![]() |
#1 |
![]() İki yıldır evliydiler. Erkek edebiyatı ve şiiri seviyordu. Yazılarını Internet sitelerine gönderiyor, şiirlerini dergilere postalıyordu. Fakat kimse bakmıyor, okuyan ve beğenen çıkmıyordu.İyi bir fotoğrafçıydı. Ama edebiyat ve şiir merakı yüzünden fotoğrafçılığı bir kenara bırakmıştı.Kendi düğünlerindeki fotoğraflarının hepsini de o çekmişti. Karısını çok seviyordu. Karısı da onu çok seviyordu. Kızın biraz sabırsız bir karakteri vardı.zaman zaman kızıp bağırır ve küserdi. Erkek daha sabırlıydı her zaman karısını hoş görür affedici olmaya çalışırdı. Erkeğin başı edebiyat ve şiirle hoş olduğu için evin geçimini karısı sağlıyordu şimdilik. Çok satan bir yazar oluncaya kadar.Kızın naz günüydü bugün. Yine kocasından sevmediği şeyi yapmasını istiyordu. Kız: “Arkadaşımın düğün fotoğraflarını neden sen çekmiyorsun? Üstelik karşılığını fazlasıyla ödeyeceğini söyledi.?Erkek: “Bugün vaktim yok? Kız: “off yine mi …? Erkek: “yine mi ??Kız: “Vaktin yok ha. Şu roman yazma işini biraz kenarı bıraksan pekala olacak.!? Erkek: “Bir gün herkes benim yazdıklarımın kıymetini anlayacak.!?Kız: “Ben anlamam! Arkadaşımın düğün fotoğraflarını çekeceksin.? Erkek: “Hayır? Kız: “Ne olur sadece bir kez? Erkek: “Hayır dedim? Burada diyalog koptu. Kız son uyarısını yaptı. “Ya üç gün içerisinde bunu kabul edersin ya da…? İlk günün sonunda, kocasına mutfağı, banyoyu, bilgisayarı buzdolabını televizyonu ve müzik setini yasakladı. Yasaklardan yatağı hariç tuttu. Sadece onu her şeye rağmen sevdiğini göstermek için. Erkek aldırış etmedi. Hala cebinde alışverişle idare edecek bir miktar para vardı. İkinci günün sonunda cebindeki paraya da el koydu ve tekrar uyardı; “Eğer dışardan yardım almaya kalkarsan sonuçlarına katlanırsın? Erkek artık sabrını tüketmek üzereydi. Gece yatağına geçti. Karısına bu inatlaşmadan vazgeçmesini söyledi. Kız inadına devam etti. Fotoğraf çekmeye razı olmadıkça vazgeçemeyeceğini söyledi. Ve üçüncü gece… yine aynı yatağı paylaşıyorlardı. Ancak sırtları birbirine dönüktü. Erkek: “Konuşmamız lazım.? Kız: “Fotoğraf çekimi dışında konuşacak bir konumuz yok? Erkek: “Çok önemli bir konu.? Kız sessiz kaldı Erkek: “Ayrılalım mı ne dersin?? Kız kulaklarına inanamadı. Erkek: bir kızla tanıştım Kız kırgınlığını ve şaşkınlığını gizleyemedi. Yinede kocasının sözlerini bitirmesini bekledi. Gözleri çoktan nemlenmiş. Yüzünde göstermemeye çalıştığı bir iki gözyaşı süzülmeye başlamıştı. Erkek pijamasının içinden bir fotoğraf çıkardı. Tam kalbinin üzerinde saklıyordu. Erkek: “Hoş bir kız…? Kızın gözyaşları çoğaldı. Erkek: “Anlaşabileceğim biri.? Kızı derin bir kıskançlık duygusu sardı. Nasıl olurda bir başka kadının fotoğrafını koynunda saklayabilirdi Erkek: “Evlendikten sonra iyi bir yazar olmam için bana destek vereceğine söz verdi. Kıskançlığı daha da arttı. Çünkü bir zamanlar kendiside aynı sözü vermişti. Erkek: “Beni bütün kalbiyle seviyor.? İçinden ayağı kalkıp var gücüyle bağırmak geliyordu. “peki ya ben?? ben seni bütün kalbimle sevmiyor muyum. Erkek: “Beni sevmediğim işleri yapmaya zorlamayacağından eminim.? Kızın kıskançlığı artık nefrete dönüşmüştü. Erkek: “Fotoğrafını çektim sende bakmak ister misin?? Kız: “…!? Erkek fotoğrafı bakması için kıza uzattı. “Küstahlık bu? dedi içinden. Karşı konulmaz bir öfkeyle erkeğin elini itti. Erkek iç geçirdi. Kız ağlamaya başladı erkek fotoğrafı tekrar koynuna soktu. Kız ellerini çaresizlikle koynuna götürdü. Gözyaşlarını içine attı. Erkek ışığı söndürdü ve uyumaya başladı. Kız ışığı yaktı ve oturdu. Erkek uyuyordu. Kızın uykusu kaçmıştı. Bir zamanlar kendiside diğer kız gibi davranmıştı ona. Ne çabuk unutulmuştu iyilikleri. Desteği ve sevgisi. Tekrar ağladı. Düşünceler kafasında gidip geldi. Onu uyandırmak istiyordu. Aşklarının hatırıyla yeniden kalbini kazanmak istiyordu. Erkeğin pijamasının açık yakasından fotoğrafın arka yüzü görünüyordu. Merak duygusu kıskançlığını ve öfkesini yendi. Kaybedeceği bir şey yoktu nasılsa. Elini uzatıp yavaşça aldı fotoğrafı. Baktı baktı…. Ağlamak istedi doyasıya… doyasıya gülmek de istedi. Güzel çekilmiş bir fotoğraftı. Kız da güzeldi. Bir ara kendisinden habersiz çekmiş olmalıydı. Eğildi kocasını yanağından öptü. Erkek tebessüm etti. Uyuyormuş gibi yapıyordu…. SAİT ÇAMLICA Eğitimci - Yazar
![]() Konu Ak_Kelebek tarafından (10-06-2008 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sonunu tahmin etmiştim
![]() iyi bir ders olmuş kızımıza . . .:kiss: Tahmin etmesen şaşardım saten delü :angry::angry: insan bi rep verir ![]() ![]() ![]() ![]() Konu Ak_Kelebek tarafından (10-06-2008 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet çok güzel... Bİr yazı... Ama O Erkek ben olsa idim o kızı çoktan ayağımın altın almıştım... Bana her yeri yasaklaya bilirler.... Fakat Asla kimse bana Muttfağı yasaklayamaz... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Hemen ayağınızın altına alın zaten başka bişi bilmez mi bu erkek milleti :angry::angry:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |