![]() |
#1 |
![]() Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içki kadehi pozu vermesi yönündeki talebine, Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız'dan sert tepki geldi.
Kadehin Türk milletinin ortak değeri olmadığına dikkat çeken Ahmet Yıldız, “Türk milletinin yüzde 99'u Müslüman. Namaz da her Müslümana farz. Ertuğrul Özkök bugüne kadar namaz kılmayan bir cumhurbaşkanına, başbakana ya da genelkurmay başkanına ‘Seni namazda görmek istiyoruz' demiş midir? Biz Ahmet Necdet Sezer'i hiç camide göremedik. Ona neden ‘Seni camide görmek istiyoruz' demedi? Ertuğrul Özkök ortak değer arıyorsa, din en büyük ortak değerdir. Asıl kadeh kaldıranlara, ‘Sizin dininizde içki haram değil mi' diye sorması gerekirdi” diye konuştu. Ahmet Yıldız, “Ben Eruğrul Özkök'ün zırvaladığını düşünüyorum. Kendisini Fransa'da, İngiltere'de zannediyor” diye konuştu. BAŞBAKAN OYUNA GELMEMELİ Başbakan Erdoğan'a oyuna gelmeme uyarısında bulunan Diyanet-Sen Başkanı Yıldız, “Dinimizde ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol' düsturu vardır. Başbakanımız da böyle bir harekette bulunursa, samimiyetsizlik örneği sergilemiş olur. Sayın Başbakanımızdan böyle bir şeyi de asla beklemiyorum” şeklinde konuştu. Ertuğrul Özkök dünkü köşesinde şu satırlara yer verdi: “Bu ülkenin sağlam bir "öteki yanı" da var. Ben Türkiye'nin, sayısı azınlıkta kalsa da, bu modern yüzüne güveniyorum. İki gün boyunca çok kişiyle konuştum, sohbet ettim. Geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslendiğim, "Lütfen Bir Kadeh Sayın Başbakan" başlıklı yazımın çok tartışıldığını gördüm. Bir çok kişi yolda durdurup bu konudaki fikrini söyledi. Anladım ki, insanlar Başbakan'dan böyle bir davranış bekliyorlar. "Kadeh kaldırmayı" sembolik bir anlamda söylemiştim. O sembolik jest ağır geliyorsa, sadece o mekanlarda bulunmak bile yeterli. Ama gözlemlediğim başka bir şey daha var. Konuştuğum insanların çoğu, Bekir Coşkun'un görüşündeydi. Yani, "Başbakan katiyen böyle bir şey yapmaz" diyorlardı. Ben de merak ediyorum. Yapmaz mı, yoksa yapamaz mı? Tatilde şort giyebilen bir Başbakan, bana göre bu jesti hayli hayli yapar. Yapabilir. Yapmalıdır. (…) O yüzden diyorum ki, Başbakan artık, "Öteki Türkiye"nin yeni sakinlerine de sahici bir şekilde "Merhaba" demeli.” Hakan Güneş - Vakit
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Azgın azınlığa 'merhaba' dediği an başbakanımız intihar etmiş olur.
Onlar gibi davranması yaptığı tüm iyiliklerin üstünü bir anda örter. Bu sapkının sapkın davetini yerine getirmeyeceinden adım gibi eminim. Öpüşen 2 gencin 'Türkiyenin gerçek ruhu' diye adlandırıp öpüşmenin 'medeniyet' olduğunu söyleyen,köşesinden halka ve başörtülülere olmadık hakaretler ettikten sonra 'yahudilerin inancına saygılı olun' gibisinden cümle kuran ve onları kanatlarının altına alan,yatak odanda bulunan yatağın üst tarafındaki duvarda 'Allah' yazılı resmin önünde karısıyla gülerken fotoğraf çeken bir sapkından bilmem ne beklenir ? %99'u müslüman olan halka 'Merhaba' demesi için kendisini Harmantepe merkez camii'ye cağırıyorum ;) Gelir mi ? Sıkar,sıkar... Ama imzamda yazdığı gibi: “Harâbât ehline hor bakma zâkir, Defineye mâlik virâneler var…” Mahallemizde hapis yapmış,içki içip komaya girmiş,hergün esrar çekmiş,adam kesmiş,adam vurmuş,adam öldürmüş kişiler şuan camii'den çıkmaz oldu,cemaatla buluşmadan yapamaz oldu,dini kasetler dinlemeden rahat edemez oldular.'Asla ıslah olmaz' dediklerimiz ıslah oldu.Allah büyük,bakarız ertuğrul da hakikati bulur :-* |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|