AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-15-2008, 18:57   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..


Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti'deki görevinden istifa etmesi ve parti kuracağı yönündeki açıklamalarına yönelik eleştirilere cevap verdi..

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti'deki görevinden istifa etmesi ve parti kuracağı yönündeki açıklamalarına yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Eleştiri demokrasinin özünde vardır. Eleştiriler olacak ki, insanlar daha doğru ve ileri düşüncelere ulaşsınlar.Elbette beni de eleştiren olacaktır. Eleştirileri kabullenebilmek demokratik kültürü özümsemenin bir parçasıdır. Onun için beni eleştirenleri de sağladıkları katkıdan dolayı kabullenmem gerekir. Ama benim üslubumda kavga dövüş yoktur. Eleştirinin demokratik sınırlar içerisinde, nezaket ölçüleri içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yapılan eleştirilere karşı zaman zaman tonu yükselse de herhangi bir şekilde cevap vermeyi şimdilik gerekli görmüyorum. Bu ülkenin vatandaşı olan herkesi seviyorum" dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi, eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, 'Osmanlı Maliyesi'nin Şeffaflaşması-Yayımlanan İlk Bütçeler' adlı kitabını TOBB ETÜ'de tanıttı.

Parti kuracağı açıklamasının ardından büyük eleştirilere maruz kalan Şener'i, kitabının tanıtım gününde eski AK Parti milletvekilleri ve akademisyen dostları yalnız bırakmadı.

Şener, kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bir yıldır TOBB ETÜ'de öğretim üyeliği görevi yaptığını belirterek, bu süre içerisinde siyasi görüntülerle tanındığını söyledi.

Şener, bir yıllık dönemi verimli bir şekilde hocalıkla ilgili faaliyetlere ayırdığını ifade ederek, bir üniversite hocasının sadece derslere giremeyeceğini, öğretim üyesinin araştırma yapması gerektiğini, bunun hocalığın asli görevi olduğunu vurguladı. Derslere girdiği süre içerisinde yoğun bir şekilde araştırma yaptığını anlatan Şener, ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış iki makalesinin bulunduğunu, uluslararası toplantılara sunulmuş iki bildirisi olduğunu, bunların da yayınlanacağını söyledi.

Şener ayrıca, 4 kitabının daha çıkacağını belirtti. Şener, TOBB ETÜ üniversitesindeki sözleşmenin sona erdiğini belirterek, "Üniversitede bana sağlamış oldukları imkanlardan dolayı rektörümüze ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"Konya ziyaretimde 2 bin 314 araçla karşıladılar"

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Şener, bir gazetecinin Konya ve diğer illere yaptığı ziyarette karşılaştığı büyük ilginin sebebini sorması üzerine, "İllere davetli olarak gidiyordum. Katıldığım toplantılarda Türkiye'nin ekonomisi ve sorunlarıyla ilgili konferanslar verdim. Ama basına en fazla düşen ilk ziyaretim Ağrı ve Konya olmuştur. Ağrı ziyaretimde bine yakın araçla karşılamışlardı. Konya ziyaretimde ise 2 bin 314 araçla karşılamışlardır. Bu büyük konvoylar ve karşılamalar basının dikkatini çekti.

Ben şu anda bir karar açıkladım ama henüz bir çalışmaya başlamadım. İl, ilçe, belde örgütlerim yok. Örgütlenmemiş, hatta belirttiğiniz gibi tek başına bir sivil toplum kuruluşunun davetine katılan birinin böylesine binlerce arabayla karşılanması nasıl gerçekleşiyor. Doğrusunu isterseniz bunun nasıl gerçekleştiğini yorumlamam zor. Ama şunu biliyorum; benim organize ettiğim herhangi bir şey yok..Halkın siyasi talebi var.Daha önceki yaptığım bir açıklamada halkın siyasi bir talebi var. Bu talebe karşılık vereceğim, yani bir kararı açıkladım ancak henüz herhangi bir çalışmaya başlamış değilim. Bir kararı açıkladıktan sonra planlama ve değerlendirme yaparsınız. Onun için herhangi bir çalışmaya başlamamış olmamdan dolayı kiminle olduğum konusunda sorular alıyorum. Şu anda herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Beni izlemeye devam edin"
diye konuştu.

