08-10-2008, 00:12 | #1 | |
Okyanus Akademisi (Tiyatro)
LUTFEN KURALLARI OKUYUP ANLAMADAN BURAYA MESAJ YAZMAYINIZ. SADECE ONCEDEN LISTEYE ALINMIS KARAKTERLER OYNAYABILIR. KURALLAR VE KARAKTERLER ICIN: __++OKYANUS AKADEMISI++__ Okyanus Akademisi Istanbul sehrinin kesfedilmemis bos bir arazisine kurulmus cok siradisi bir okuldu. Okulun kurucusu Nevruz Hanim buranin cok ozel olmasini arzu etmisti ve maddi, manevi herseyini katarak Akademiyi insa etmis, cevresini agaclandirmis ve bir cok suslemeler eklemisti. Onun ideali; her yastan, her kesimden insana sonsuz bilgi ve anlayis ortami sunmak, onlarin kapasitelerini kullanmalarini saglayarak bilgin ve saygin bir toplum olusturmada bir adim atmakti. Cok cuz'i bir miktarda para karsiliginda bu Akademiye girmek mumkundu, fakat.. Fakat bu Akademiye basvurmak olanaksizdi.. Cunku Nevruz Hanim bilerek bu Akademiye hic dikkat cekmeyen bir alana yaptirmis, ve hic reklamini yaymamisti. Kendisi yardimcilariyla didik didik Turkiyedeki insanlar arasindan ozel olarak ogrencileri seciyordu! Bu secilen ogrenciler oyle zannettiginiz gibi ilk etapta dikkat cekecek, cok zeki ya da cok zengin ya da cok saygili degildi. Bu ogrencileri secerken Nevruz Hanim akla hayale gelmeyecek kriterler kullaniyordu, ve bunlardan su anda bahsetmeyecegiz. Tiyatromuzun akisinda kendiniz bulun istiyoruz. Adindan da belli oldugu gibi 'Okyanus' Akademisi cok derin duygularin ve manalarin uzerine insa edilmis bir Akademidir. Ve tiyatro basliyor... Alıntı:
|
||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-10-2008, 01:04 | #2 |
Mahmut en arka sırada yalnız oturmaktadır. Neslihanı görür görmez sinir olmuştur. Kendi yapısına çok ters olan sevecen, sempatik ve şirin olmaya çalışan insanlardan nefret etmektedir. Neslihan'ı o ürkütücü bakışlarıyla uzun uzun süzdükten sonra:
-Bencede bu dünyadan değil! burası resmen kabus gibi! der ve masadaki kağıda bişeyler karalamaya devam eder.. |
|
08-10-2008, 01:52 | #3 |
Çok fakirim ve sınıfa girmeye utanıyorum.Elbiselerim yırtık.Ayakkabımı 2 yıldır giyiyorum ve benden 4 yaş büyük abimin ayakkabısı.Ezilmiş bir biçimde sınıfa ilk girişimde,kendimi çok garip hissettim.Bu sınıfta ayrı bir duygu sezdim,ne olduğunu bilmiyorum.
|
|
08-15-2008, 14:16 | #4 |
neslihan mahmut denen öğrencinin kendisine gıcık olduğuun anlamış.ve ona muhalefet olarak onada gıcık davranmaya başlamıştı .. çünkü neslihan çok tatlı birisiydi ona böyle yapılmasına tahammül edemezdi
Ve sınıfa hızlıca girdi yürürken mahmut a dik dik baktı ve sırasına oturdu -Benimle oturacak olan kişi varmı acaba? Ben çok konuşkan bi insanım Konuşmadan yapamam o açıdan yanıma bi arkadaşımın gelmesini istiyorum.. ve tahtaya çıkıp şöyle dedi Ben çalışkan bi insanım derste konuşulmasını sevmiyorum.Sınıf başkanlığına aday olup buraya bi çeki düzen getirmeli dedi.. ve herkes ona şşaırmış gözlerle baktı neslihan yine mahmut denen kişiye gıcık gıcık bakıp sırasına geçti anlaşılan mahmut büyük bi hata yapmıştı. mahmut denen öğrencinin okul boyunca neslihandan çekeceği vardı. :D |
|
08-15-2008, 16:08 | #5 |
Mahmut neslihanın şımarıklığına gülüp geçmişti..
