![]() |
#1 |
![]() Başbakan Erdoğan, Fatih Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yılı açılış töreninde konuşuyor.
Erdoğan: “Bizim insani sorumluluğumuz devam ediyor. Bugün bütün milletlerle konuştuğumuza göre yeryüzü haritası çapında düşünmeye mecburuz. Aksi taktirde başkalarını ötekileştiririz. Esasen biz insanlığın gölgesinden kopmuş olur ve biz ötekileşmiş oluruz. Herkes mutlu olmadan mutlu olunamayacağımızı biliyoruz. Bütün ricam şudur. Size verilenlerle asla yetinmeyin. Bu okullardan mezun olunca sadece elinizde bir diploma olmasın. Cumhuriyetimizin en umutsuz zanlarda kurulduğunu unutmayın.” "Biz bu çıtanın daha da üstüne çıkacağız. Bunun gayreti içinde olmalıyız. Milletçe bunun mücadelesini veriyoruz. size sonuna kadar güveniyoruz. Milyonlarca gencimize de sonuna kadar güveniyoruz. Türkiye'nin özlediği hedeflere uygun olarak bu üniversitelerden mezun olacaksınız. Bilginin felsefesine kafa yorun ki geleceğin Türkiye'si sizden faydalansın. Türkiye her yönüyle her gün daha çok büyüyor. Bunu artık dünya tescil ediyor. Bu idealleri yakaladığımız için mutluyuz. Dünyada bir küresel ekonomik kriz var. Bu krizden ABD başta olmak üzere bütün büyük ülkeler ciddi manada etkilenirken biz en az etkilenen olacağız. Bunu böyle bilin. Bazı karamsarlık tabloları çizenler olabilir. Neden bunu yaptıklarını biliriz. Ama bizler dersimizi iyi çalıştık. Bizden önce sayısız banka fonaü devredildi. Bizim dönemimizde var mı yok. Asla yolsuzluğa prim yok. Bakkal dükkanı açar gibi banka açsaydık aynı sıkıntıyı biz de yaşardık. Ama biz bunlara prim vermedik. Kendisine rant elde etmek için aynı şeyleri biz yapsaydık biz de aynı sorunla karşılaşırdık. Onun için bizim dönemimizde banka kuran yok." "Dünyadan güçlü bankalar geldi ve buradaki bankalara ortak oldular veya satın aldılar. Biz de olumlu yaklaştık. Küresel sermayenin girişi oldu. Önceleri yılda 1 milyar doları aşmıyordu. Ama geçen yıl bu rakam 22 milyar dolara ulaştı. Bu yıl sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bu süreç siyasi. Ve bu siyasi süreç ekonomiyi etkiledi. İstikrar ve güven gerek. İstikrar ve güveni yitirirseniz emniyetli bir liman olmaktan çıkarsınız. Güvenilir bir liman olmaktan çıkarsınız. Ne yazık ki Türkiye bir süreci yaşadı diyemiyorum yaşatıldı diyorum. Ama tarih bunun hesabını soracak. Her şeye rağmen küresel sermaye 15 milyar dolar ile Türkiye'ye girecek." "Nerelerden nerelere geldiğimizi anlatmayacağım çünkü belli. Eğitim alanında 2002 yılında MEB bütçesi 7,5 milyar YTL idi. Bütçeden alınan pay bugün 23 katrilyona yaklaştı. Neydi ne oldu. Artış oranı yüzde 207. Biz bunu başardık. Bunu yeterli bulmuyoruz. En büyük payı artık MEB alıyor. Kadrodan da en büyük payı MEB aldı. 6 yılda 123 bin yeni derslik yaptık. Artık benim tüm illerimde okul sorunu adeta bitti." Ayrıntılar geliyor
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|