06-29-2008, 05:41 | #1 |
Biribirimizle Uğraşmayalım
Hamza Mısır [email protected] Tarih: 26.06.2008 Saat: 09:33:53 (875 okuma) BİRBİRİMİZLE UĞRAŞMAYALIM! “Trabzonspor’un rakibi” yazımda fazla ayrıntıya kaçmadan Trabzonluların rakibinin kendileri olduğunu kısaca izah etmeye çalıştım. Neresinden bakarsanız bakın, hakeminden, yöneticisine, antrenörüne, futbolcusuna, esnafına herkese bir kez daha sesleniyorum; Birbirimizle uğraşmayalım. Bu konu üzerine ne güzel bir fıkra derlemişler: Son İstek Dursun ve Temel idama mahkum olmuş. Dursun’a “Son isteğin nedir?” diye sormuşlar; “Anami görmek isteyrum” Ardından Temel’e son isteğini sormuşlar; “Tursunun anasini görmesini istemeyrum!” Pişiren Ve Cemil Kaya Nerede? Trabzonspor kulübünün 1.5 trilyon (1.5 milyon YTL) ödeyerek satın alıp ara takım yaptığı 1461 Değirmenderespor’un geçmişini hatırlar mısınız? Aydın Pişiren’in 2. Amatör Küme’den Süper Amatör Küme’ye taşıdığı, oradan Çaykara Haldızenli Cemil Kaya’nın alıp babasından izinsiz servetini vererek 3. Lige çıkardığı Mavi-Beyazlı Değirmenderespor’u hatırlar mısınız? Aydın Pişiren’den, Cemil Kaya’dan kimse söz etmiyor. O dönemde Yavuz Selim’in çamurunda mücadele veren yöneticileri da hatırlayan yok. Aydın Pişiren’i, Trabzon’un Tanjant yolu Şok market üstündeki ofisinde, ya da Ankara’da Fevzi Hoca’da bulabilirsiniz. Bu yolda servet kaybeden Cemil Kaya ise Erzincan’da yine Lalezar’da...! Kulübeye Eski Futbolcu! Trabzonspor camiasının büyük umutlarla beklediği yeni sezon için 4 gün sonra sahaya iniliyor. Umutlu günler başlıyor. Çok önemli transferler yapıldı. Hayaller ve hedefler daha da büyüdü. Geçen sezonun son haftalarında Asbaşkan bizlerden öneri raporu aldı. İstikrar için Ersun Yanal ile devam edilmesini önermiştim. O gün kulübede eski kral Necmi Perekli vardı. İyi işler yaptı. Neden ayrıldı bilmiyorum.. Ancak yerine mutlaka yine eski bir futbolcu gelmeli. Bunun tarifini Asbaşkan Hacısalihoğlu yaptı. Yabancı dil bilmeli, halk ve taraftar tarafından sevilmeli. Yönetimin yükünü hafifletmeli. Bu sahalarda ‘YÖNETEN’ biri olarak deneyimlerime dayanarak söylüyorum kulübeye adını ne koyarsanız koyun mutlaka eski futbolcu girmeli. Bunu teknik kadro açısından değil. Futbolcular ve diğer şartlar bakımından öneriyorum.. Bu çok önemli.. Song’a İki Farklı Yorum Song transferini yazarımız Sedat Tunalı mantıklı örneklerle eleştirdi. Dün bu oyuncuyla ilgili haberimize taraftarlardan da farkla tepkiler geldi. “Ne güzel İstanbul emeklisi almıyorduk. Bu transferi kim istedi. Biraz heyecanlanmıştım ama. Allah aşkına nerden çıktı bu Song. İyi olsa G.Saray bırakır mıydı? Sadece defans adamları aldık. Takımın beyni yok ama biz halen daha 1.250 milyon euro’ya Song’u aldık. Hakan Şükür’ü de alalım bari ayıp olmasın.” Ergin Köse-Rize “Bana sorarsanız çok önemli bir transfer daha yapıldı. Bu sezon duvar gibi bir defansa sahip olduk. Song’un kalitesi tartışılmaz defansa tecrübeli biri gerekiyordu. Alabileceğimiz bildiğimiz, bizi bilen en iyi topçuyu aldık. Takımımıza hayırlı olsun..” Metin Çakmakçı-İstanbul Trabzonspor taraftarlarından inanılmaz mesajlar geliyor. Şeref Tas isimli Almanya’da yaşayan bir Çorumlunun gönderdiği maili bütün Trabzonsporlu futbolcular, yönetim ve taraftarların dikkatine sunuyorum.. “Evet sayın Mısır ben Çorumluyum ve 42 yasındayım. Benim 4 tane çocuğum var, onları da Trabzonlu yaptım. Her maçtan sonra o gencecik çocuklarımın sinirden titreyen dudaklarına, dokunsam ağlayacak.. Yüz ifadelerine dayanamıyorum.. Artık bu ızdıraptan kurtulalım.. Hoşçakalın selamlar." Şeref Tas-Çorum-Almanya Sence Yeter Mi? Bir başka okurda şunları yazdı.. Sevgili Mısır, şampiyonluğa giden yolda, bu kadro sence yeter mi? Forvette sayısal ve nitelik eksikliğimiz yok mu? Dağıtan, top tutan pivot forvet? Orta sol da kim oynayacak? Takımda gerçek bir sağ bek var mı? Stoper Tayfun’dan ön libero Serkan’dan sağ bek olur mu? Türkiye’de son derece etkili olan Alex, Lincoln, Delgado tipi takımına en az 10 puan kazandıran oyuncu tipi Trabzon’a gerekmez mi? Evet sevgili Hamza kardeşim, tek tek Trabzon’un oyuncularını ve sistemini masaya yatırda bir bak bakalım.. Sence bu kadro şampiyonluğa yeter mi?... M.Erkan-İstanbul Veli Sezgin’e Selam Olsun Sebatspor başkanlığı sırasında yaşanan Kayseri maçı Veli Sezgin’i küstürdü. Çok büyük sıkıntılar yaşadı Veli başkan.. Suçu “Ortada dolaşan kirli işleri Futbol Federasyonuna bildirmek” Kayserispor’u 10 dakikada aklayan zihniyet, Veli Sezgin gibi dürüst bir spor adamını spor camiasının içinden alıp götürdü. Veli Sezgin kulübün süper ligde oynadığı dönemlerde transferde hatalar, doğruları yaptı. Bunlar hiç önemli değil.. Gerçek olan dürüst bir spor adamının küstürülmesidir. Bugün Sebatspor’u ayakta tutmaya çalışanlar Veli Sezgin’i de saflarına alsınlar.. Onore edip helalleşsinler.. Veli başkanı unutmak öyle kolay olmamalı. Sebat Ne Yapmalı? Akçaabat Sebatspor geçen sezon çok zorlanmasına rağmen ligde kaldı. Bundan sonra Sebat’ın ve Akçaabat’ın yeni bir kriz yaşama lüksü yok. Akçaabat Sebatspor’a bundan önce azdan az çoktan çok hizmet veren her kim varsa bir araya gelinmeli. Ve Sebat’ın yeniden Lig A’ya çıkması dahil hedef konulmalı. Eğer Lig A hedefi yoksa Lig B’de Akçaabat Sebatspor izleyenlere keyif verecek bir takım kurup yoluna devam etmeli. Özetle Sebatspor güç birliğini yapmalı. Eski Profesyonel Hakem - Taka Gazetesi Spor Yazarı
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|