AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mizah - Komedi AK Parti Forum, Mizah - Komedi içeriklerimiz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-28-2008, 12:28   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Darbeler haşeratı bile azdırıyor
Ortalama 10 yılda bir yaşanan darbelerin bir zararı daha ortaya çıktı. Yapılan açıklamaya göre darbeler yüzünden kene, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, örümcek, bit, pire, süne, kımıl zararlısı vb. haşeratın sayısı ve zararları artıyor. Yani darbeler ufak böcekleri bile resmen canavara dönüştürüyor.



Katil kenelerin kol gezdiği, milletimizin çok sevdiği piknik alışkanlığını bile bu yüzden askıya aldığı bir dönemde ilginç bir açıklama gündeme damgasını vurdu. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Türkiye'de kene sayısının artma nedeninin 12 Eylül 1980 darbesi olduğunu söyledi.

Gerçekten de ilginç bir açıklama. Yani kene bir çeşit 12 Eylül ürünüymüş. Demek ki, yüzyıllardır kan emmeyi sürdüren ancak kimseyi öldürmeyen zararsız keneler bile; zulüm, işkence ve idamlarla anılan bu askeri darbe döneminde resmen canavarlaşmışlar.

Araştırma-Karıştırma Servisimiz, Prof. Dr. Yeşildere'nin bu ilginç tespitinden yola çıkarak, her darbenin hangi "börtü-böcük" türünün sayısını artırıp "vahşileştirdiğini" bulmaya çalıştı. İşte çarpıcı araştırmamızın ısırıcı, acıtıcı ve yakıcı sonuçları, işte darbelerin sembol böcükleri...

İşte darbeler, işte semboller

27 Mayıs 1960 (askeri darbe / a-darbe):
Pire (DP'nin hatalarını abartıp pireyi deve yaptıkları için)

12 Mart 1971 (a-darbe) : Çıyan (Masum gençleri idam edip yılanlara-çıyanlara yem ettikleri için.)

12 Eylül 1980 (a-darbe): Kene (Şartların iyice oluşmasını yani 5 bin kişinin ölmesini bekledikten sonra yönetime el koyanlar, milletin sırtına kene gibi yapışıp yıllarca gitmedikleri için)

28 Şubat 1997 (postmodern darbe / p-darbe): Örümcek (Gerekçesi irtica olan bu darbe güya 'örümcek kafalı gericiler'i hedef aldığı için)

27 Nisan 2007 (e-darbe): Sivrisinek (Verilen sanal muhtıraya halkın sandıkta müthiş bir cevap vererek gönlündeki ismi Köşk'e göndermesi yüzünden e-muhtıra sivrisinek vızıltısı gibi kaldığı ve ancak sivrisinek sokması kadar acı verdiği için)

14 Mart 2008 (y-darbe): Hamam Böceği (Hamam Böceği karanlık dehlizlerin hayvanıdır. Oysa merhum üstad Cemil Meriç, "her aydınlığı yangın sanıp söndürmeye çalışan zavallılar, varsın güneşe çamur atmaya devam etsinler. Zira onlar karanlığa o kadar alışmışlar ki yıldızlardan bile rahatsız olurlar" demişti)


Rıfat Yörük - habervaktim.com / Mizah

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım