AK Gençliğin Buluşma Noktası
Denizli Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Denizli'nin Kültürü ve Özellikleri.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2007, 21:36   #1
Kullanıcı Adı
Ak_aracak
Standart BELEDİYEMİZDEN AYDA 100 BIN TON SU TASARRUFU


Denizli Belediyesi, kısa süre önce başlattığı Acil Eylem Planı’na ek olarak park, bahçe ve refüjleri daha önce kanalizasyon atıklarına karışarak boşa giden kullanılabilir suyu değerlendirerek suluyor. Böylece hem ayda ortalama 100 bin ton su tasarrufu sağlanıyor hem de çiftçilere daha temiz suyla bahçe ve tarla sulama imkanı sunuyor. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci gelecekte su sıkıntısı yaşanmaması amacıyla, belediyenin aldığı önlemleri ve yapılan çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere İncilipınar Parkı’nda inceleme yaptı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Fenli, Su ve Kanalizasyon Müdürü Şule Vardar ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel de başkana eşlik etti.
İncilipınar Parkı’ndan çıkan ve kanalizasyon atıklarına karışarak boşa akan suyun yıllarca değerlendirilmediğini ifade eden Zeybekci, park, bahçe ve refüjlerin daha önceki dönemlerde şehir şebekesindeki su kullanarak sulandığını söyledi. Söz konusu suyun kullanımına başlanarak, şehir şebekesindeki sudan tasarruf sağlandığına dikkat çeken Zeybekci, şöyle dedi:
‘’Bizden önce bu suları değerlendirmek yerine şehir şebekesinden sular alınıp kullanılıyormuş. Ayda yaklaşık 100 bin ton içme suyumuz artık yeşil alanların sulanmasında kullanılmıyor. İncilipınar Parkı’ndan çıkan ve içme suyu amaçlı kanalizasyon atıklarına karışarak yıllarca boşa giden kaynak suyu artık boşa gitmeyip değerlendiriliyor. Denizli Belediyesi, içme suyu amaçlı kullanma imkanı olmayıp sadece kullanılabilir nitelikteki suyla, sulak alanların kaybedilmesinin önüne geçiyor hem de park, bahçe ve refüjleri sulayarak doğadaki her canlıya hayat veriyor. Yeşil alanlarımızı, daha önce kanalizasyona karışan suyu kullanarak ayda 100 bin ton içme suyu tasarrufu sağlıyoruz.’

-TARIM ARAZİLERİ DE SULANIYOR-

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, kanalizasyon atıklarından ayrıştırılan içme suyu amaçlı kullanılamayacak nitelikteki suyun çiftçilerin kullanımına da sunulduğunu belirtti.
İncilipınar Parkı’ndan çıkan söz konusu suyun 5 kilometrelik yeraltından sulama hattıyla Gökpınar Barajı kenarındaki tarım arazilerine getirildiğini dile getiren Zeybekci, ‘Yıllarca boşa giden su içme suyu dışında her alanda kullanılıyor. Bizim tankerlerimiz bu hattın sonundaki vanadan su alarak parkları, bahçeleri, yeşil alanları suluyor. Dileyen çiftçimizde buradan su alarak tarlasını, bağını, bahçesini suluyor. Tarım arazilerinin kullanımına da sunulan bu su birçok canlıya yaşama olanağı sunuyor’ dedi.
Başkan Zeybekci, son dönemlerde su kullanımı konusunda çeşitli eleştiriler olduğunu kaydederek, şunları bildirdi:
‘Vatandaşlarımız ülkede susuzluk varken, bizim yeşil alanları yönelik tepkisi aslında olumludur. Aylarca her konuşmasında su tasarrufunu dile getiren başkan nasıl oluyor da yolları parkları suluyor denildi. İşin aslı, İncilipınar Parkı’nda kanalizasyona karışan suyu ayrıştırıp değerlendirmemizde gizlidir.’
Daha sonra, Gökpınar Barajı yakınlarındaki tarım arazilerine su verilen hattın başına gidildi.

-ACİL EYLEM PLANI-
Denizli Belediyesi, dünyada yaşanan küresel ısınma sonucu yaşanan su sıkıntısı nedeniyle, kentte gelecekte sıkıntısının yaşanmaması amacıyla ‘Acil Eylem Planı’ kısa süre önce başlattı.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, su kullanımı ve gereksiz yere bir damla suyun boşa harcanmamasına dikkat çekmek için her toplantıları fırsat bilerek konuyu kamuoyu gündemine taşıyor.
Son toplantıda, kentteki su kaynaklarının tamamının incelendiğini ve bir envanter çalışması yapıldığını ifade eden Zeybekci, ‘’Bu çalışma sonucunda görülen, sürdürülebilir ve kullanılabilir su kaynaklarında, su problemi vardı. Bundan hemen sonra su kullanımıyla ilgili, 60 trilyonluk su şebekesinin yenilenmesiyle ilgili bir hareket başlattık. Denizli Belediyesi olarak suyla ilgili yapmış olduğumuz ve yapacağımız bütün yatırımlar, her şeyin önündedir. Tüm yatırımlarımızı anında durdurup tüm yatırımlarımızı suya çevirebiliriz yeter ki su sorunu bitsin. Su konusu denildiğinde, Denizli’nin bütün havzalarını düşünmek zorundayız. Şuan almaya çalıştığımız tedbirlerde su kaynaklarının yenilenmesi, çoğaltılması ve zenginleştirilmesiyle ilgilidir. Su havzalarına yakın olan yerde şuana kadarki en büyük kamulaştırmayı yaptık’ dedi.
60 BİN KALEMLİK 100 BİN BROŞÜR VE BULAŞIK ÖNLÜĞÜ
Bu arada Denizli Belediyesi, su kullanımına dikkat çekmek üzere Acil Eylem Planı’nda yer alan çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Etkinlikler kapsamında, Acil Eylem Planını anlatan 100 bin broşür ve 100 bin bulaşık önlüğü yaptırılarak tüm Denizli’ye dağıtıldı. 60 bin ilköğretim okulu öğrencisine üzerinde su hassasiyetiyle ilgili resimler ve sloganlar bulunan kalemlik de dağıtılacak. Kentteki bilboardlara su kullanımını hatırlatan reklam afişleri asıldı.





 

Ak_aracak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ayda 100 bin ton, beledİyemİzden, su, tasarrufu

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta