07-23-2008, 02:51 | #1 |
"Yanal'ın Laptopu Çöker Mi?"
Yanal'ın laptopu çöker mi? Teknik direktör Ersun Yanal; G.Birliği, Manisa, ve Denizlispor’daki sezon başı hazırlık programlarının aynısını Trabzonspor'a yaptırdıysa ben korkuyorum… Çünkü Teknik Direktör Ersun Yanal’ın çalıştırdığı dönemlerde üstte adı gecen 3 takımda lige fırtına gibi girdi ,sonrası malum 12.haftadan itibaren dökülmeye başladı. Acaba Yanal'lı Trabzon; Yanallı Denizli, Gençlerbirliği ve Vestel Manisa’nın yaşadığını yaşar mı? Hadi Yanal’ın 3 takımdaki hazırlık antrenman programı yanlıştı. Bir yaptı, 2 yaptı, 3 yaptı da 4.defa da yanlış yapar mı acaba? Yanal 3 takımın bu çöküşüne neyin etkin olduğunu, nerde hata yaptığını sorgulamaz mı? Muhakkak sorgulamıştır. Eğer Yanal, sorunun hazırlık antrenman programından kaynaklandığı teşhisini koyduysa ve üç takımda uyguladığı hazırlık programını değiştirmişse Trabzon için sorun yok demektir. Yok erken çöküşteki teşhisi, büyük kulüplerin zirve mücadelesi veren futbolcularına yaptığı astronomik transfer teklifleri hakem oyunları veya başka saha dışı faktörler olarak koymuşsa yandık demektir. Malum teşhis yanlışsa tedavide yanlıştır. Ersun Yanal’ın, kendi vücut ağırlığı ile yaptırdığı sezon başı hazırlık çalışmalarını terk ederek yerine Manisa, Gençlerbirliği ve Denizli'de yaptığı gibi aşırı yükle kuvvet çalışması yaptıysa, benim bildiğim “Kuvvet alt yapısı olmayan oyunculara, aşırı yükle yaptırılan çalışmalar zarar verir”. Yanal bunu da benden iyi bilir. Sn Yanal, Trabzon’da çalışmalar başlarken Caybergs testiyle tüm oyuncuların kaldırabileceği maksimal ağırlıkları ölçtü. Gerede kampına da bulabildiği kadar kondisyon aleti getirdi ve aşırı ağırlık kullanarak kuvvet çalışması yaptırdı. Öyle ki futbolcular çalışmalarda tıpkı halterciler gibi bellerine kayış bağladı. Avrupalı teknik adamlar takımlarına Yanal’ın yaptırdığı gibi aşırı ağırlıklarla kuvvet çalışması yaptırıyor. Özellikle NBA’nın vazgeçilmezidir ağırlıklar. Hem de öyle az buz kilolar değil. Halterciler kadar yapar NBA’lı basketbolcular. Ama onların kuvvet alt yapısı var. Bizde ise futbolcuya Halterci gibi ağırlık çalışması yaptırırsanız bir süre sonra oyuncu çöker.. Gerede Kampında en az 40 -50 kilo ağırlığın altına girdi bazı oyuncular. Kuvvet çalışmaları kendi vücut ağırlığı yada az yük yerine, çok fazla ağırlıklar kullanılarak yapıldı. Eğer; Denizli, Manisa ve Gençlerbirliği’ndeki sezon başı hazırlık programı bu gün Trabzon’a uygulanan programla aynıysa 10. haftadan sonra tehlike başlıyor demektir. Tek şansı var Trabzon’un Yana’lın Denizlisi, Manisa’sı ve Gençlerbirliği’ne oranla Trabzon’un oyuncuları daha kaliteli ve daha fazla da yedek futbolcusu var. Yani değişkenli oynayanların da dinlenme şansı olacak. Artı bireysel yetenekler maç kurtaracak. Bunlar Trabzon’u kurtarırsa kurtardı, yoksa halimiz harap Yanal’ın çıkışı Rahmetli Tevfik Lav ve şuanki yardımcısı Kemal Özdeş ile hazırladığı yeni antrenman programıyla oldu. Eğer Türk futbolcusunun kuvvet alt yapısı olsa, üçlü yaptıklarıyla Türk futbolunda çığır acardı. Trabzon dışında bir Anadolu takımı dahi şampiyonluğu onlarla yakalayabilirdi. Ama kuvvet alt yapısı olmayan oyuncularla bu ne kadar sürerse o kadar sürdü Avrupalı oyuncular, ergenlik çağını az geçince alt yapıda kuvvet çalışması yapmaya başlarlar. Daha sonraki kuvvet çalışmalarına daha o yaşlarda hazırlanmaya başlarlar. Bizdekiler ise ancak profesyonel takımlarda, o da 2. ve 3. liglerde ve sadece yarım yamalak. Kim, ne yaptığını bilmeden. Onun için korkuyorum Yanal’ın aşırı ağırlık kullanmasından. Daha önce çalıştırdığı üç takım erken çıkış yaptı ama o üç takım erken de çöktü. Hem de öyle bir çöküş ki önlem bile alınamadı. Bu takım ligin ortasında uygun adım yürümeye başlarsa, Yanal ve ekibi “Yerçekimi kanununa da karşı gelir”. Hırvat futbolcu Cale, Gerede kampında verdiği röportajda durgunluğunun nedenini soran basın mensuplarına “Çok yorgunum hayatımda bu kadar ağır bir sezon başı hazırlık kampı geçirmedim“ dedi Ben de bu yazıyı o nedenle yazdım. Bu tehlikeleri Yanal da görmüştür. Tedbirini almıştır demekten başka çarem yok zaten… Orhan Çavuşoğlu Spor61.net genel yayın yönetmeni
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-23-2008, 03:11 | #2 |
(haber61.net yazarı Tanju Akıncıoğlu yukarıdaki köşe yazısına cevap vermiş, buyrun.)
Trabzonspor ve Fener Spor61.net genel yayın yönetmeni Orhan Çavuşoğlu"nun köşe yazısını okudum. Çavuşoğlu yazısına ""Teknik direktör Ersun Yanal G.Birliği, Manisa, ve Denizlispor"daki sezon başı hazırlık programlarının aynısını Trabzonspor yaptırdıysa ben korkuyorum…"" diye başlamış. Korkusunun sebeplerini de teknik olarak anlatmış. Çavuşoğlu"nun düşünce ve tespitlerine bir şey diyemem çünkü o yıllar önce de olsa antrenörlük yapmış. Teknik bilgisi var. Çavuşoğlu, Ersun Yanal'ım, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Manisaspor'u çalıştırdığı dönemlerde olduğu gibi Trabzonspor'a da oyuncularuıkendi vücut ağırlığı ya da hafif ağırlıklar yerine bir futbolcu için kaldırabileceği maksimal kuvvet periyotlamasıyla antrene ettiğini söylüyor ki, (aslında bana göre Ersun Hoca eğer bu kuvvet çalışmasını sezon sonuna kadar sistemli bir şekilde arttırarak devam ettirirse oyuncuların performansını olumlu yönde etkiler) ve ilave ediyor "Daha önce çalıştırdığı üç takım erken çıkış yaptı ama o üç takım erken de çöktü. Hem de öyle bir çöküş ki önlem bile alınamadı" Sayın Çavuşoğlu Trabzonspor yeter ki ligin ilk başında o çıkışı yakalasın. Trabzonspor'u ne Denizli, ne Manisa ne Gençlerbirliği ile kıyasla. O saydığın takımların hangisinin ardında büyük bir camia vardı ki. Trabzonspor Camiası öyle bir camia ki üç İstanbul takımının camiasına dahi benzemez. O takımların hangisi en az 30 bin inanmış taraftar kitlesi desteği ile maçlara çıkardı. Korkma sayın Çavuşoğlu korkma yeter ki Trabzonspor o çıkışı yakalasın. Bu arada Trabzonspor taraftarlarını sevindirecek bir haber, kaleci Sylva bu gece veya yarın geliyor duyumu aldım. Ne derece doğru? Bekleyelim görelim. *** ... 23 Temmuz Çarşamba [email protected] |
|
07-23-2008, 03:15 | #3 |
İlk yazıda önemli bir noktaya değinilmiş.. "Bir Yanal Klasiği" yaşamayalım şimdi.. İkinci yazıdaki sav bana daha gerçekçi geldi, yani biz o takımlar gibi değiliz, üstesinden geliriz, onlar gibi kopmayız..
Arkadaşlar bu 2.yazıdaki Trabzonspor ve Fener başlığı sizi yanıltmasın. O fener, Fenerbahçe değil, Forum Trabzon alış veriş merkezindeki Deniz Feneri, tartışılansa şeklinin "haç" a benzeyip benzemediği.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|