![]() |
#1 |
![]() _bir devletin var olabilmesi için gerekli 4 temel unsur millet,toprak,bagımsızlık,siysi örgütlenme
_koksuzluk en acınacak oksuzluktur _abtal ata binince bey oldum sanır _unutma beyaz gulunbıle golgesi siyahtır _her insan sölediğini bilmeli fakat her bildiğini söylememelidir _hiç bir sey sonsuz degıldır,sonsuzluktur sonsuz olan _varsa pulun herkes kulun,yoksa pulun dardır yolun _çirkefe tas atma ustune sıcrar _zirvede yılanlarda olur kartallarda biri sürünerek digeri suzulerek o irveye ulasır asıl onemlı olan ne oldugun degıl o zirveye nasıl ulastıgındır _ne buyuksunki kanın kurtarıyor tevhıdı bedırın aslanları ancak bu kadar sanlı idi _dönulmez aksamın ufkundayız vakıt cok gec bu son fasıltıdır eyy omrum nasıl gecersen gec _____________ister suha gıysen ister şalı _____________ister kaymak yesen ister balı _____________hepsi senin olsa dunyanın malı _____________gelıp gecer elbet dusten ibaret _suskunlugum gefaletımden degıl asaletımdendır _ölüm gbi vefasızlıgında derecesı yoktur! _duanlamı dogdum kı bedduanla oleyım! _yükseklık aradım tevazude buldum beylık aradım hayır severlıkte buldum _guzel goren guzel dusunur guzel dusunen hayatından lezzet alır _hak okadar parlaktır ki korler bıle gorebılır _her gercek bır yanlıstan dogar _hersey bırseydır fakat cahıl hıc bır seydir _aşk davaya benzer cefa cekmek sahıde sahıdın olmadan davayı kazanamazsınkı _arifin fikri neyse fikride odur _mayıstan sonra ekılen darıdan kocadan sonra kalkan karıdan hayır gelmez _darı unundan baklava ıncır agacından oklava olmaz _unutulmak istemıyorsan bırak dunyada bır eser eserı olmayanın yerınde yeller eser _saglık istersen cok yeme saygı istersen cok deme............
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tamam defterinden seçmeler anladıkta bu sinirli ifade ne oluyor bacım..
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Pelin arkadaşın mı
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |