AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-06-2008, 16:14   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Baykal'ı yalanladı: Siyaseti düşünmüyorum

CHP lideri Deniaz Baykal'ın, kendisini kapıdan çeviren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu hakkında söylediği "Siyasete yeni ısınıyor, telaşlı." sözleri akıllarda soru işareti oluşturdu.

Ancak TOBB Başkanı, Baykal'a vakit geçirmeden cevap vererek, spekülasyonların önünü aldı. Rifat Hisarcıklıoğlu, delegelere verdiği sözün arkasında olduğunu belirterek, "TOBB başkanı olduğum sürece siyaseti düşünmüyorum. Şimdi de düşünmüyorum." dedi.

Hisarcıklıoğlu, İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Arasında Ticareti Geliştirme Uzmanlar Toplantısı'nda verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, Deniz Baykal'ın sözlerini hatırlatarak, kendisinin siyasete girme hazırlığında olup olmadığını sormaları üzerine, Hisarcıklıoğlu, bu tip soruların artık mutat hale geldiğinden ve her ay bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan yakındı. TOBB başkanı olduğu sürece siyaseti düşünmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: "Bugün de böyle bir siyaset düşünmüyorum. TOBB başkanlık görevim bittikten sonra böyle bir süreç olur mu, olmaz mı sonra konuşulacak bir iş. Ama her ay ben sizlerle yapmış olduğum görüşmelerde çeşitli köşe yazarlarımızın atıfları da oluyor bu konuda, açık ve net söylüyorum ben 2001'de, 2002'de, 2005'te üyelerime, delegelerime, Türk iş âlemine, kamuoyuna ne söz verdiysem aynı noktada duruyorum. TOBB başkanı olduğum sürece siyaset yok.''

Ergenekon tavrını yumuşattı: Türk adaletine güveniyoruz

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ergenekon soruşturmasına yönelik tavrını da yumuşattı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Hisarcıklıoğlu, mahkemenin Aygün hakkında verdiği tutuklama kararını saygıyla karşıladı. Hisarcıklıoğlu, "Türk adaletine güveniyoruz, doğru olan neyse ortaya çıkacaktır." dedi. Hisarcıklıoğlu, sürecin mahkemeye intikal ettiğini ve yargılamada yeni bir aşamaya gelindiğini kaydetti. Aygün'ün tutuklanmasını değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Hepimiz mahkemeyi takip etmek durumundayız. Türk adaletine güveniyoruz. Doğru olan neyse ortaya çıkacak, hayırlısı olsun.'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, operasyona ilişkin diğer ısrarlı sorular üzerine, yargılama süreci üzerine söyleyecek sözlerinin bunlar olduğunu, başka bir şey ilave etmeyeceğini vurguladı.

ZAMAN

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-06-2008, 16:17   #2
Kullanıcı Adı
kardelen007
Standart Baykal'ı yalanladı: Siyaseti düşünmüyorum
Yalanlayan yalanlayana ne biçim iştir anlamadım :-X :-X :-X
kardelen007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)