07-13-2008, 14:01 | #1 |
Var mısın? Yok musun? yarışmasında 50.000 ytl'lik kutu Eğitim Kutusu
Ülkemizde ki neredeyse tüm TV kanalları envay çeşit yarışmalar düzenliyor.İyi oluyor hoş oluyor vatandaşı eğlendiriyorlar.Dizilerden çok daha az maliyetli olması hasebiylede kanallarca tercih ediliyor.Yarışmalar farklı farklı olsada ÖDÜLLER hep aynı ya ev ya otomobil yada büyük para ödülleri veriliyor. Halkın teveccüh ettiği bu yarışmalardan elde edilen kazançlar maddi olarak halka menfaat sağlasada ne kültür olarak ne eğitim olarak işe yaramamakta.Bir ailenin evi olmaması mı eğitiminin olmaması mı derseniz ?? eğitimi olmaması daha büyük toplumsal yaradır.Sonuçta herkezin başını soktuğu bir dört duvar vardır.İnsanı değerli yapan evi,arabasının olması değil,eğitimi kültürüdür. Bu yarışmalarda dağıtılan para vb.ödüllerin yanında yarışmacıların ve programların formatlarına göre yaşam masraflarıyla beraber her seviyede eğitim düzeyi için ödüllerde verilmesi gerektiğini gözlemliyorum. Parasızlık mı cahillik mi insanda daha çiğ duruyor diye düşündüğümde ve baktığımda cahilliğin insanda çok kötü durduğunu gördüm.Rusyanın çöküşünden sonra Türkiyeye gelen bir çok rus ile tanıştım.Hepsi çok fakir ve Türkiyede basit işler yapmaya gelmişlerdi ama gördüm ki hepside Üniversite mezunu tahsilli ve en önemlisi kültürleri çok yüksekti.Bu Rus arkadaşlarla çok rahat ve seviyeli bir diyalok kurmamıza en büyük sebep oldu. Mesela Var mısın? Yok musun? yarışmasında 50.000 ytl'lik kutu Eğitim Kutusu olarak adlandırılabilir.Bu kutuyu seçen kazanan kişi yada belirleyeceği bir kişinin o miktar ölçüsünde eğitim maliyeti önceden yada sonradan belirlenebilecek okul programlarıyla belirlenebilir. Yapımcıların bunu kendilerine uygun bir şekilde programa yerleştirmeleri kolay olacaktır. Tüm program yapımcılara bunun bir fikir olarak değerlendirilip hayata geçirilmesini arzu ederim. Kevser Saki
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-16-2008, 15:57 | #2 |
Var mısın? Yok musun? yarışmasında 50.000 ytl'lik kutu Eğitim Kutusu
:-*
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|