-Belli dikkat çekmeye çalışıyor diye düşündü..Mahmut böyle insanlardan nefret ederdi... ..Neslihan'ı umursamıyordu bile... Etrafına dikkatlice bakındı..Neslihan'ında kendine gıcık olduğunu anlamıştı..Fakat bu Mahmut'u pekte ilgilendirmiyordu.. Mahmutun ilginç bir yapısı vardı..İnsanlar ne derse desin hiçbişeyi umursamazdı. kendisi hakkında yapılan kötü eleştrilere bile çoğu zaman cevap vermeye tenezzül etmezdi..Gerektiği zaman çok iyi tartışmalara hatta kavgalara bile girerdi..Fakat insanlar ondan nefret ettiklerini söyleseler bile umursamazlığıyla hem karşıdakini çileden çıkarır, hemde takdir edilicek bi davranışta bulunurdu..üstünde yara izi bulunan sağ kaşını kaldırıp keskin bakışlarıyla Neslihan'a baktı..Bir süre öylece bakıştılar..Sonra Mahmut siyah büyükçe, üstünde metallerle MÇ yazan çantasını omuzuna attı ve geniş adımlar atarak sınıftan dışarı çıktı..kapıdan çıkınca sanki dizlerinin bağı çözülmüştü yürüyemedi..gözlerinin önünde birşeyler uçuşmaya başlamıştı.. Mahmut'un içinde çok tuhaf şeyler oluyordu..Beyninde kopan fırtınalar MAhmut'u bile şaşırtmıştı..MAhmut'a ne oluyordu..Yoksa yine mi nöbet geçiricekti?.. Yoksa intikam duygusu mu depreşmişti.. Ya da... derin düşüncelere dalan mahmut omuzuna atılan elle irkildi. |
|
08-15-2008, 16:15 | #6 |
Neslihan kendisine dik dik bakıp sınıftan çıkan mahmut sınıftan çıktıktan sonra bile kapıya uzun uzun bakarak daldı.Sonra kendine gelip diğer arkadaşlarınla tanışma heyecanını gizleyemedi.çok atak ve girişken biriydi..Ama sınıfta başka arkadaşı yoktu.neslihan kafayı yiyecekti burası gerçekten gizemli bi yerdi.bunları düşünürken kendini kantinde buldu bi cola bi bisküvi alıp bahçeyi dolaşmaya başladı :D ..ama kendini yanlız hissediyordu.arkadaşlarıyla pek anlaşamamış olmasından kaynaklanan bi nedendi..bhçede dolanırken büüyk dalgınlıkla çarptığı okul müdrü nevruz hanım onu azarladı.o azarlanmaktan hiç hoşlanmayan emir altında kalmaya dayanamayan bi kız olduğu için müdürüne SEN ÖNÜNE BAK DEDİ.. ve kendini ilk günden disiplin odasında buldu
|
|
08-16-2008, 13:20 | #7 |
Çok üzülüyorum.Herkes fakirliğimle sanki dalga geçiyor.2 gündür Allahın suyundan başka birşey içmiyorum.Annemi tedavi ettirmeliyim.Yıkıldım,arkadaşım yok,dostum yok...
Tutun kollarımdan düşerim şimdi,yanlızım dostlarım yanlızım şimdi... |
|
08-18-2008, 13:18 | #8 |
merhaba fakir çocuk.. adın nedir senin?hep içine kapanık yaşıyorsun.belki bi arkadaş çevren olsa bu dertlerinin birazı gidebilir.tanışalım
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|