AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-14-2008, 10:41   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Şener’i bekleyenler
Benim için iyi haber: Yeni bir parti kuruluyor! Bu parti ihtiyacımız olan parti olabilir mi? Bakalım...

Yeni bir partinin başarısını, onun siyasal çizgideki yeri, mevcut partilerle farkı, liderinin ilk söylemi, neyi,

niçin ve ne zaman bıraktığı belirler.

Bu hususları gözden geçirelim:

Yaşı, eğitimi, deneyimi uygun sınırlar arasında bulunan Abdüllatif Şener, yolunu sol-sağ kavramının belirlemediğini, ihtiyacın “temel çağdaş ilkeler referans alınmak üzere çatısı oluşturulabilecek bir siyasi oluşum” olduğunu söylüyor.

Bence bu yaklaşım da umut verici.

Gerçekten bugün ihtiyacımız olan, evrensel ilkeleri öne çıkaran, çağdaş demokrat bir partidir. Şener’in de dediği gibi siyasal hayatımızda ‘Boşluk’ vardır ama bu boşluk, 20 yıldır ‘eski’ partiler örnek alınarak, eski siyasetçilerle doldurulmaya çalışılmaktadır.

Tabii bu boşluk molozla doldurulamamıştır! Şener, gördüğü boşluğu nasıl ve kiminle dolduracaktır? Görünce değerlendiririm.

Şener ilk konuşmalarında, durumunu ‘Vahim’(!) olarak nitelediği Türkiye’nin “yakın gelecekte seçime ihtiyacı” olduğunu da söyledi.

Ben olağan gelişmelerin seçimi gerektirmeyeceğini, ancak olağandışılıklar çoğalırsa seçime gidilebileceğini sanıyorum.

Bilinen olaylar olağandışı bir siyasal ortam yaratırsa, “Türkiye’nin seçime ihtiyacı” ortaya çıkar, o seçimde de kesin ve farklı galibin kim olacağı açıktır; olağandışılığa karşı çıkmayan mağlupların oy sırasının da önemi yoktur!

Siyasal hayatımızdaki boşluk ve seçim ihtiyacı gibi, bir siyasal girişimin geleceğinin, kurucusunun nereden geldiği ve orayı ne zaman bıraktığının da belirleyeceğini yazmıştım.

Bu kurala uygun olarak, ‘Yeni oluşum Hareketi’nin geleceğini belirleyecek hususlardan biri de, liderinin AK Parti’den gelmekte oluşu ve partisinden kapatma davasının sonuçlanma döneminde ayrılmış olmasıdır.

Abdüllatif Şener’in, seçim öncesinden beri, üç dört yıldır partisiyle mesafeli olduğu bilinmektedir. Bu mesafe nedeniyle de, genel başkan ısrar ettiği halde O, milletvekili adaylığına izin vermemiştir. Bu durumdaki bir kişinin, eski partisinden farklı bir çizgiye girmesini halk doğal karşılayabilirdi.

Ancak, partilerinin kapanmasının konuşulduğu, kapanma kararından sonra siyaset mühendislerinin geliştirdikleri projelere uygun olarak partilerinin nasıl bölüneceğinin tartışıldığı 2008 yazında AK Parti seçmenlerinin, eski bakanlardan birinin kuracağı partiyle, partilerinin varlığını veya mirasını paylaşmaları beklenmemelidir.

Açıkçası Yeni Oluşum Hareketi, AK Parti’ye oy vermeye hazır seçmenlerin oyunun belirgin oranına ortak olamayacaktır.

Geriye, CHP’ye ve MHP’ye ‘kerhen’ oy verebileceğini düşünen seçmenler kalır. Küçümsenmeyecek bu kitleden, Şener’in ne kadar oy alabileceğini ise, bundan sonra yaptıkları ve söyledikleri belirleyecektir.

Tarhan ERDEM
radikal

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi