10-01-2008, 18:25 | #1 |
"Almanya'daki Dernekten Bana ne Yahu!"
Bakan Şahin, bayramlaşma töreninde Deniz Feneri e.V davası ile ilgili soruya sert tepki verdi.
Adalet Bakanı Şahin, “Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suiistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya’daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne?” dedi. AK Parti Antalya İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin şöyle konuştu: “Lütfen bize, ‘Senin bakanlığında şu yanlışlıklar yapılıyor’ deyin. Eğer gerçekten yanlışlıklar oluyorsa ben size teşekkür ederim, düzelttiririm. Çünkü biz hatamızı söyleyene ‘Allah razı olsun’ demeyi bir ahlaki kaide olarak biliriz. Ama bize ‘Şurada bir şey yapılıyor, şu kamu kuruluşunda şöyle bir şey yapılıyor’ demeyin. ‘Falan ülkede, falan dernek yöneticileri suistimal yapmış. Bunun sorumlusu da sizsiniz’ diyorlar. Bana ne ya. Bana ne. Almanya’daki bir derneğin yöneticileri yanlış yapmışlarsa, yargılanmışlarsa, benim iktidarımdan buna ne? Benim iktidarımla ne alakası var? Ne yapmak istiyorlar? Türkiye’de AK Parti’nin önünü ‘şöyle dediler olmadı, böyle dediler olmadı’ bir türlü kesemiyorlar, başkalarının bir takım kişisel hatalarını bize yamamak suretiyle güya bizim yolsuzluklara göz yumduğumuzu ifade ediyorlar. Biz göz yummuyoruz. Gözlerimiz fal taşı gibi açık her türlü usulsüzlüğün üzerine şiddetle gidiyoruz ve gideceğiz. Bu hatayı, yanlışı yapan babamızın oğlu da olsa fark etmez. Bu kardeşiniz, teyzesinin oğlunu benim ismimi kullanarak haksız menfaat teşebbüsünde bulundu diye savcılığa şikayet eden ve onu tutuklatan bir adamdır. Bu nedenle bizimle halka hizmet yarışında bulunamayanlar, projeleri olmayanlar, halka söyleyecek bir şeyi olmayanlar, sadece çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapıyorlar. Bu siyaset anlayışının ne kendilerine ne ülkemize hiçbir faydası yoktur. Sadece kendilerine zarar verirler.” AA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-01-2008, 18:45 | #2 |
Banane demesi çok anlamsız.Sonuçta onun bir kolu da Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Daha mantıklı ve doyurucu bir cevap beklerdim.
|
|
10-01-2008, 18:48 | #3 |
Ben de Ak Parti'den Deniz Feneri ile ilgili artık bu söylemleri bırakıp, eyleme geçmesini bekliyorum.
Bugüne kadar hep sorulduğunda ya kızdılar ya da "-ecek -acak"lı cümleler kurdular; artık bir şeyler yapılması gerekiyor. Çünkü "Deniz Feneri'nin çıbanbaşı Türkiye'de." diyen CHP ya da Türkiye'deki herhangi bir muhalif güç değil; Almanya Bağımsız Mahkemeleri... |
|
10-01-2008, 18:57 | #4 |
Benim isteğim yani bir de partiden kopmuş birinin de çıkıp:''Hırsız bizim hırsızımızsa korumalıyız anlayışı var.'' sonra bunun böyle olmadığını göstermeleri gerekiyor.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|