![]() |
#1 |
![]() ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Işıklı, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının 1 yılı aşkın bir süredir henüz iddianamesinin hazırlanmadığını belirterek, “Bu soruşturma kapsamında tutuklananlara yürekten selamlarımı yolluyorum. Hepimiz birer Atatürk olarak arkanızdayız” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde gerçekleştirilen 10. Kurultayı'nın ilk gününden sonra dün de ilginç görüntüler ortaya çıktı. Adı, planladığı “Sarıkız” ve “Ayışığı” darbe hazırlıklarıyla anılan ADD Genel Başkanı emekli Org. Şener Eruygur, yönetime tepki gösteren muhalif üyeleri hizipçilikle suçladı. Kurultay'da konuşmasına izin verilmeyen muhalif delegelerle, yönetime yakın delegeler arasında sert tartışmalar yaşandı. “AKLINIZ YOKSA BEN NE YAPAYIM” Kurultay'da konuşan Eruygur, ADD'nin iç çekişmelerden kurtarılması gerektiğini belirterek, muhalif delegelere ağır hakaretlerde bulundu. Eruygur, “Hizipçilik yapmayın. Yaptığımız icraatlar ortada, daha ne yapayım. Aklınız yoksa ben ne yapayım? Bizim, Atatürk'e ve Atatürkçülüğe sahip çıkmamız gerek. Bundan başka derdimiz yok” diye konuştu. ERUYGUR'A SARIKIZ SORUSU Konuşmasında hükümete ağır eleştirilerde bulunan Eruygur, daha sonra gazetecilerin “Kamuoyunda 'darbeci paşa' olarak anılıyorsunuz” hatırlatması üzerine, “Ben o konularda konuşmuyorum” demekle yetindi. Eruygur'un bu tavrı gazeteciler arasında, “Anlaşılan Sarıkız'dan yeni bir haber yok” şeklinde esprilere neden oldu. “ERGENEKONCULARA YÜREKTEN SELAM YOLLUYORUM” ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Işıklı da, en Atatürkçü insanların ADD çatısı altında toplandığını iddia ederek, Atatürk'ün partisi CHP'nin Atatürkçülük adına bir yarar getirmediğini söyledi. Baykal'ın Kurultay'a gelmediğini ve bir çelenk dahi göndermediğini belirten Işıklı, rektörlerin bile Atatürkçülük adına büyük hizmetler yaptığını söyledi. Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasının 1 yılı aşkın bir süredir henüz iddianamesinin hazırlanmadığını belirten Işıklı, “Bu soruşturma kapsamında tutuklananlara yürekten selamlarımı yolluyorum. Hepimiz birer Atatürk olarak arkanızdayız” dedi. MUHALİF DELEGELER KONUŞTURULMADI Kurultay'da yönetime yakın delegeler, kendi konuşmalarının ardından muhaliflerin konuşmasını engellemek için divana yeterlilik önergesi sundular. Alelacele kabul ettirilen önergeyle, muhalif üyelerin konuşması engellenirken, konuşturulmayan muhalif üyeler divana yürüyerek tepki gösterdi. Divana itiraz ederek konuşmak isteyen delegeler, “Birlik ve dayanışma içerisinde olmamız gereken böylesi tehlikeli bir dönemde birbirimize sımsıkı sarılmalıyız” diyerek susturuldu. Yönetimdeki üyelerin konuşmasına devam etmeleri üzerine muhalif üyeler, zaman zaman sataşarak konuşmaları engellemeye çalıştı. Ayağa kalkarak bağıran bir üye “Biz niye geldik buraya? Oturmaya mı? Biz kukla mıyız? Anadolu'dan gelenleri hiç konuşturmuyorsunuz” diye sert çıktı. SINAVDAKİ ÖĞRENCİLERİ RAHATSIZ ETTİLER Öte yandan ADD Kurultayı'nın tertiplendiği DTCF binasında Seviye Belirleme Sınavı da yapıldı. Sert tartışmalara sahne olan Kurultay salonuna gelen sınav görevlileri birkaç defa ADD'lileri gürültü yapmamaları konusunda uyardı. Ancak tüm uyarılara rağmen ADD'liler gürültü yapmaya devam ettiler. Bir kez daha uyarı yapan görevliye ADD'liler, “Sınav yapacak başka yer yok muydu?” diyerek tepki gösterdiler. ERGENEKON SANIĞI PERİNÇEK'İN KİTAPLARI SATILDI Kurultay'ın yapıldığı salonunun girişinde ulusalcı propaganda yapıldı. Oluşturulan bir standa Ergenekon Terör Örgütü sanığı ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in iktidar partisine ve dine hakaretler içeren kitapları satıldı. CHP'Lİ BELEDİYE EKMEK TAŞIDI CHP'li Çankaya Belediyesi de, ADD'nin 10. Kurultayı'na yiyecek ve içecek taşıdı. Belediyenin imkânlarını ulusalcı çevrelerin emrine sunan CHP'li Çankaya Belediyesi, belediyenin aracıyla Kurultay'da öğle arasında üyelere ekmek ve su servisi yaptı.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kendisi de ergenekoncu sayılır.İkisi de darbeci
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Çok büyük laflar etmiş. Olmayan şapkamı çıkarıyor,Asker selamı veriyor, Atatürkçe düşünüyor, ergenekonu savunuyor, postal boyuyor, birilerinin arkasında duruyorum. Size layık olabildim mi acaba ...? ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Bozacının şahidi şıracı >
![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk Ergenekon u istermiydi acaba.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Milleti Atatürk'ten soğuttunuz be hala da çıkmış bi şey yokmuş gibi davranıyorsunuz ayıp ayıp >
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ikiside aynı ADD de ergenekonda pkk da hepsi aynı kaosun uşakları şeytanın uşakları biri sağ kolu biri sol kolu biri bitarafı işte
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ya bunların aslında ERGENEKONCU DÜŞÜNCE DERNEĞİ olduğunu çok iyi biliyoruz
![]() Düşünün Veli Küçük 2003'te derbe olmalıdır/olacaktır diyor..Eruygur darbe planları yapıyor, ısrar ediyor ve 2004 te 2 darbe atlattığımız ortaya çıkıyor :-* (Ahmet Altan'ın köşe yazısında gördüm) Zaten bu millete en büyük kötülüklerin yapıldığı yerlerin tabelalarında Atatürkçü - Cumhuriyet yazıyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|