AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-24-2008, 23:31   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Türkiye'den Kıbrıs'a su taşınacak..

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Tahminen 350 milyon dolar maliyetle 2012 yılından itibaren Türkiye'den Kıbrıs'a su taşıyacağız'' dedi.

Bakan Eroğlu, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen ile bakanlıktaki makamında görüştü.

Kabulde, sözlerine ''Kıbrıs bizim canımız, ciğerimiz'' diye başlayan Bakan Eroğlu, KKTC'ye her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti.

İstanbul'dan Marmara Denizi'ndeki adalara, denizaltından 22 kilometrelik boru hattıyla su taşıdıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, dönemin KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı'nın kendisini arayarak, ''Adalar'a kısa zamanda su götürdün, Kıbrıs'a su götüremez misin?'' diye sorduğunu anlattı.

Bakan Eroğlu, daha sonra yaşanan gelişmelere ilişkin şunları anlattı:

''Sorunca, 'Götürürüz' diye ağzımdan çıktı ama 'Götürürüz' derken 'Tamam da Kıbrıs'a su nasıl gider' diye düşündüm. 1400 metre derinlikte muazzam bir çukur var, dolayısıyla suyun basıncına dayanacak bir boru yok. Bu yüzden aklıma geldi dedim 'Biz bunu asarak götürelim' ve ilk fikir bizimdir.

Neticede DSİ Genel Müdürü olunca ilk başlattığım şey Kıbrıs'ın içme, kullanma ve sulama suyu master planı hazırlanmasıydı. 2004 yılında bu planı onayladık''

Çeşitli altyapı çalışmaları yapıldığını, yıl sonuna kadar proje hazırlama hizmetlerini bitireceklerini belirten Eroğlu, 2009 yılından başlayarak 3 yıl içerisinde çalışmaların tamamlanacağını ve 2012 yılından itibaren Türkiye'den KKTC'ye su taşınacağını bildirdi.

Yaklaşık 25 kilometresi karada, 80 kilometresi denizin 250 metre altında olmak üzere bir boru hattı yapılmasının planlandığını anlatan Bakan Eroğlu, böylece KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su verilebileceğini bildirdi.

Yapılacak çalışmayı ''Prestij projesi'' olarak niteleyen Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, ''Maliyeti ne kadar olacak?'' sorusunu, ''Proje bitmedi. Yaklaşık 350 milyon dolar civarında tahmin ediyorum. Daha önceki tecrübelerime göre söylüyorum'' diye yanıtladı.

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mustafa Gökmen ise ''Ziyaret sırasında KKTC'nin su master planını sevgili bakanım Eroğlu'nun çantasında gördüm. Doğrusu çok mutlu oldum ve şok oldum'' dedi.


(AA)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-24-2008, 23:32   #2
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Türkiye'den Kıbrıs'a su taşınacak..
Ben de boyle bir haber bekliyordum sonucta Kibris'in Rum kesimine su anda Yunanistan'dan su tasinmakta

Haberlerde Turk kesimi icin ne yazik ki herhangi bir girisim yok denince cok uzulmustum.
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım