AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-30-2008, 10:00   #1
Kullanıcı Adı
kefenci85
Standart Baykal'ın sonu Erbakan gibi mi?
Ankara'da bu konuşuluyor: Hesaplardaki usulsüzlük Baykal'ın siyasi hayatını tehlikeye mi sokuyor?

CHP’nin hesaplarında ortaya çıkan 1 trilyonluk usulsüzlük nedeniyle Genel Başkan Baykal’ın da yargılanabileceği ve Erbakan’ın aldığı cezanın benzeriyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor

Anayasa Mahkemesi tarafından CHP’nin muhasebe defterlerinde yapılan inceleme sonucunda ortaya trilyonluk usulsüzlük, CHP lideri Deniz Baykal’ın Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan gibi ‘Siyasi yasaklı hale düşme ihtamalini’ gündeme getirdi. Hukukçular, Erbakan’da olduğu gibi, mahkemenin ‘böyle büyük bir rakamın parti genel başkanından habersiz kullanılamayacağını’ ifade ederek Baykal’a iki yılı aşan bir ceza verip siyasi yasaklı hale düşürebileceğini dile getirdi.

ERBAKAN’IN DA İMZASI YOKTU

Hukukcular, Refah Partisi davasında Yargıtay’ın direkt olarak Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmasını hukuki bulmadıklarını belirtirken CHP için izlenen yolun hukuka uygun olduğunu söyledi. Star gazetesinde yer ala habere göre Refah Partisi olayı ile CHP’de ortaya çıkan usulsüzlüklerin tıpa tıp aynı olduğunu belirten uzmanlar, imzası olmayan Erbakan kayıp trilyon davasından yargılandığına göre Baykal’ın da ortaya atılan usülsüzlükle ilgili olarak yargılanması gerektiğini savundu. Uzmanlar, şu görüşleri dile getirdi.

EŞİTLİK VARSA YARGILANMALI

Doç. Dr. Adnan Küçük: Erbakan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunda milletvekilliği düşmüştü. Baykal’ın dokunulmazlığı var. Yargılanma olayında Erbakan’ın pozisyonu ile Baykal’ın pozisyonu aynıdır. Genel başkanlar partinin bütünlüğünü temsil eder. Eşitlik var ise Erbakan sorumlu tutularak ceza almışsa Baykal da sorumludur. Soruşturmada Baykal hakkında cezai şlem yapılması gerekir.

İKİ OLAY DA TIPA TIP AYNI

Prof. Dr. Mustafa Kamalak: Erbakan hakkında ‘kayıp trilyon’ için suç duyurusunu yasaları çiğneyerek Yargıtay Başsavcılığı açtı. Oysa Erbakan için de suç duyurusunu Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekiyordu. 7-8 yıldır haykırıyordum ama ispatlayamıyordum. Şimdi yeni bir fırsat doğdu. Kayıp trilyon davası ile CHP’deki usülsüzlükler tıpa tıp aynı olaydır. Bir genel başkanın bilgisi olmadan oradaki kişiler tarafından böyle bir şey yapılamaz. Erbakan yargılandıysa Baykal’ın da yargılanması gerekir.

AKIL YÜRÜTME CEZASI

Doç. Dr. Mustafa Şentop: Refah Partisi’nin kayıp trilyon davasında da Erbakan’ın imzası yoktu. Mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ve diğer yetkililerin imzası vardı. Ancak ‘Bundan genel başkanın haberi olmaması mümkün değildir’ denildi. Varsayımlar üzerine Erbakan’ı mahkum ettiler. Akıl yürütmeyi Yargıtay’da uygun buldu. Baykal’ın da bu davaya dahil edilmesi mümkündür.

Kaynak: haber3

kefenci85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-30-2008, 15:34   #2
Kullanıcı Adı
isimsiz
o adamın sonu hiçbir zaman Hocamın sonu gibi olamaz :-*
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 15:39   #3
Kullanıcı Adı
parabol
Erbakan ve Baykal...düşünüyorum düşünüyorum hangısınden daha çok nefret ettiğimi bulmıyorum....ama en azından erbakana partililerden çok büyük hürmet var baykaldansa kendı partısı bıle nefret edıyor..bu durumda yok yok sonları aynı olamaz...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 15:40   #4
Kullanıcı Adı
isimsiz
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Erbakan ve Baykal...düşünüyorum düşünüyorum hangısınden daha çok nefret ettiğimi bulmıyorum....ama en azından erbakana partililerden çok büyük hürmet var baykaldansa kendı partısı bıle nefret edıyor..bu durumda yok yok sonları aynı olamaz...
nefret insanın kendisini yer güzel bacım. bize nefret etmek yakışmaz. nefret edersek chplilerden farkımız kalmaz :-*
isimsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 15:43   #5
Kullanıcı Adı
parabol
Alıntı:
milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
nefret insanın kendisini yer güzel bacım. bize nefret etmek yakışmaz. nefret edersek chplilerden farkımız kalmaz :-*
Haklısınız ama ben hakaret etmem suçlamalarda da bulunmam ama hiç sevmıyorum zorla değil ya...hani adamların bana bişe yaptığı yok nefret dediysek de kin gütmüyoruz ama pek haz etmediğim bir insanlar...
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 16:35   #6
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
3. 367 hurafeside gözüktü tamam Bakalım Anayasa mahkemesi baykalı kurtarırken ne bulacak
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 17:53   #7
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
baykala birşey olmaz çünkü anayasayı ve yargıtayı baykal yönetiyor.
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)