![]() |
#1 |
![]() SAKIN KIYASLAMA KENDİNİ BAŞKALARIYLA!.. Sakın kıyaslama kendini başkalarıyla! .. “Ama ben..” “Ama benim...şu kadar..” Sakın sakın deme! Şeytan da böyle demedi mi? “Ben! ” dedi..”Üstünüm ondan! ” dedi, kıyasladı kendini, gururlandı...Ve koğulmuşlardan oldu. Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların! ..İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben! ” dediğin, Başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe HİÇ sin! Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor.. O, önünde iki büklüm gözyaşlarıyla durana kapılarını açıyor.. Aşağıla nefsini! Bil ki Sen alçaldıkça yükseltirler seni.. Karı-koca ilişkilerinde olsun, tüm diğer beşeri ilişkilerde olsun, sakın kibirlenme! ..Gururlanma! .. Kendini üstün görme kimseden! .. Bil ki şeytan sana bu yolla yanaşır ve mağlub eder seni.. Perde olur, O’nunla arandaki rabıtaya.. Vuslatına eremezsin! Daim gurbetlerde kalırsın.. Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor” “...O başını bile örtmüyor..” “..O cumaya bile gitmiyor..” “O...böyle, ben böyle! ”.. Sakın! Anlasana, şeytanın oyunu bu! Ah bilsen ne sinsidir o! Böyle böyle kaydırır ayağını.. Bil ki ALLAH(celle celalüh)’ın en sevmediği şey; Tahkir etmek! Kendi yarattığının, diğer mahlukları aşağılaması, hor görmesi.. Bir nev’i TANRILIK idddiası! Ah bilsen, bir hor bakış kaç namazı siler götürür! Bir aşağılayış, kaç iyi ameli yok eder! Duymadın mı, baksana “kötü” bilinen bir kadın, ayakkabısıyla bir köpeğe su içirdiği için cenneti kazandı! Dün “şöyle-böyle” diye hor baktıkların, O’nun sevgilisi oldular! O var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi..Afuvv çünkü O.. Eskilerde, böyle bir “Ahhh” duyan bir gönül eri, muhatabına diyor ki; “Al benim tüm ibadetlerimin ecrini, o “ahhh”ını ver bana..” Vefatından sonra rüyasında halini soran bir dostuna da; “ İşte o “Ahhh” sebebine cennetlerdeyim! ”der.. Var mı böyle bir ahın, iki büklüm o kapılarda? Yoksa da amelin, var mı O’nun sevgisinden, O’nun utancıyla, nedametle akıtılmış iki damla gözyaşın? Var mı? Varsa korkma hiç! Burda da orda da SEVGİLİSİN alıntı
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah'a şükür kendimi üstün görmem,tam tersine kendimi alçartırım,eleştirici sözler dahi söylerim.Bunu yaparak hatamı daha iyi anlayıp düzeltmeye çalışırım.Kimi zaman bu oyuna geliyorum 'sen ne biçim müslümansın' veya 'böylelerine müslüman demem' diyerek,belli bir zaman geçip sinirim geçince utancım yüzüme yansıyor.Karşımdaki kişinin benden daha hayırlı işler yaptığının farkına varıyorum.
Ahh birde annem kıyaslamasa beni başkalarıyla çok güzel olacak :-* +1 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Hüdaverdi sorun yapma hepimizin başında aynı anneden var.. :D
Okuduğun ve yorumun için teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() O zaman bu konuyu anneme bir okutayım,bana 'yapma' dediği şeyleri kendisi yapıyor ona hayret ediyorum :o
Ama annemdir,doğal karşılıyorum ![]() Yakında mahalle baskısı yapıcam anneme,geç bile kaldım ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() benide hep kıyaslıyorlar :'( :'(
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Forum olarak değil toplum olarak muzdaribiz galiba...
![]() Ama herşeye rağmen onlar bizim canımız .. Annelerimiz bizi başkalarıyla kıyaslasın boşverin biz kendimizi başkalarıyla kıyaslayıp kendimizi Rabbimizin katında düşürmeyelim bize yeter... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() çok güzel bi paylaşım baştan sona doğru çok teşekkürler.Mutlaka kıyaslamalar oluyor aldırmamamk gerekli bence
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|