08-05-2008, 19:23 | #1 |
'İlker Başbuğ anti-İslamcı'
İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye’de belirlenen yeni komuta kademesiyle ilgili “Türkiye anti İslamcı bir Genelkurmay Başkanı atadı. Ordu bu atamayla laik rejime desteği konusunda uzlaşmaz bir mesaj verdi” diye yazdı. Türkiye’deki Yüksek Askeri Şura kararları İngiliz basınında da yer buldu. YAŞ’ta yeni genelkurmay başkanının belirlendiği haberini Guardian gazetesi “Türkiye anti İslamcı bir Genelkurmay Başkanı atadı” başlığıyla duyurdu. Gazetenin İstanbul muhabiri Robert Tait, 65 yaşındaki Orgeneral İlker Başbuğ hakkında şu yorumlara yer verdi: “Türkiye’nin güçlü ordusu dün İslamcılığa karşı tutumuyla tanınan bir generali genelkurmay başkanlığına atayarak, laik rejime desteği konusunda uzlaşmaz bir mesaj vermiş oldu. Başbuğ iki yıl önce siyasi İslamı büyük bir tehdit olarak tanımlayan bir konuşma yapmıştı. Ama bazı yorumcular yine de Başbuğ’un kendisinden önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tan daha diplomatik olacağı ve iktidardaki AKP hükümetiyle açık çatışmaya girmeyeceği görüşünü dile getiriyorlar.” BBC Türkçe / habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-05-2008, 19:36 | #2 |
Artık Türkiye'de kimse o göreve boşuna gelmez :-*
|
|
08-05-2008, 20:57 | #3 |
Aynısını YAşar PAşa için de söylüyorlardı.Bize vız gelir tırıs gider :-*
|
|
08-05-2008, 21:02 | #4 |
Klasik molla vakit haberi..
İlker Paşa anti islamcı değil,anti-şeriatçıdır. Tabi bu mollalar tutuştu şimdiden.. |
|
08-05-2008, 21:10 | #5 |
Sayın Başbug Paşa göreve başlamasına sevindim.TSK nın görevlerini düşünmeden yapacagına eminim.hayırlı olsun
|
|
08-05-2008, 22:48 | #6 |
Zaman gösterecek ne tür bir insan olduğunu bizi şaşırtmasını umarım ;)
|
|
08-05-2008, 22:55 | #7 | |
Alıntı:
alıntı yazısını gördüm öncelikle beni bu konuda bilgilendirirmisiniz Sayın Başbuğ'a görevinde başarılar diliyorum |
||
08-05-2008, 23:07 | #8 | ||
Alıntı:
|
|||
08-05-2008, 23:09 | #9 | |||
Alıntı:
|
||||
08-06-2008, 00:35 | #10 | |