![]() |
#301 | |
![]() Alıntı:
başörtüsü davasında mhp yeteri kadar samimi davranmıştır.şimdi size bu samimiyet göstergelerini aklımda kaldığı kadarı ile yazayım söz konusu yasa teklifi yüzünden akparti hakkında kapatma davası açıldığında bunun son derece yanlış olduğunu,hem devlet bahçeli hem de mhp grup başkanvekilleri yüzlerce kez söylemişlerdir. kapatma davasının düşürülmesi için hemen teklif bile hazırlanmıştır.şart olarak ta bölücü ve yıkıcı siyasi partiler hariç hiç bir parti kapatılmasın ve partiler değil yöneticiler ceza alsın.ama akparti bu teklifi kabul etmedi.isteseydi çok rahat anayasa değişikliği yaparak bu dava işlevsiz hale getirilebilirdi. şimdi diceksinizki niye parti yöneticilerinin ceza almasını söyledi.yoksa tayyip erdoğan ı siyasetten tasfiye etme düşüncesimidir bu.pardon ama mhp muhalefet partisidir.ak parti nin yandaşı değildir.mhp yeteri kadar yapıcı muhalefet anlayışını göstermiştir.bakınız cumhurbaşkanlığı seçimleri... mhp yi bu tasarıya verdiği destekten ötürü protesto etmeye gelen emekli subaylar derneği üyeleri tartaklanmıştır.tekbir nidaları ile.bunu yapabilecek bir tane parti gösterin bana. anayasa mahkemesinin,başörtüsü yasasını iptal etmesinden sonra mhp bu kararın hukuki değil siyasi olduğunu ve milletin vicdanında yara açtığını dile getirmiştir. mahkemenin bu kararını MALUMUN İLAMIDIR diye yorumlayan genelkurmay başkanına şu şekilde cevap verebilmiştir.''Sorunların çözümünde rehber olacak ilke de; - Çözümsüzlüğü “malumun ilanı” mantığıyla kabullenmek değil, - Toplum vicdanının kabul edeceği çözümleri “makulün ilamı” haline getirebilmek basiretidir. akparti den kim çıkıp genelkurmay başkanının demecine tepki gösterebilme cesaretini göstermiştir.asıl samimiyetsizlik akpartide var bu hususta.neden ölümüne sahip çıkılmıyor davaya... son olarak ise yüzde 47 oy alarak meclisin 3 te 2 si kadar milletvekiline sahip,bağrından cumhurbaşkanı çıkartmış,6 yıldır bu ülkeyi yöneten bir parti,nasıl oluyorda o küçümsediğiniz mhp nin oyununa geliyor... eğer bu partiyi ve akıl hocalarını bir mhp kandırabiliyorsa dış ilişkilerde koskoca emperyal devletler neler yapmaz varın siz düşünün,bu partiye nasıl oy verdim,nasıl ülkemin dışişlerini bunlara verdim diye...her halukarda büyük bir kepazeliktir bu.... gelelim apo hususuna;idam cezalarının kaldırılması hususunda yasa mecliste oylanırken mhp den tek bir kişi bile apo lehine oy kullanmamıştır.bakınız idam kaldırılsın diye akpartiden kimler el kaldırdı.. İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan AKP milletvekilleri Dengir Mir Fırat Sait Açba Mahmut Göksu Mehmet Özyol Akif Gülle Ismail Özgün Mahfuz Güler Zeki Ergezen Ismail Alptekin Faruk Çelik Mehmet Altan Ertuğrul Yalçınbayır Osman Aslan Nurettin Aktaş Tevhit Karakaya Ali Er Abdülkadir Aksu Mustafa Baş Ali Coşkun Hüseyin Kansu Mehmet Ali Şahin Nevzat Yalçıntaş Abdullah Gül-(Bir zamanların geçici Başbakanı idi), Salih Kapusuz Mehmet Vecdi Gönül Osman Pepe Remzi Çetin Özkan Öksüz Avni Doğan Ali Sezal Sabahattin Yıldız Eyüp Fatsa Musa Uzunkaya Ahmet Nurettin Aydın Abdüllatif Şener M.Ergün Dağcıoğlu Yahya Akman Zülfikar Izol Maliki Ejder Arvas Hüseyin Çelik Ilyas Arslan Mehmet Çiçek Ramazan Toprak Kemal Albayrak Abdullah Veli Seyda Şükrü Ünal |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |||
![]() Alıntı:
Alıntı:
daha ne kadar ölümüne savunacaktık bilmiyorum partiye kapatma davası açıldı...arkasında durup bu yüzdense bizi de kapatın diyemdiğiniz o dava varya....şimdi Ak Parti kapanmasın onlara yarar diyebilecek kadar demokrasiden nasibini almamış bir partisiniz... apo konusuna gelince....siz hükümetteydiniz ve paşa paşa bahçeli imzaladı...ayrıca biz idam kaldırıldı diye etrafta sızlanmıyoruz...kaldırdığınız idamı alanlara urgan atarak geri getireceğinizi söyleyen sizsiniz...yani sizin derdiniz yine kendinizle....bu sorunu aşınca çıkın karşımıza siyaset yapalım ;) Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
![]() muhtıraya karşılık verdiniz de,aynı muhtırayı mhp de yedi.ve mhp de cevabını verdi.o bir meziyet değil artık.siz başörtüsü hususnda genelkurmayın görüşüne neden tepki koymadınız onu söyleyin.
