman görev verirse o zaman çıkıp elimden geleni yapacağım'' diye cevap verdi.

"RAKİPLERİN FAVORİ GÖSTERİLMESİ BİZİ MOTİVE ETTİ"
Semih, Türk Milli Takımı olarak bu zamana kadar büyük başarılar elde ettiklerini belirterek, 'Rakipler hep favori gösteriliyor, şimdi de Almanya favori, bu sizi nasıl etkiliyor ?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

''Bizim favori gösterilmememiz bizi daha fazla motive etti. Portekiz maçında rakip favoriydi kazandı, sonrasında ise biz kazandık. Şimdi Almanya favori ama bu bizi korkutmuyor. Biz kendi aramızda toplantılar yaparak bu önemli maça hazırlanıyoruz. Bu saatten sonra yedek ya da sahada olmak farketmez ikisi de çok zor. Yapmanız gerekeni yapamıyorsunuz, sıkıntılar oluşuyor. Fakat ülkemizi sahada temsil etmek daha zor.''

Semih, Hırvatistan ile oynanan çeyrek final maçında, büyük üzüntü yaşadığını, finale kalmaları durumunda da kimle oynamak isteğiyle ilgili olarak ise, ''119. dakikada golü yedikten sonra maçın bittiğini ve elendiğimizi düşündüm. Fakat sonra hocamızın uyarısıyla toparlandık, uzun toplar üzerine birşeyler olur dedim. Emre abi topa çıktı, ben de Allah'ın verdiği tüm gücümle vurdum, o gol Allah'ın bir lütfu oldu. Finalde İspanya'yı isterim'' dedi.

'Fatih Terim'in senin başarında rolü ne ?' sorusuna da Semih, ''Fatih hocam sadece benimle değil 23 kişiyle de bir baba şefkatiyle ilgeliniyor ve öyle yaklaşıyor. Verdiği taktik ve moraller çok iyi. Bana hep sen kendin gibi oyna, yeteneklisin, rahat oyna sen, iyisin, ben senin her zaman arkandayım dedi. Fatih Terim, bu zamana kadar benim çalıştığım en iyi hocalardan biri diyebilirim'' ifadesini kullandı.

Sakatlar ve cezalılar ile takımın durumu ve bundan sonra neler olacağıyla ilgili olarak da Semih şunları söyledi: ''Tabii ki cezalı ve sakat arkadaşların çok olması önemli, kim nerde nasıl oynar bunun kararını Fatih hocam verecek. Almanya ile oynayacağız. Almanya'yı yakından tanıyan Hamit var. Hamit'le konuştuk, Bayer Münihli 5 oyuncu var, biz ondan bilgi alacağız. Yarı finale çıkmak ve ülkemizi temsil etmek hepimizi gururlandırdı. Bu sevinci biz yaşattığımız için de bizler mutluyuz. Yarı final oynamak, 2000'de çeyrek final oynamıştık şimdi yarıfinaldeyiz rahatladık. Herkes kendine daha güvenle çıkacak. Almanya da sanırım bizden korkuyordur. Kazanan finale gidecek ve finale kalmak en büyük dileğimiz. Takım içinde çok iyi bir arkadaşlık var. Colin Kazım da benim takım arkadaşım yetenekli biri ve katkısı çok oldu. Genç olmasına rağmen tecrübeli biri. Almanya için değil tüm Türkler için önemli ve onları utandırmayacağız.''

Habervaktim

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)