AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-05-2008, 20:37   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Başbakan Erdoğan'dan Rahmi Koç'a sert tepki

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Koç'un "Sakallı, bıyıklı adamı katiyen işe almam" şeklindeki açıklamasını eleştirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 46. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Rahmi Koç'u isim vermeden eleştirdi.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a verdiği röportajda "Sakallı, bıyıklı adamı katiyen işe almam" diyen Rahmi Koç'u isim vermeden eleştiren Başbakan Erdoğan, "Biz hiç bir zaman işyerime sakallı ve bıyıklı olanı asla almam diyenlerden olmadık. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var. İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi? Bu insanlar bu ülkede saygı duyulduğunu sanıyorlar. Bunların bu ülkede karşılığı yoktur. Bunlar ancak kendi lobilerinde kalır. Ben bunları burada söylüyorsam ve bana taraf deniyorsa, ben bu anlamda tarafım. Benim vatandaşlarım arasında kimse böyle bir ayrım yapılmamalı" dedi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık. 'Ben iş yerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın ta kendisidir” dedi.


Erdoğan, siyasetin, güçlü bir irade, sağlam bir program ve dürüst bir kadro olduğu kadar, muhalefet edenlerin, kendileri gibi düşünmeyenlerin hukukunu güvenceye alacak kadar toplumun tamamının hukukunu korumayı gerektirdiğini söyledi. Hiçbir siyasi başarının tesadüflerin eseri olmadığını anlatan Erdoğan, AK Parti'nin başarısının büyük bir emeğin ve ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getirdi.


Siyasetin sorunlara çözüm üretme ve milleti bir bütün olarak kucaklama sanatı olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Efendim, işte '22 Temmuz akşamı sayın Başbakanın yaptığı konuşma sadece orada kaldı. Maalesef, ondan sonra buna uyulmadı' gibi bir argüman üretildi son zamanlarda dikkat ederseniz. Bu da, ne yazık ki kasıtlı bir argüman. Niye? Çünkü biz o akşam yaptığımız konuşmayı bir milat kabul ederek yapmadık. Biz o güne kadar yaptığımız icraatların o akşam dile getirilmesini, tekrar edilmesini sağladık. Ondan sonra da yine aynı şekilde bu sürece devam ediyoruz. Zira bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık.

'Ben iş yerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın ta kendisidir. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var? Kendi insanları arasında böyle bir ayrımcılığı yapmanın sosyolojik anlamda bir tanımı olabilir mi? İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi? Bu insanlar düşünebiliyor muzunuz bu ülkede bir çok şeylerin ne yazık ki konuşulduğu zaman güya kendilerine saygı duyulduğunu zannediyorlar. İşte bu insanların bu ülkede primi yok. Bunu böyle bilmeleri lazım. Karşılığı yoktur.

Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Zira bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi, o arzu ettikleri saygıyı bulamazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam ve burada eğer bana taraf deniliyorsa, evet ben bu anlamda tarafım. Niye? Çünkü benim vatandaşlardım arasında böyle bir ayrımı yapma hakkına kimse sahip olmamalıdır. Çünkü bu milletin evlatlarının eli öpülür. Bu ülkenin evlatlarını her zaman, hep birlikte kucaklayacaksınız. İşte AK Parti 81 vilayette vatandaşlarını kucakladığı için 80 vilayetten milletvekili çıkarmıştır.

Siyasetçi her an imtihandadır ama bu beyefendiler her an imtihanda değildir. Farkımız bu... Siye oy verenler kadar size oy vermeyenler de adım adım yürüdüğünüz çizgiyi takip ederler. AK Parti olarak, biz sadece bize oy verenlerin hizmetkarı değiliz. Biz, bize oy vermeyenlerin de hizmetkarıyız. Bizim farkımız bu. Toplumun tamamının haklarını korumayı şiar edindik. Bütün icraatıyla bunu ispat etmiş bir siyasi partiyiz.”

“GÖLGELERDEN, KORKULUKLARDAN MEDET UMANLAR...”