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın MKYK toplantısından sonra "Hayırlı olsun ama trenden inenin pek başarılı olduğu görülmemiştir" sözlerini hatırlatması üzerine Şener, "Bu olayda AK Parti'nin son MKYK toplantısına katılmamla ilgili olarak asıl dikkat edilmesi gereken nokta şudur; bu Türk siyasi hayatında bir ilktir.

Parti içi ilişkiler, ne zaman kopmuşsa orada gürültüler olmuştur. Türk siyasi hayatı bu gürültüler ve kavgaların emsalsiz örnekleriyle doludur, ama bir ilki gerçekleştirme ihtiyacı duydum. Partinin son MKYK toplantısına katıldım. Arkadaşlarla vedalaştım ve veda konuşması yaptım ve Sayın Başbakan'la kucaklaşarak ayrıldım. Kendileri de bir ilki gösterdiler, parti genel sekreteri İdris Naim Şahin'i görevlendirdiler.

Beni arabama kadar yolcu etti. Bu manzara Türk siyasi hayatının görmediği ama halkımızın özlediği bir tablodur. Özellikle buna dikkat çekmek istiyorum. Çünkü halkımız kavga, dövüş çekiş istemiyor. Barış, birlik ve kucaklaşma istiyor. İşin ikinci boyutuna gelince ben başarılı olmayı
veya başarısız olmayı hesaplamıyorum. Bir yeni siyasi oluşumun oy potansiyelinin ne olacağıyla ilgili kaygılarım yok. Türkiye'nin yeni bir siyaset tarzına ihtiyacının olduğunu düşünüyorum.

"Başarının ölçüsü oy potansiyeli değildir"

Yeni bir söyleme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanımızın birbirini sevmesini sağlayacak bir toplumsal kültürün oluşmasına siyasetin katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Bunlar ülkenin en temel ihtiyaçlarıdır. Bu ülkenin bu ihtiyaçlarına ne kadar katkı sağlarsam kendimi o kadar başarılı sayacağım. Başarının ölçüsü oy potansiyeli değildir. Türkiye'nin sorunlarının çözülmesine sağladığın katkıdır" diye cevap verdi.

Yeni oluşuma AK Parti'li birilerinin destek verip vermediğini sorulması üzerine Şener, "Tüm Türkiye benim bu yeni söylemime destek veriyor. Organik birlikteliklerden bahsediyorsanız onu zaman gösterecektir. Şu anda kiminle olduğum hiç belli değil. Henüz yanımdaki ikinci, üçüncü kişileri bile söylemiş değilim. Çalışmaları başlatacağım, bazı kişilerle görüşmeler yapacağım. Bu görüşmeler yapıldıkça beraber olduğum isimler ortaya çıkacak" dedi.

"Çalışmalar önümüzdeki haftadan itibaren yoğunlaşacak"


Çalışmalara ne zaman başlayacağının sorulması üzerine Şener, önümüzdeki haftadan itibaren yoğunlaşacağını belirtti. Şener, AK Parti milletvekillerinin parti kuracağını açıklamasının ardından kendisine eleştirilerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
"Eleştiri demokrasinin özünde vardır. Eleştiriler olacak ki, insanlar daha doğru ve ileri düşüncelere ulaşsınlar. Elbette beni de eleştiren olacaktır. Eleştirileri kabullenebilmek demokratik kültürü özümsemenin bir parçasıdır. Onun için beni eleştirenleri de sağladıkları katkıdan dolayı kabullenmem gerekir. Ama benim üslubumda kavga dövüş yoktur. Eleştirinin demokratik sınırlar içerisinde, nezaket ölçüleri içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yapılan eleştirilere karşı zaman zaman tonu yükselse de herhangi bir şekilde cevap vermeyi şimdilik gerekli görmüyorum. Bu ülkenin vatandaşı olan herkesi seviyorum."

Ergenekon değerlendirmesi

Şener, Ergenekon soruşturmasında iddianamenin şeklen açıklanmasıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: "Ne benim ne basın tarafından baştan sona okunmuş ve incelenmiş değildir. Yapılan sözlü açıklamaları, bu açıklamayı da bu program nedeniyle dinleyemedim. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde herkesin görevinin ne olduğu, sorumluluklarının neler olduğu anayasada yasalarca ve diğer mevzuatta belirlenmiştir. Gücünü anayasadan ve yasalardan almadan hiç kimsenin yetki kullanamayacağı bir hukuki çerçeve içerisinde herkes varlığını devam ettirmektedir.

