07-26-2008, 23:13 | #1 |
Ayyaşlar kampanya başlattı..
Tarihi Moda İskelesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait BELTUR A.Ş. tarafından işletilen mekanda içki servisinin yapılmamasına tepki gösteren bir grup ayyaş, internet ortamında “İçkini kap da gel!” kampanyası başlatarak ilginç bir mahalle baskısı örneği gösterdi. Ancak halkın büyük bir kesimi içki satışının yapılmadığı nadir mekanlardan biri olan bu mekanın varlığından oldukça memnun. Başını kartel medyasının çektiği malum çevrelerin mütedeyyin kesimleri yıpratmak için uydurduğu Mahalle Baskısı, yine aynı çevreler tarafından inançlı kesime karşı kullanılıyor. Tarihi Moda iskelesinde kısa bir süre önce kurulan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ait Beltur A.Ş. tarafından işletilen nezih mekanda ailelerin huzurlu bir ortamda dinlenmeleri ve günün yorgunluğunu atmaları için içki servisi yapılmayışı üzerine çılgına dönen bir grup ayyaş, internet ortamında karalama kampanyası başlattı. Yesek.com isimli internet sitesinde yeni açılan mekan ile ilgili yorumlara yer verilirken, mahalle baskısı oluşturarak mekanı karalamak isteyen bir grubun, “İçkini kap da gel!” adı altında bir grup kurduğu ve herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ettiği gözlendi. İşte o davet: Tonguç Koç: MODA İSKELEY’İ YOBAZLARA BIRAKMAYACAĞIZ! İÇKİNİ KAP DA GEL! MODA İSKELEY’İ YOBAZLARA BIRAKMAYACAĞIZ! İÇKİNİ KAP DA GEL! adlı gruba bakabilirsiniz. İşte bunlar da, insanların nezih bir ortamda dinlenerek çay içeceği ve yemek yiyeceği bir mekanda huzurla vakit geçirmelerini istemeyen mahalle kabadayılarının yorumları: Tonguç Koç: Demek bırakalım orası temiz kalsın ha? (…) Büyükşehir’in ve Beltur’un yobaz yöneticileri, hayatımızı şeriat kurallarına göre düzenlemenize izin vermeyeceğiz, Moda-İskele’den başlayıp kuyruğunuza teneke bağlayana kadar mücadele edeceğiz. Yobazların gerçek yüzünü dünya aleme göstereceğiz. Hodri meydan… Emre: Burada net bir dinsel ideolojik tercih yapıldığı ortada. Kimse kimseyi kandırmasın lütfen, mekanlarımız belli bir görüşün ihale takip edip tıkındığı mekanlar haline geliyor, “içki kötüdür” diye bize kendi yaşam biçimlerini dayatanları kınıyorum Davulcu: Şimdi ki bu durum, tekelci ve kaba hizmet zihniyeti, ruhsuzluk ve yaptım olduculuk Moda İskelesi’ne de sirayet etmiş durumda. Bel_tur hizmetinden başka ne beklenir ki? Estetik yoksunu, gözünü para bürümüş, halkın tüm mutluluklarına gözünü dikmiş bir zihniyete karşı durmak gerekir. Y.Teoman Serinkaya: Denizin karşısında değil, bağnaz anlayışın karşısında , -6 derecede iyi soğumuş masum bir bira ile işletmenize rağmen yıllardır varolduğumuz semtimizin tadını çıkarmak isterdik. Ayfer Ünalan: Siz ve sizin gibiler, insanlarımızı birbirine düşmanlaştırıyor. Bırakın yasakları, isteyen içsin istemeyen içmesin. Kamu alanlarında içelim demiyoruz ki. Gözünüzü ileriye çevirin, bırakın bu geri kafalılığı. Moda İskelesi, Fatih, Çarşamba’da değil. Siz gidin orada yaşayın. Hasan Alpdemir: Geçtiğimiz pazar günü arkadaşlarla beraber Moda İskelesi’ne