Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
İntihar etmek günahtır..Allah diyor,yasaklıyor..Günah işleyip ölmektense açlıktan ölürüm evladır.. Hem oturup beklemeleri gerekmiyor..Gidip tek başlarınada olsa savaşsınlar..Bir taş atıp kaçarken vurulsalar o zaman Hak onlardan razı olur.. Bizler rahatız gibi konuşuyoruz belki ama bir çoğumuz dualarımızla yanlarındayız..Dualarımızla savaşıyoruz..Müminin en güçlü ve büyük silahı nedir..? Duasıdır..!! İntihar eylemcisi olmanın dışında bir çok şey yapabilirler..Yaptıkları şeyler küçükte olsa mücadele etmeliler.. Yaılan işte bir hayır,birde şer varsa o hayır hayır olmaz.. Onlar hayır yapayım,şehit olayım,halkıma azda olsa yardım edeyim derken,binlerce masum çocuğunda ölümüne neden oluyorlar..Belki aralarında müslüman olan yada olacak olan vardır nerden bilebililirler..? Hayır yaparken şerde yapıyorlar.. Bir işte günah varsa,şer varsa o işten gelecek hayır hayır değildir.. :-* Ben akıbetleri için bir şey diyemem..Allah şaşırtmasın inşAllah.. ;)
|
İntihar etmek günahtır elbet.'Hayattan beklentim yok,Allah bana yardım etmiyor,dua ediyorum işe yaramıyor,namaz kılıyorum olmuyor,oruç tutuyorum boşuna aç kalıyorum' diyip Allah'tan ümidi keserek intihar etmek günahtır.Ama bir amaç uğruna kendini Allah yolunda feda etmek bilmem günahmıdır ? Ha çarpışarak ölmüşsün ha üzerindeki bombayı patlatarak,bana göre aynı :-* Senin dediğin tek başlarına savaşmaya kalkmaları canlı bombayla karşılaştırdığımda bana göre bu daha çok intihara yakın.Karşıdaki ordunun gücü ortada,bunlara en uygun muamale bana göre canlı bombadır.Abd şuan kayıplarının büyük çoğunluğu canlı bombalar yüzünden verdiğini açıkladı.Ayrıca bir çok açıdan canlı bombaların etkisi çok daha büyük.Sürekli 'canlı bomba eylemi yapılsın' diyen biri değilim,yanlış anlaşılmasın :-*
Her şeyi Allah'a bırakıp İbrahim Sadri gibi 'duaa duaa eller karıncalanmış' dersek hata ederiz.Bu dua konusunda hassasım,kenara koyayım :-*