Belediye başkanlığı yaptığı dönemde farklı iktidarlar zamanında çileler çektiğini, bu nedenle AK Parti iktidarının belediyelere yüzde 40'tan fazla kesinti yapmadığını ifade eden Erdoğan, vatana ve millete olan sevgileri doğrultusunda ülkeye hizmet verdiklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Başkaları gibi ihtilafların altını çizen bir siyasi parti yerine, her daim birlik noktalarımızı ön plana çıkararak bütün milletimizle birlikte yürümeyi seçtik. Türkiye'nin problemlerinden beslenen değil, problemleri çözen bir siyaset izledik.

Hakkaniyet ölçülerini çiğneyen eleştiriler, karşılaştığımız zorluklar ve engellemeler istikametimizi asla değiştirmedi. Hiçbir hadise, hiçbir olumsuzluk ülkemizin bütünlüğünden, milletimizin yüksek menfaatleri takip etmekten bizi bir adım geri bırakmadı. Türkiye'nin dünyaya verdiği fotoğrafı daima göz önünde tuttuk ve hiçbir zaman ülkemizin elini zayıflatan bir politik tutum içerisinde olmadık. Uluslararası ilişkilerden ekonomik büyüme hedeflerimize kadar bütün milli menfaatlerimizin sadakatle takipçisi olduk. İhtilafların değil, daima birliğin; husumetin değil, daima kardeşliğin sesini yükselttik ülkemizde...

Meşru demokratik siyaseti gölgelemeye çalışanlar; gölgelerden, korkuluklardan medet umanlar; Türkiye'nin dünyaya bir kaos fotoğrafı vermesini isteyenler, ülkemizin medeni dünyadan tecrit edilmesini savunanlar, devletin toplumla itilaflı olmasını arzu edenler geçmişte de olmuştur. Ama unutmayın, yarın da olacaktır. Biz, şartlar ne olursa olsun hizmet yolculuğumuzu aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, AK Parti iktidarı ile birlikte cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerine her zamankinden daha fazla yaklaşmış, ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecine girmiştir.”





“HUKUKİ SÜRECİ SIKINTIYA SOKACAK EYLEMLERDEN KAÇINMALI”



Erdoğan, “Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, sağduyu içerisinde ve soğukkanlılıkla izlenmelidir. Hukuki süreç belli bir noktaya gelmeden, iddianame ortaya çıkmadan savunmalar belli olmadan olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz” dedi. Erdoğan, Türkiye'nin, AK Parti ile Cumhuriyetinin çağdaşlaşma ideallerine her zamankinden daha fazla yaklaştığını, ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması ve Türk halkının yaşam standardının yükseltilmesi için 5,5 yıldır büyük bir çaba harcadıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Son dönemde yaşananlar bu büyük dönüşümün, bu büyük gelişimin sancılarıdır aynı zamanda. Yurt dışından Türkiye'ye bakanlar yanlış bir kanaate sahip olmasın. 'Ne oluyor acaba?' kaygısına kapılmasın. Bir kez daha açıkça vurgulamak istiyorum. Türkiye'de demokratik sistem kurum ve kurullarıyla çalışmakta, her şey hukuk kuralları içinde işlemektedir. Türkiye iç dinamikleriyle bu sancılı süreçleri atlatabilecek, sorunlarını çözebilecek bir tecrübeye ve birikime sahiptir. Kimsenin endişesi, kaygısı olmasın. AK Parti iktidarı, Türkiye'nin gelişim sürecini sürdürmek, demokratikleşme adımlarını hız kesmeden devam ettirmek iradesine sahiptir. Güven ve istikrarı tesis etmek için yoğun emek sarf eden AK Parti, güven ve istikrar ortamını korumak için de sorumlu bir gayretin içerisindedir. Bizim için asıl olan milletle birlikte yürüdüğümüz şu ana yoldan sapmamaktır.

Gelişen olaylar karşısında tavrımızın değişmediğini görenler, yine Türkiye'nin yollarında koştuğumuzu görenler; yine Zonguldak'taki kömür işçilerinin meselelerini yerin 564 metre derinliğinde ve 2500 metre yatay geçitte o meseleleri nasıl işçimizle, halkımızla takip ettiğimizi; yine şehir şehir fabrikalar, okullar, hastaneler, yollar açtığımızı görenler; yine Türkiye'nin tezlerini ve imkanlarını dünyaya anlattığımızı, hızımızı kesmediğimizi görenler, gelişen olaylar karşısındaki stratejimizi soruyorlar. Söylüyorum; bizim temel stratejimiz ülkemizi kalkındırmak, milletimizi selamete ulaştırmaktır. Türkiye'nin kazanmasından, milletimizin kazanmasından, tüm bunların dışında vatanımızın her karışının bir diğerine göre farklı olmadığı günü görmekten başka hiçbir emelimiz yoktur.”

“CUMHURİYETİMİZİN HER KURUMU MUTEBERDİR, ÖNEMLİDİR VE YIPRATILMAMALIDIR”

Hiçbir zaman “benlik meselesi” yapmadıklarını ve dar politik mülahazalarla hareket etmediklerini ifade eden Erdoğan, hiçbir zaman Türkiye'yi sıkıntıya düşürecek bir hesabın içinde olmadıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Nasıl bugüne kadar sorumlu davrandıysak, sağduyu ile hareket ettiysek, bundan sonra da bu vakur duruşumuzu bozmayacağız. Malumunuz olmak üzere, bu ülkeyi seven herkesin son derece dikkatli ve hassas davranması, toplumsal sağduyunun özenle korunması gereken bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin istikrarını kazandığı, her alanda büyük bir atılım hayata geçirdiği bir dönemde yaşadığımız olaylar milletimiz için elbette sıkıntılıdır. Ancak her milletin tarihinde sonu düzlüğe ve ferahlığa çıkan böyle sancılı dönemler vardır. Burada önemli olan, her insanımızın sağduyulu davranması, bütün bu yaşananların aklıselim çerçevesinde değerlendirilmesidir. Burada duygusallık olamaz. Burada duygusallıkla saldırılar olamaz. Burada bu sürecin aklıselim ile takibi gerekir. Bu sadece vatandaşlarımızdan değil, yetki ve sorumluluk sahibi her insanımızdan beklentimizdir.

Türkiye bir hukuk devletidir. Demokratik bir ülkedir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü 'olmazsa olmaz'ımızdır. Burada demokrasiye bağlı kalınarak bu zorluklar aşılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu çerçevede, partimiz hakkında açılan kapatma davası sürecinin başından bugüne kadar hukuka saygı noktasında gösterdiğimiz dikkat ve hassasiyet herkese örnek olmalıdır. Partimizle ilgili suçlamalara güçlü itirazlarımızın olduğu bir gerçektir. AK Parti isminin bu davaya konu olan suçlamalarla birlikte anılmasını bile büyük bir haksızlık olarak görüyor ve buna inanıyoruz ama hukukun bize tanıdığı cevap hakkını yine hukuki sınırlar içinde, hukukun gösterdiği istikamette kullanma yolundan da asla sapmadık, sapmıyoruz.

Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, sağduyu içerisinde ve soğukkanlılıkla izlenmelidir. Hukuki süreç belli bir noktaya gelmeden, iddianame ortaya çıkmadan savunmalar belli olmadan olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz. Başta medyamız olmak üzere herkesten ricam, hukuki süreci sıkıntıyı sokacak, hukuki nezaketi zorlayacak tutum ve eylemlerden hassasiyetle kaçınmalıdır. Özellikle gerek asker, gerek polis bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan, haksız isnat ve eleştirilerden özenle kaçınmalıdır. Cumhuriyetimizin her kurumu muteberdir, önemlidir ve yıpratılmamalıdır.

Adaletin tecellisi ve Türkiye'nin bu süreçten alnının akıyla çıkması hepimizin ortak temennisi olmalıdır. Hukukun ve demokrasinin kazandığı bir Türkiye hepimizin ortak menfaatidir, milletimizin kazanımıdır. Hukuk, demokratik bir toplumda bir arada yaşamanın ortak bir zeminidir. Hukuku ayrıştırıcı değil, birleştirici bir araç olarak fonksiyonel kılmak hepimizin menfaatinedir. Aslolan demokrasidir. Demokratik hukuk devletidir.”

YENİ ŞAFAK

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım