|
![]() |
#1 |
![]() FKM 8.DÖNEM TİYATRO OKULU AÇILIYOR. Fırat Kültür Merkezi’nin 8. Dönem Tiyatro Okulu 19 Ekim’de başlıyor. Başarılı bir eğitim sunan FKM Tiyatro Okulunun en büyük özelliği, başarılı kursiyerleri FKM Tiyatrosunda değerlendirebilmesidir. Okuldan mezun olan birçok kişi hem FKM Tiyatrosunda hem de farklı tiyatrolarda oyuncu olma fırsatı yakalamıştır. Kursun amacı; tiyatro ve sinemaya yeni yüzler ve yetenekler kazandırmaktır. Tiyatroya hevesli, yeteneği olan gençleri bulup çıkarmak, onları usta eğitimciler yardımı ile bir oyuncuda olması gereken bilgilerle donatmaktır. Müfredat; Oyunculuk, Diksiyon, Metin Çözümleme, Tiyatro Tarihi, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Beden Dili ve Pandomim şeklinde, Birgül Ulusoy, Tuba Eser, Bülent Develi ve Cengiz Demir’den oluşan eğitimci kadrosuyla işlenecektir. Oyun çalışmaları FKM’nin yaklaşık 200m²’lik kendi sahnesinde yapılacaktır. Eğitim sonunda bir oyun sergileyecek kursiyerlerden başarılı olanlar, FKM Tiyatrosunun kadrosunda değerlendirilecektir. Ayrıca Samanyolu TV Castına yönlendirme yapılacaktır. Tiyatro Okulu Fırat Kültür Merkezi’nde 19 Ekim’den itibaren Her Pazar 10.00-16.00 arasında olacaktır. Son müracaat tarihi: 18 Ekim 2008 olan kurs kayıtları sınırlı sayıda tutulacağından, kursu düşünenlerin acele etmesi gerekmektedir. FKM’NİN 7. DÖNEM YAZARLIK OKULU BAŞLIYOR Fırat Kültür Merkezi ve Gazeteci Yazarlar Vakfı işbirliği ile yedi yıldan beri aralıksız devam eden “Yazarlık Okulu” bu yıl da yeniden eğitime başlıyor. Dersler, Çemberlitaş’ta bulunan Fırat Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Fırat Kültür Merkezi ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın müşterek faaliyeti olan derslerde, okumaya, yazmaya ve yazarlığa meyilli olanlara yeni dönemde de ışık tutuluyor. Kendi alanlarında başarılı eserlere ve çalışmalara imza atmış olan akademisyenler, aydınlar, gazeteciler ve yazarlar yazmaya yeni başlayacak olanlara birikimlerini aktararak yardımcı olacaklar. Yazı yazmaya yeni başlayan, edebiyata ilgi duyan, bu konuda çalışma yapan, çeşitli türlerde kalem oynatanların takip etmesinde fayda görülen derslerde, dikkat edilmesi gereken hususlar ayrıntılı olarak öğretiliyor. Dersler esnasında, “İnsanın iç yolculuğunda yazmanın önemi nedir, yazı neyin karşılığıdır, yazmasak olmaz mı, yazarlık veya şairlik yeteneğimizin farkında mıyız?” gibi soruların karşılığı veriliyor. Kursta yazı hayatının temel meseleleri ele alınırken, geçmişten günümüze, Doğudan ve Batıdan büyük yazarların çalışmalarından da devamlı olarak örnekler verilecek. Yazarlık Okulu’nda bu yıl dersler, seminerler, tahlil ve uygulama atölyesi şeklinde gelişecek. Seminerlerde, Beşir AYVAZOĞLU, Prof. Dr. Cihan OKUYUCU ve Emine EROĞLU, Rasim ÖZDEÖREN konuk olacak. Eğitim kadrosunda ise, edebiyatçı yazar Mehmet Nuri YARDIM ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet SAMSAKÇI görev alıyor. FKM ‘FIRAT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE HAYAT BOYU EĞİTİM YEPYENİ PROGRAM VE ATÖLYELER İLE DEVAM EDİYOR! Fırat Kültür Merkezi, bir marka haline getirdiği ‘Yazarlık’ ve ‘Tiyatro’ gibi kurslarına bir yenisini daha ekledi: ‘Diksiyon ve Hitabet’ Konuştuğumuz dilin duru bir ‘Türkçeden oldukça uzak olması; konuşurken birbirimizi yanlış anlamaya varacak derecede hatalar yapmamız ve profesyonel iş hayatındaki etkili konuşabilme ihtiyacı sonucu; düzenlenmesi kaçınılmaz hale gelen böyle bir kurs programı, aynı zamanda, gelen taleplerdeki bütün alt başlıkları da karşılayacak derecede detaylı ve hassas bir müfredata sahip. Yaklaşık 5 ay sürecek olan programda, ana başlıklar olan ‘Diksiyon’, ‘Fonetik’, ‘Artikülasyon’, ‘Vurgu’, ‘Nefes Alma Teknikleri’ gibi temel konuların yanında ‘Etkili Hitabet’, ‘İrticali Konuşma’, ‘Anlatım Bozuklukları ve Yazım Yanlışları’, ‘Üretken Yazma’, ‘Metin Çözümlemeleri’, ‘Amaca Yönelik Anlatım’ gibi, alanında şu ana kadar düzenlenmiş kurslarda pek de değinilmemiş olan çok önemli konularda da eğitimler verilecek. ‘FKM Diksiyon ve Hitabet’ kursunun kendisini benzerlerinden ayıracak bir başka özelliği ise gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ile her kursiyerin bire-bir pratik yapacak olması ve ‘vaka çalışmaları’ yöntemi ile hitabet ve daha çok hitabete hazırlık yönü ile ele alınacak olan yazma yeteneğini beklenenin üstünde geliştirmeye dönük bir müfredata sahip oluşu. 12 Kasım 2008 tarihinde başlayacak olan programın eğitmenleri ise ekranlardaki beğenilen üslubu ile alanındaki alanında ki en başarılı isimlerden biri olarak kabul edilen Mahmut FİLİZER ve ‘Avrupa Radyo Ödülü’ sahibi ilk ve tek Türk Radyo Yayıncısı Oğuz ON. Kursa kayıtlar için 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı yeterli. Kontenjanın sınırlı olduğu ‘FKM Diksiyon ve Hitabet Kursu’ için son başvuru tarihi ise 11 Kasım 2008. İçerik Danışma ve Detaylı Bilgi için: Fırat Kültür Merkezi, Çemberlitaş, İstanbul. 0212 517 46 97(pbx) www.fkmonline.net
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|