Kamunun içinden veya dışından birileri yasaları ve anayasanın kendisine vermediği yetkileri veya verdiği yetki sınırlarının dışında yetkileri kullanıyorsa, kullanmışsa bununla ilgili süreçlerin nasıl tekemmül edeceğini yasalarımız belirlemiştir. Türkiye'de bağımsız yargı vardır. Bağımsız yargı sadece bir savcıdan, bazı hakimlerden de ibaret değildir. Sistemi bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Alt mahkemeler, üst mahkemeler var, anayasa mahkemesi var, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu var. Dolayısıyla bağımsız yargı bizde bir bütün olarak düşünülmelidir. Hukuk devletini geçerli olduğu Türkiye'de yargı üzerine düşeni yapar, yapacaktır. Süreçte kendi içerisinde doğru ve hukuk devletinin gereklerine uygun olarak işleyecektir ve sonuçlanacaktır."

Şener, daha sonra kitabını imzalayarak AK Parti milletvekili ve akademisyen dostlarına verdi.


DUYGU BEKTAŞ-ANKARA

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-15-2008, 19:51   #2
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Vuracaksın kafanı duvarlara şener ;)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2008, 19:56   #3
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Başbakan Erdoğan'ın MKYK toplantısından sonra "Hayırlı olsun ama trenden inenin pek başarılı olduğu görülmemiştir" lafı benim çok hoşuma gitti.. Gerçekten yolunu çevirdiğine pişman olacak.. Bence Şener resmen davasına ve dava arkadaşalrına kendi çıkarları için ihanet etmiştir..!!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2008, 22:36   #4
Kullanıcı Adı
Pesimist
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Başbakan Erdoğan'ın MKYK toplantısından sonra "Hayırlı olsun ama trenden inenin pek başarılı olduğu görülmemiştir" lafı benim çok hoşuma gitti.. Gerçekten yolunu çevirdiğine pişman olacak.. Bence Şener resmen davasına ve dava arkadaşalrına kendi çıkarları için ihanet etmiştir..!!
tayyip de erbakana ihanet etmistir o zaman. bülent arıncın videosu var Erbakan bile gitse biz saadetteyiz ayrılmayacagız diye. Kendim dinledim ama pardon siz degistiniz

Degiserek gelistiniz

Senerde degismistir ne olcak demi
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2008, 23:49   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Alıntı:
Pesimist Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Başbakan Erdoğan'ın MKYK toplantısından sonra "Hayırlı olsun ama trenden inenin pek başarılı olduğu görülmemiştir" lafı benim çok hoşuma gitti.. Gerçekten yolunu çevirdiğine pişman olacak.. Bence Şener resmen davasına ve dava arkadaşalrına kendi çıkarları için ihanet etmiştir..!!
tayyip de erbakana ihanet etmistir o zaman. bülent arıncın videosu var Erbakan bile gitse biz saadetteyiz ayrılmayacagız diye. Kendim dinledim ama pardon siz degistiniz

Degiserek gelistiniz

Senerde degismistir ne olcak demi
Ve aleyküm selam kardeşcan.. Sen yenisin galiba..Isırıyor gözüm bir yerlerden ama.. ;)

Bizim durumumuz ile Saadetlilerin durumu kesinlikle bir değil kıyaslanamaz bile.. Saadet partisnin o zamanki durumu iyimiydi..? Seçim olsa kaybetmiyeceklermiydi..? Başbakan ihanet etmemiştir.. Kendi çizdikleri yolda anlaşamadılar..Yollarını böylelikle ayırdılar..Ama ne yaptı sadetliler..? Saymadıklarını bırakmadılar..Başbakan tüm ağır sözlere rağmen ''hocamdır,ellerinden öperim'' dedi Erbakan için.. Çizdikleri yolda beraber olmayı teklif ettiler kabul edilseydi..!!

Oysa Şener bu zor günlerde,zaten bize tekme atılmışken,en yakınımız konumundayken birde o atmıştır tekmesini..Fikirlerini parti içinde en başında anlatabilir,bakın şu şu yolu izleyelim şunu yapalım diyebilirdi pekala başbakan gibi..Ama sinsice aniden daha kendi parti arkadaşlarının bile haberi yokken bu kararı aldı..!! Bu zor günlerde parti arkadaşlarını ve onları seçip destekleyen bizleri yarı yolda bıraktı..Başbakan en zor günlerinde hocasının yanındaydı..Hainlikle bile suçlandı,hapse bile girdi..Şener ne çaba gösterdi acaba bu günlerde..? Saadet partisi zaten çökmüş bir partiydi..Çökmüş derken seçim olsa baraj altında kalacaktı..!! Yeni parti ile birlikte halk görmediği yeni genç yüzleride gördü..Saadet partisi gibi tek kesime değil her kesime hitap etti..Ve beraber olmayı dahi teklif etti..

Biz değişerek geliştik ama değişerek adileşmedik,nankörleşmedik..
Oysa Sayın Şener nankörlük ederek gerçekten değiştiğini kanıtladı.. :-* Umarım akıbeti mumcu gibi olmaz..Ki bu kaçınılmaz..Emin olun olacaktır..!!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 01:56   #6
Kullanıcı Adı
hakansükür
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Şenere kimmse kızamaz kızmayada hakkı yoktur.O da kendisininde bir demoratik hakkı vardır ve kullanıyor.Kimse çıkpta davayı böldün falan fialn diyemez.
hakansükür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 02:13   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Alıntı:
hakansükür Nickli Üyeden Alıntı
Şenere kimmse kızamaz kızmayada hakkı yoktur.O da kendisininde bir demoratik hakkı vardır ve kullanıyor.Kimse çıkpta davayı böldün falan fialn diyemez.

Allah Allah..Niye bu demokratik hakkını daha önceden yiğitçe çıkıp yapmıyor,yolunu belirlemiyorda,adını,kendisini belli ettikten sonra yanlış yaptığının(!) farkına varıp dönüyor..? Şener dava arkadaşlarına resmen ihanet etmiştir..Olaydan dava arkadaşlarından önce medyanın haberi oluyor..Bu mudur ..?
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 02:23   #8
Kullanıcı Adı
hakansükür
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
hakansükür Nickli Üyeden Alıntı
Şenere kimmse kızamaz kızmayada hakkı yoktur.O da kendisininde bir demoratik hakkı vardır ve kullanıyor.Kimse çıkpta davayı böldün falan fialn diyemez.

Allah Allah..Niye bu demokratik hakkını daha önceden yiğitçe çıkıp yapmıyor,yolunu belirlemiyorda,adını,kendisini belli ettikten sonra yanlış yaptığının(!) farkına varıp dönüyor..? Şener dava arkadaşlarına resmen ihanet etmiştir..Olaydan dava arkadaşlarından önce medyanın haberi oluyor..Bu mudur ..?
Şimdi aklına gelmiştir belki ;)
Bakın bu işler böyledir.Şener anladıki bu kişilerle iş yürümeyecek ayrıldı.
Zamanında Sn Erdoğan Erbakandan neden ayrıldı?Baktı iş yürümeyecek ondan ayrılmadı mı?
Biz şeneri eleştirmeye kalkarsak Erdoğanı daha çok eleştirmek zorundayız NEDEN mi?
Çünkü akparti 7 senelik bir parti veya dava ama milligörüş ise 40 yıllık bir görüş Şener 7 yıllık Görüşü bölmesi mi daha ağır ? yoksa Erdoğanın 40 yıllık bir görüşü mü? bölmesi daha ağır.Tabiki Erdoğan'ın ...
Olaya bu açıdan bakarsak
Erbakan 40 yıl çalışmış didinmiş hapis yatmış çıkımş falan filan bir anda görüş bölündü onca çalışma gitti boşa....
Şener sadece 7 yıllık çabayı böldü.
Bu açıdan siyasete bakılmaz.Siyasete gidebildiğin kadar gidersin gidemezsen bırakırsın.Şenerde bıraktı yeni oluşum başlattı.Kimsenin Şenere kızmaya hakkı yoktur.
hakansükür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 02:38   #9
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Niçin başbakanla kıyaslıyorsunuz..? Başbakan milli görüşü ayırmadı..Fikirlerini saadet içindeykende söylüyordu..Baktı fikirlerini kabul ettiremiyor o halde giderim dedi çıktı..Mertçe..!! Ama Şener daha böyle bir düşüncesi olduğunu dava arkadaşlarına söylememişken medya haber verdi..Madem fikirlerin uyuşmuyor niye söylemedin,gizledin..Adam gibi oturupta'' ben bunu tasvip etmiyorum,ben şuna karşıyım,ben ayrılmak istiyorum'' demedide gizliden gizliye arkalarından iş çevirdi..Mumcu içinde aynı şeyleri söylediniz..!! Ama sonucunu hep beraber gördük..Şener'in amacı fikrini kabul ettirememesi,fikrinin uyuşmamısı değil..!!!Tamamaen kendi çıakrları bu çok açık..Tıkı mumcu gibi davrandı..Madem düşünceleri farklı önce kabul ettirmeye,çaba göstermeye,arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışsaydı..

Şener daha seçim sonrasında konuşma yaparak '' siyasette yaprız ama ben eğitimci kimliğimle ve görevimle gündeme gelmek,ilgilenmek istiyorum..'' diyipte,tam parti zor durumdayken,kapatılma gibi bir durumu varken aç kurt gibi fırsattan kendisine pay çıkarmaya kalkıştı..!!Tam zor durumdaken eğitimci kimliğini bir anda unutuverdi.. Bu mertlikmidir..? Erdoğan saadet içinde çok mücadele verdi..Arkalarından değil yüzlerine karşı mücadele etti..Şenerle kıyaslamayın..Şener tam bir fırsatçı..Göreceksiniz sonu mumcu gibi olacak..!!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-16-2008, 03:02   #10
Kullanıcı Adı
hakansükür
Standart Şener eleştirilere cevap verdi..
Şener tamam fırsatçı kabul ediyorum.Ancak şimdi bir insan parti kurmaya karar verdiğinde ilk işi oy toplama zamanı arar sonra parti kurar.Şener partiyi Ak Partiyi kapatma davasından önce kuracam deseydi şeneri kimse takmazdı.Lafı ağzında kalır böyle medyalar peşinde koşmazdı...Bu yönüyle gayet normaldir siyeseten baktığımızda ...
Ben Tayyib Erdoğan'ın saadet partililerle çakıştığını ve dile getirdiğini hiç duymamıştım sizden duydum.Gül deseniz tamam inanırdırm.Ancak Tayyib Erdoğan herzaman Erbakanın koltuğunun dibinden ayrılmamıştır.Takii hapise kadar hapisten çıktı ondan sonra Erbakanla hiç görüşmeden parti kuruyorum dedi...
Erdoğan hapise kadar erbakanla paralel görüşteydi.Hapiste ne olysa oldu...Ama gül öyle değildi parti içinde muhalefet yaptı.
Erdoğan Erbakandan farklı olsaydı 1993 yılında "Ya müslüman olacaksın ya laik demezdi." bu lafa bile erbakan karşı çıktı bu ne biçim söz dedi.Yani bu görüşünden çok çok çooook farklıydı.
Toparlarsak
Erdoğan hapise kadar Erbakanla aynı görüştendi ancak çıktıktan sonra değişti.Hapiste mi? değilşti oda bilinmez.Anladıki hocayla yürümüyor.Ve yolunu ayırdı Haklı mı haksız mı tartışılır Ama kızamayız
Şenerede bu görüşünde haklı mı haksız mı tartışırız ama partiden ayrıldı diye kızamayız.

DÜN
Erdoğan parti kuruyorum derken FAZİLET zor günlerini yaşıyordu ve KAPTMA DAVASI vardı Erdoğan çıktı ben parti kuracam dedi

ŞİMDİ
Şener parti kuryorum dedi.Akparti zor günler geçiriyor ve kapatma davsı ile karşı karşıya

NE KADAR BİR BİRİNE BENZİYOR OLAYLAR
Ancak olaylar birbirine benzerken görüşleri farklı orası ayrı konu...

Vesselam



hakansükür isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım