![]() |
#1 |
![]() New York'ta, Brooklyn Köprüsü üzerinde dilenen âmâ bir dilenci birgün, bir şâirin dikkatini çeker. Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır. Şâir dilenciye günlük kazancının ne kadar olduğunu sorar. Dilenci, 8-10 dolar kadar olduğunu söyler. Bunun üzerine şâir, dilencinin boynuna asılı tabelayı ters çevirerek bir şeyler yazar: “-Şimdi buraya senin kazancını artıracak bir şeyler karaladım, bir hafta sonra yanına geldiğimde bana sonucu söylersin!” der ve oradan ayrılır. Şâir bir hafta sonra dilencinin yanına uğrayıp kendini tanıtınca dilenci: “-Beyefendi, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir haftada kazancım ikiye katlandı. Çok merak ediyorum tabelaya ne yazdınız?” diye sorar. Bunun üzerine şair gülümser ve: “-Tabelada «Doğuştan körüm, bana yardım edin!» yazıyordu; bense «Bahar gelecek, ama ben yine göremeyeceğim!» diye yazdım.” Doğruları söylemek ne kadar önemliyse, bunları en güzel şekilde ifade etmek de o kadar önemlidir… Zîrâ güzel sonuçlara ulaşmak için güzel yollar aramalıdır. Nice hakîkatler, yanlış veya kusurlu söz ve usûllerin kurbânı olmuştur. Nur Coşkun Özer
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() :-* teşekkürler..
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zeynep bu da mı vardı yoksa bacım?
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() :
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() «Doğuştan körüm, bana yardım edin!»
------- «Bahar gelecek, ama ben yine göremeyeceğim!» :'( :'( :'( :'( :-* :-* :-* tşk ler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Onun için demedim canım.Arama bazen yanıltabiliyor ya ondan sordum ;) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Budur. Şiarımız olacak bir paylaşıma imza atmışsınız. Takdirde bize düşen olsa gerek ... (+)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
#9 |