AK Gençliğin Buluşma Noktası
Film Tanıtım ve Fragmanları Film Tanıtım ve Fragmanları bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-24-2008, 12:48   #1
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart American History X

Konusu

Film, 1990'lı yılların ortasında, Venice beach yaşayan Derek Vinyard'ın hikayesini anlatmaktadır.Çok zeki bir öğrenci olan Derek, babası zenci bir uyuşturucu satıcısı tarafından öldürüldükten sonra, neo-Nazi olma yolunda büyük adımlar atmıştır.Babası Derek'te, zenciler hakkındaki düşüncelerinden dolayı etkiler bırakmıştır.

Derek bir süre sonra Venice Beach neo-Nazi çetesinin liderinin sağ-kolu olmuştur. "The Disciples of Christ" yani İsa'nın Hizmetkarları, aynı bölgelerde yaşayan azınlıklardan ve beyaz olmayanlara karşı koruma sağlamak amacıyla, genç beyazlara yardım eli uzatmıştır. Çetenin lideri Cameron Alexander, bir Nazi sempatizanıdır.

Bir gece 3 zenci, Vinyard'ların evinde durur ve Derek'in arabasını çalmaya çalışır.Bunu öğrenen Derek, bir tanesini silahıyla öldürür, diğerini yaralar ve diğerinin kaçmasına engel olamaz.Yaraladığı zenciye, ağzını kaldırıma dayamasını emreder.Ardından kafasına sert bir darbe indirir.Bu zencinin boynunun ve çenesinin kırılmasını sağlar.

Bir süre sonra beyaz polisler gelir ve Derek'i tutuklarlar.Bu sırada küçük kardeşi Danny olayın şokunu üstünden atamaz.2 zencinin ölümüne sebep olması nedeniyle 3 yıl hapise mahkum edilir Bu zaman içerisinde, kardeşide onun gibi olmaya başlar..

Fİlm kısa sürede sinema tarihinin efsaneleri arasına girmiştir.Edward Norton un dudak ısırtan performansı oskara aday gösterilmiş fakat ödülü alamamıştır.İmdb nin en iyi 250 film listesi içinde 39. sıradadır.Irkçılık karşıtı filmler denince akla ilk gelen filmlerden biridir

YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-24-2008, 12:48   #2
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Standart American History X
Daha dün gece izledim bir kez daha edward'a deli oldum bu adam tam bir oyuncu...

Filmin konusu ise 10 numara
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)