AK Gençliğin Buluşma Noktası
Güzel Sözler & Vecizeler Güzel sözler ve yolumuza ışık tutan vecizeler...

Stil
Seçenekler

Alt 08-01-2008, 12:27   #1
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Standart Serdengeçti'den Seçmeler
Osman Yüksel Serdengeçti'den Seçmeler ;

"Garip" Bir Adam

Serdengeçti, kelimenin her iki manasıyla garip’ bir adamdır. Hayatında bir kerecik olsun kravat takmamış, palto giymemiş, içki içmemiş ila ahiri…

Fakülte de bir gün arkadaşları onu sıkıştırırlar. Bunlar arasında kızlar da var “Etme Osman ne olursan, bir kerecik olsun kravat tak… Bizim hatırımız için.”Osman “şimdiye kadar ben neyi taktım ki kravatı takıyım, vazgeçin bu sevdadan” dediyse de kar etmez. Takacaksın da takacaksın… Bakar ki olacak şey değil bu.”Peki” der söz verir; yarın sabah fakülteye kravatlı gelecek.

Fakültenin bir başından öbür başına bu haber yayılır: “Hani felsefede şu karışık saçlı Osman var ya o kravat takacakmış!”

Sabah olur arkadaşları Osman’ı beklemekteler.
Birde bakarlar ki seninki yine kravatsız, baş açık, sine üryan çıkar gelir.
Arkadaşları: aşk olsun, sen erkek adamsın, sözünün erisin, hani kravat?
—Taktım canım, taktım… Bakın işte…
Osman takmış, takmış ama neresine… Kravatı donuna bağlayıvermiş! Bir kahkahadır gider… Bunun üzerine arkadaşı Arif Emre, Osman Yüksel için bir şiir yazar. Palto giymez, şunu yapmaz, bunu yapmaz, dedikten sonra sözü kravata getirerek şiirini şu iki mısra ile bitirir:

Kravat takmaz desem, istisnalıdır,
Ya kuşak yapmıştır ondan, ya donuna bağlıdır

Mecliste ki Hıyar Takımı

Osman Yüksel milletvekili olduğu dönemlerde bir mesele ile alakalı meclis kürsüsünde konuşurken CHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto eder ve konuşmasını engellemeye çalışırlar. Bunun üzerine Osman Yüksel SERDENGEÇTİ ” Bu meclisin yarısı hıyar.”deyip kürsüden iner. Bunun üzerine CHP’li vekiller meclisin şahs-ı manevisine hakaret söz konusudur. Lütfen sözünü geri al, diye itirazda bulunurlar. Bunun üzerine Serdengeçti yeniden kürsüye gelip şöyle der:

-Tamam sözümü geri alıyorum. Bu meclisin yarısı hıyar değil.
;)

Sağ mı Sol mu ?

Serdengeçti'ye takılmaktan zevk alan bir arkadaşı onun damarına bastı:

"Sen, dedi, sağ mısın, sol musun?!" Cevap: "Yaşadıkça sağım."
;)

Kapıda Döneklik

Serdengeçti malumunuz bi ara milletvekilliği yapmıştır.Sabah meclise gitmek üzere Hüseyin Üzmez'le birlikte yola çıkar.Hüseyin Üzmez anlatıyor:
meclisin kapısı döner kapılardan,girdim,Osman abi de arkamdan girdi.Ben çıktım bir sağıma baktım,bir de soluma Osman abi yok....
baktım ki kaptırmış dönüyor kapıda bizimkisi.Çektim kolundan çıkardım.

-Ulan ,dedi, daha girmeden kapısında başladı döneklik.....
;)

elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-02-2008, 09:55   #2
Kullanıcı Adı
dilrubaa
Standart Serdengeçti'den Seçmeler
çok güzel ya :D :D
dilrubaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)