AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-24-2008, 19:16   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart ‘Tekbir' düşmanı müdüre mahkeme tokadı
Din dersinde, öğrencilere teşrik tekbiri (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) getirmeyi öğrettiği gerekçesiyle Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Gülmez tarafından hakkında soruşturma açılan ve okuldan uzaklaştırılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Çetin'in, okuluna geri dönmesine karar verildi.

Din dersinde, öğrencilere teşrik tekbiri (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) getirmeyi öğrettiği gerekçesiyle Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Gülmez tarafından hakkında soruşturma açılan ve okuldan uzaklaştırılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hasan çetin'in, okuluna geri dönmesine karar verildi.

MAHKEMEDEN İŞLEME İPTAL
İstanbul 7. İdare Mahkemesi, öğretmen Hasan çetin'in, Okul Müdürü Sırrı Gülmez'in şikayeti üzerine üsküdar Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu'na atanması işlemini iptal etti. Mahkeme kararında; “Davacı öğretmen Hasan çetin hakkında, yetkili olmayan ilköğretim müfettişlerince getirilen teklif baz alınarak tesis edilen dava konusu işlemde mevzuata ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline karar verildi” denildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi Başkanı ö. Vasfi Uçaray, Murat Keleş ve Muharrem Aksoy, söz konusu kararı oybirliğiyle aldı.

öZER: ESKİ GöREV YERİNE ATANDI
Gazetemize açıklamada bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer, öğretmen Hasan çetin'in, İstanbul 7. İdare Mahkemesi'nde iptal davası açtığını, 7. İdare Mahkemesi'nin 18 Mart 2008 tarih ve Esas No: 2007/535 Karar No: 2008/458 sayılı kararıyla işlemi iptal ettiğini ve çetin'in eski görev yeri olan Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'ne 1 Temmuz 2008 tarih ve 69385 sayılı atama kararnamesi ile atandığını bildirdi.

DİN DERSİNDE TEKBİRE SORUŞTURMA
Okul Müdürü Sırrı Gülmez, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hasan çetin hakkında, 5 Kasım 2006 tarihinde 11/A sınıfında ders yaparken, dersin müfredatı ve yıllık planda olmadığı halde, yüksek sesle, öğrencilerle birlikte “Allah-u Ekber, Allah-u Ekber...” şeklinde tekbirler getirdiği iddiasıyla soruşturma açmıştı.

TEKBİR GETİRMEK, MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNU'NA AYKIRI

Sırrı Gülmez'in, 21 Kasım 2006 tarihli yazısında, Hasan çetin'in ifadesini vermediği belirtilerek, “Müfredatta olmadığı halde öğrencilerin de teşviki ile sınıfta yüksek sesle tekbirler getirmeniz, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırıdır. Bu fiiliniz 657 sayılı kanun ile 1702 sayılı özel kanunun ilgili maddelerine göre suç teşkil ettiğinden, savunmanızı, varsa delilleri ile birlikte yedi (7) gün içinde Müdürlüğünüze vermenizi rica ederim” deniliyor.

“MüFETTİŞLERİN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR”
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer, Hasan çetin'in, 5 Kasım 2006 tarihinde din dersinde (Allah-u Ekber, Allah-u Ekber ...) demesi ile ilgili inceleme-soruşturma dosyasının İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bulunmadığını belirterek, “Ancak 2008 yılında Müdürlüğümüze gönderilen birtakım gazete kupürlerinde “Allah demek suçmuş” başlıklı haber üzerine, inceleme-soruşturma yapmak üzere Müdürlüğümüzce muhakkik görevlendirilmiş olup, inceleme-soruşturma hala devam etmektedir” denildi.
Ata özer'in, söz konusu açıklamasından Okul Müdürü Sırrı Gülmez'in, Hasan çetin hakkındaki soruşturma yazısını İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne göndermediği anlaşılıyor.

KENAN KIRAN / VAKİT

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-24-2008, 19:16   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi

Alt 08-24-2008, 20:55   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
yuh artık adam görevini yapmış..ama suç...
din dersinde ne yapılmalı...ben küçükken bizim din dersimizde bedene çıkılır...beden dersindede sınıfta otururduk...yazık çok yazık.. >
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-24-2008, 20:57   #4
Kullanıcı Adı
kemaldevvil
Alıntı:
Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
din dersinde ne yapılmalı...ben küçükken bizim din dersimizde bedene çıkılır...beden dersindede sınıfta otururduk...yazık çok yazık.. >
herkes mufradata uyacak cezasını ceksin ulkemiz laik din devleti degil >
kemaldevvil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-24-2008, 20:59   #5
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
kemaldevvil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kusura bakma ama din dersi neden var..?
Alt 08-24-2008, 21:03   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Alıntı:
akıllı, din öğretmeni bunu beden dersinde yapmamış ki? din dersinde yapmış. müfredatla alakası yok.ayrıca tekbir dinimizin birçok alanında kullanılan bir söylemdir. namazda defalarca tekbir getiririz. bunu öğrencilerine öğretmesinde hiçbir yanlış yok.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-24-2008, 21:05   #7
Kullanıcı Adı
Beritan
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
akıllı, din öğretmeni bunu beden dersinde yapmamış ki? din dersinde yapmış. müfredatla alakası yok.ayrıca tekbir dinimizin birçok alanında kullanılan bir söylemdir. namazda defalarca tekbir getiririz. bunu öğrencilerine öğretmesinde hiçbir yanlış yok.
akıllımı :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)