apo hususunda hiç bir şey bilmediğiniz ve iftira attığınız çok açık.ama siz böyle tetkik etmeden iftiraya pek bir meyilli olduğunuzdan sizi anlıyorum.zira cemaatler ve ülkücüler başlıklı konuda mhp ye olimpiyatlar hakkında atıığınız iftira dolayısı ile hala özür dilemediniz. abdullah gül ve geçici başbakanlık mevzuusu ise tamamen bir talihsizliktir.o listeyi bir forum sitesinden kopyala yapıştır yaptım.gözümden kaçmış.asla öyle bir yakıştırma yapacak şahsiyette değilim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
![]() Alıntı:
bir başka başlıktaki olayı buraya taşıyacak bir insan değilim...ama sen ikna olmuyorsun...farkındaysan akşeneri tebrik ettim ama hala parti olarak sahiplenmiyorsunuz...vekilini göndermiş banane bahçeliden duydum mu böyle birşey etrafta kıyamet koparken..... neyse sıkışınca iftiracı diyorsun tipik bir mhpli gibi....uğraşmıyacağım seninle o bakımdan..... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | ||
![]() Alıntı:
devlet bahçeli böyle şeylerden kaçacak kadar korkak ve densiz değildir.her çağrılan yere protokolün icab ettiği şekilde katılım olmuştur.sayın cumhurbaşkanı bir sebeb ile tüm siyasi parti liderlerinin çağırdığında deniz baykal ın gitmemesine rağmen devlet bahçeli o ziyarete katılmıştır.... belki bilmeyebilirsiniz ama hatayı kabullenip özür dilemek büyük erdemliktir...özür dilemek insanı küçültmez.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
![]() Alıntı:
Samimiyet konuşmakla oluyorsa Balçiçek Pamir köşeyazısında açıkladığı Bölükbaşının sözlerine belgeli bir yalanlama gelmedi sanırım.Mhp seçmeninden beklenen iki tavırı( cumhurbaşkanlığı-başörtüsü ) sergiledi ve şimdi vazifesini yapmış olmanın rahatlıhıyla seçmenin karşısına cıkacak bunu anlamak zor değil sanırım.Yapılan icraatlarada gerekli sözlü açıklamaları yapıyor burada da sıkıntı yok ancak sadece konuşmakla olmuyor (Sn Başbakanımız Büyükanıt'la görüştükten sonra Büyükanıt pek sesini cıkaramadı e-muhtıra'ya dahi sahip çıkamadı,yokmuş gibi davrandı - Tıpkı Sn Alparslan TÜRKEŞ'in el yazısıyla BAHÇELİ'yi anlattığı mektup olayı gibi ) Akparti anayasayı değiştirmedi çünkü hiçbir anlamı yok değişikilğin adamlar zaten kendi istedikleri gibi herşeyi yapıyorlar,eğer yasa değişirse toplumda kutuplaşmalar artacaktı,insanlar arrtık bunlar şeriatı bile getirebilirler çünkü kontrol mekanizması yok vs türünden sözler ortaya cıkacaktı.Anayasa mahkemesine karşı en ufak bir tavır milleti Akparti'ye düşman etmek isteyen güruh için fırsat olacaktı , Hürriyet'i hatırlarsınız 411 EL KAOS'A KALKTI sürmanşetiyle yayınlamıştı ! değişikliği . Bu konu uzun bende tam olarak anlatacak kapasiteye sahip değilim . Ben Mhp'yi delikanlı parti bilirim yani rakiplerini hileyle değil karşısına cıkıp mertçe tartışabilen ve karşısındakiyle çarpışan ( proje-fikir siz ne derseniz ! ) bir parti biliridim.Hangi ölçüye göre siyasi yasak istiyor,ülkede ekonomik kriz varda o yüzden mi ? Kusura bakmasın ama siyasi ve ekonomik kriz koalisyon hükümetinde oldugu kadar hiçbir zaman olamaz sanırım,birtakım sebeplerden dolayı insanları yaftalayacağına kendi geçmişine bir baksın Sn Bahceli ! Ayrıca ben hiçbir zaman Bahçeli'yi kabul etmiyorum o partinin başında... Birilerini tartaklamak magrifet değil sanırım önemli olna kendi fikrini aktarmak değil mi ? Ayrıca Devlet BAHÇELİ o yasaya imza attı sanırım,bu ne demek oluyor düşünmek lazım ! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
![]() [quote=Meftun ]
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | ||
![]() [quote=sadeceali ]
Alıntı:
sizin uyguladığınız cahilce ve korkakça politikalarla olmaz bu iş...o kadar milletvekili mhp nin olsaydı görürdün başörtüsü sorunu çözülüyormu çözülmüyormu ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
![]() Başörtüsü sorununun çözülmemesinin tek nedeni Anayasa Mahkemesi kılıklı adamlardır
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
![]() Başörtüsü sorununu MHP nin çözemeyeceğini 411 el kalktığında, kendilerinin de kaldırdıkları ellerin söz de adil olmayan hukuka saygı çerçevesinde arkalarında durmayarak gördük. Yani MHP nabız yokluyor. Bir adım atıyor acaba neden korkalım, ne yapılabilir diye ortaya bakıyor. Önüne değil ... Bunu meclise girdiklerinde milletvekillerine başlarını açtırmasında da gördük. Yani başörtüsüne bakışları budur. Bakıldığı zaman bir kulvar çizemedi kendisine ... Hiç denmsin ki yeterli milletvekilim yok. Korkakça politika izleyen MHP nin taaa kendisidir.
Artık kendini Rahmetli Türkeş' in idealist çizgisine çağı okuyarak devamet adına çekebilmelidir. Yoksa hezimet kendisini bekliyor olacaktır. Taban cahil ise diyeceğim bir şey yok. Ama nesil cahil değil. Çok değil en azından ... Saygılarımla ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 10 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 10 Misafir) | |
|
|