08-21-2008, 12:56 | #1 |
arkadaşlar üniv.harç ve öğrenim kredisi alanlar yardımcı olun....
Arkadaşlar 2003 yılında hem harç hemde öğrenim kredisi aldım ve mezun olduktan sonra 2yıl sonra tahsil ediliyormuş çoğu arkadaşıma da çıkmıştı ama onlara ödeme tebligatı gelmemiş .Hatta bazılarının 10 yıllık alıdkları kredi ödemeleri olduğu gibi duruyormuş.Ben ödemeye başladım gerçi 1.000 ytl küsür kaldı geriye ama hem işsizlikte ben öderken > onlara nasıl gelmez yahu birileri bişiy yazsın :'(
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-21-2008, 13:01 | #2 |
kimse bişey bilmiyormu :-[ :-[
|
|
08-23-2008, 12:18 | #3 |
ısrarla güncelliyorum konuyu bi ilginizi çeksin yahuu >
|
|
08-23-2008, 12:31 | #4 |
ben okudum ama konuyla ilgili bilgim olmadığı için yazmadım umursamadığım için değil üniversite de okuyan arkadaşlar daha iyi bilir sanırım umarım görüp cevap verirler
|
|
08-23-2008, 12:34 | #5 |
Sen bir işte sigortalı olarak işbaşı yaptın mı ? Onlara da gelmiştir ancak ellerine ulaşmamıştır ! Faiz olarak üstüne ekleniyordur da haberleri yoktur !
|
|
08-23-2008, 12:38 | #6 |
işin garip tarafı mezun olduğumdan beri işsizim sigortalı işte çalışmadım bana da sadece harç ihbarı geldi internetten araştırınca gördüm öğrenim kredisini.Ama yıllardır ödemiyorlarmış aslı varmıdır acaba
|
|
08-23-2008, 12:43 | #7 |
Aslı olabilir belki ama biliyorsun ki devlet kapı kapı dolaşmıyor vakti gelince diyor ki senin faiziyle birlikte şu kadar borcun var vs bunu uzatmayalım eğer arkadaşların noterde senet imzaladılarsa seve seve ödeyecekler borçlarını
Senin erkenden ödemene gelince bilemiyorum ki , kafam karıştı :-\ Benim bildiğim ilk iki sene ödeme yapmıyorsun daha sonra da sigortalı işe başlamadan ödeme yapmıyorsun ! Sen hem öğrenim hemde harç kredisi aldın öyle değil mi ? |
|
08-23-2008, 12:49 | #8 |
evet hem harç hem öğrenim .aldığımda da zaten o mantıkla başvurdum çalışmadan işe başlamadan tahsil edilmiyordu farazisiyle yani eninde sonunda ödenmek zorunda alınan bu paralar kötü oldum birden yahu bir haftadır takıldı kaldı kafama ...
|
|
08-23-2008, 12:53 | #9 |
Peki evlilik yaptın mı...
|
|
08-23-2008, 12:56 | #10 | |
Alıntı:
Benim de var 1000 ytl civarı borç bakalım ne yapacağız ? ALLAH'tan ögrenim yerine başbakanık çıktı da şimdi kafam rahat |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|