gittik. Amacımız akşam üzeri güzel manzara ile birilkte soğuk birer bira içip muhabbet etmekti. Sipariş kısmında artık Moda İskelesi’nde alkol servisi olmadığını öğrendik. Bu zaten yeteri kadar şok edici ve can sıkıcı oldu bizim için. Eraydın Çetinkaya: Moda iskelesi hiçbir zaman ailelerin gidemediği bir yer olmadı, her zaman nezih, açık fikirli ve ahlaklı insanların mekanı oldu. Biralar, şaraplar içildi, adam gibi kalkıldı. Şimdi kalkmış, içki ile ahlaksızlığı yan yana koyma cesareti gösteriyor bu Müslüm gündüz prototipleri. Sonradan görme takunya sıkmabaş kültürsüzlüğünün moda iskelesine de sirayet etmesine izin verilmemelidir. Zeynep Candan: Ben yemek yerken denize karşı biramı şarabımı ya da rakımı içmek istiyorum dahası var mı? bu ne biçim anlayış?? kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.. yakında her yerde ılık zemzem suyumuzu mu yudumlicaz yani!!!.. belediye işletmelerine içki ruhsatı verilmemesi özellikle Anadolu’daki pek çok yerde bira bile satılmaması ne demektir bunu düşüneniniz var mı içinizde.. yarın çok geç olacak farkında olun bir zahmet bunun siz de.. bu sayfa özellikle açılmış gibi belediyenin dinci görüşüne uygun kişiler doldursun diye.. haydi birey olma özgürlüğünü savunanlar bu geri anlayışın karşısında tavır koyalım hep birlikte.. Mekanın varlığından memnun olan İstanbulluların gerekçesi ise, ellerinde bira şişeleri ile dolaşanların Moda’yı işgal altına almış olması. Onlar aileleriyle huzurlu bir ortamda vakit geçirmekten yana tercihlerini kullanıyor. İşte bir kaçı: EGE: Alkol servisi yapılmaması bir mekandan kaçmak için yeterli bir sebep olmamalı diye düşünüyorum. Mümtaz Yavuz: Biz Modalılar olarak yıllardır iskelemizden faydalanamadık. Beltur işletmesi burayı açalı 10 gün kadar oluyor. Benim gözlemim Modada yaşayan ailelilerin akşam yürüyüşleri sonrası bir şeyler içmek veya bir şeyler yemek için ideal bir yer oldu. İçki içmek isteyenler için Modada bir sürü mekan var. Ayrıca insanlar ellerinde biraları ile bütün Modayı gasp etmiş durumda. Bırakın burası temiz kalsın. habervaktim.com
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-26-2008, 23:45 | #2 |
Eminim sigarada Kur'an-ı Kerim'de yer alsaydı sigaranın kapalı alanlarda yasaklanmasınıda protesto edip 'ortalığı yobazlara bırakmıcaz' diceklerdi.İçki kutsal kitapta olmasaydı yasağa karşı hiç bir ses çıkarmıcak hatta destek dahi vereceklerdi.Onlar içmeyi özgürlük sansınlar,içen kişileri 'ahlaklı' olarak anlandırsınlar.'İsteyen içer isteyen içmez kimene' derler ama içkiye karşı bir cümle veya yasak duyduklarında 'ortalığı yobazlara bırakmıcaz' demekten geri kalmazlar.Yasak olunca 'dinsel idioloji' oluverir,yasak olmadığında ise 'özgürlük'.Yasak olduğunda 'İran' oluyoruz,yasak olmadığında 'batılı'.Onlar hayvanlaşadursun,onlar içer ben dalgamı geçerim her zaman ki gibi :-*
“Alkol tüketimi, özgürlüğün ölçüsü olsaydı Rusya dünyanın en büyük demokrasisi sayılırdı” |
|
07-26-2008, 23:51 | #3 | |
Alıntı:
|
||
07-27-2008, 20:41 | #4 |
Ayyaslar :D :D :D
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |