![]() |
#1 |
![]() Muhtar Kent Coca Cola'nın CEO'su
Muhtar Kent�in dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi olarak gösterilen Coca-Cola�da CEO görevini devralarak en üst düzey yönetici konumuna geldiği resmen açıklandı. Görev devri nedeniyle Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, �Muhtar Kent�in Coca-Cola Şirketi�ni daha da ileri başarılara taşımasının beklendiği� vurgulandı. Önceki CEO Neville Isdell�e gösterdiği üstün liderlik için teşekkür eden Muhtar Kent�in , �Yönetim Kurulumuzun şahsıma gösterdiği güvene müteşekkirim. Şirketimizi önümüzdeki yıllarda daha ileri noktalara taşımak yolundaki beklentileri gerçekleştirebilmem konusunda bana gösterilen bu güvenden büyük onur duyuyorum� şeklinde konuştuğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak Coca Cola�dan yapılan açıklamada, Muhtar Kent�in Coca-Cola Şirketinde CEO ve Başkanlık görevlerini üstlenirken, 65 yaşındaki eski CEO Neville Isdell de Nisan 2009 tarihindeki genel kurul toplantısına kadar yönetim kurulu başkanlığı görevine devam edeceği kaydedildi. -1978�DE KATILDI, 2008�DE CEO OLDU Verilen bilgiye göre, The Coca-Cola Company bünyesine 1978 yılında Atlanta�da katılan Muhtar Kent, Atlanta, İtalya ve Hollanda�daki değişik Satış ve Pazarlama görevlerinden sonra, 1985 yılında şirketin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü olarak atandı. 1989-1995 yılları arasında ise, The Coca-Cola Company�nin 23 ülkedeki faaliyetlerini yönetmek üzere Doğu ve Orta Avrupa Bölümü Başkanı unvanını aldı.1995-1998 yılları arasında Coca-Cola sisteminin önde gelen şişeleyici ortaklarından Amatil Avrupa�nın Murahhas Azası olarak görev yapan Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında, Türkiye�de Coca-Cola İçecek�in en büyük hissedarı Efes İçecek Grubu�nun Başkan ve Murahhas Azalığını yürüttü. Açıklamada, The Coca-Cola Company�ye 2005 yılı Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri Grup Başkanı olarak geri dönen Muhtar Kent�in , 2006 Ocak ayında şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atandığı, 2006 sonunda İcra Başkanlığı (COO) görevine getirildiği ve 1 Temmuz 2008 itibariyle Coca-Cola şirketinin en üst düzey yöneticilik görevini üstlenmiş olduğu belirtildi. İngiltere�deki Hull Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Muhtar Kent, İdari Bilimler dalındaki yüksek lisans diplomasını ise London City Üniversitesi�nden aldı. Defne Kent�le evli olan Muhtar Kent�in, Selin ve Cem adlı iki çocuğu bulunuyor. COCA-COLA HERGÜN 200 ÜLKEDE 1.5 MİLYAR BARDAK ALKOLSÜZ İÇECEK ÜRETİYOR Açıklamada Coca-Cola'nın, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi olduğu hatırlatılarak şu bilgilere yer verildi; "Bugün dünyanın en tanınmış markası konumunda olan Coca-Cola�nın yanı sıra, Cola-Cola light, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Vitamin Water, Powerade, Minute Maid ve Georgia Coffee de, her birinin marka değeri 1 milyar doları aşan 12 marka dahil olmak üzere, 450�den fazla içecek çeşidini pazarlamaktadır. Gazlı içecekler, meyve suları ve meyveli içecekler, hazır içimlik çay ve kahve kategorilerinde lider olan Coca-Cola şirketi, 200�den fazla ülkede her gün yaklasık 1.5 milyar bardak alkolsüz içeceği tüketicilerle buluşturmaktadır. ANKA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bir yandan Türk olduğu için gurur duyuyuroum ama diğer yandan Coca Cola markası yüzünden hoşuma gitmiyor...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|