10-15-2008, 18:36 | #1 |
Hem Suçlu Hem Güçlü: Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Çok Sert Açıklamalar Yaptı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, terörle mücadele ve güncel konulara ilişkin basın toplantısı düzenliyor.
Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu ''Öğrenci Alayı Sancak Tevcih Töreni''ne katılan Orgeneral Başbuğ, törenin ardından programda olmamasına rağmen basın toplantısı yapma kararı aldı. 17 askerimizin şehit olduğu Bayraktepe saldırısından sonra Türk Sİlahlı Kuvvetleri'ne yapılan eleştirilere çok sert cevap veren Orgeneral Başbuğ'un ses tonu dikkat çekerken, Bağbuğ açıklamasını kuvvet komutanlarıyla birlikte yaparak birlik beranberlik mesajı verdi. Taraf Gazetesi'nin baskınla ilgili olarak yayınladığı görüntülere sert tepki gösteren Başbuğ, TSK'nın her zamankindan dah güçlü olduğunu söyledi. Orgeneral Başbuğ bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri başarı gibi gösterenler için uyarıda bulundu ve şunları söyledi: "Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altınız çiziyorum "başarılı gibi gösterenler", tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar." Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, basın açıklamasını, Jandarma Genel Konutanı Orgeneral Işık Koşener ve Bayraktepe saldırısı esnasında golf oynadığı için ağır eleştirilere maruz kalan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile birlikte yaptı... Başbuğ'un açıklaması şöyle: PKK İNTİHAR SALDIRISI YAPTI İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bayraktepe'de medyana gelen olay bölücü terör örgütü açısından adete bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun öğrenin. Bayraktepe’de çalışan çarpışan askerlerimiz açısından daha önce de ifade eidldiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır. GİZLİ BELGELER İÇİN ADLİ İŞLEM YAPILACAK Olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayın tüm boyutlaırnın incelenmesi için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bütün boyutlarının incelenmesi görevi 2. Ordu Komutanı'na verilmiştir. Kendine güveni olan bütün kurumlar gibi ki TSK’nın kendine güveni tamdır, bu incelemenin sonuçlanmasına müteakip elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar bilgi olarak verilecektir. Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır. AKAN KANIN SORUMLULUĞUNA ORTAK OLURLAR Şimdi bu noktaya şu söyeleyeceğim hususlara dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altınız çiziyorum "başarılı gibi gösterenler", tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün her zamankinden daha güçlü daha kararlı daha azimlidir. HERKES DİKKATLİ OLSUN Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Dolayısıyla sizlere son sözüm şudur: Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Size söyleyeceklerim bu kadar... haber7
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-15-2008, 18:43 | #2 |
haber7 de yorumları okurken şırnakta askerlik yapmış bir erin sözleri dikkatimi çekti, sizlerle paylaşmak istedim:
sene 1998 şırnakta tümende askerimgece saat birbuçuk iki civarı yatmaya giderken harekat merkezinde bir hareketlilik telsiz anonsları çın çın çınlıyor hain ler beytüşşebapta bir tepe karakoluna baskın yapmışlar karakoldan acil destek isteniyor telefondaki asteğmen yalvarıyor helikopter gönderin diye ama şırnakta gece görüşlü helokopter olmadığı için gönderilemiyor siirtten isteniyor ordanda gönderilmiyor sabaha doğru telsiz anonsaları kesildi 4, 5 saat sonra hava aydınlandığında baskın sona ermiş 13 asker şehit olmuştu cenaze törenisırasında helikopter pistinde nöbetçiyim önümde 13 tane bayrağa sarılmış tabut ağladım söyleyecek bir söz bulamadım evet g.k.b. bir konuda haklı o askerler aslanlar gibi çarpışmıştı ama ne için bir helokopteri bile gönder(e)meyen devlet için ordu için millet için , işte bu karakol baskınlarından sonra hep o şehit cenazeleri gelir aklıma... diyarbakırdan bile helikopter kaldırılsa en geç 9-10 dakikada şırnakta olacak. neden yardım istenmesine rağmen kaldırılmıyor? israilden alınan onlarca helikopter süs için mi duruyor alanda? yoksa genelkurmay hükümetten silah alacam diye para isteyip israile para akıttıktan sonra zaten ihtiyacım olmayacak deyip almıyor mu silahları? tabi bunlar hep düşüncede kalıyor, soru soruyorsun başbuğ ağamız kızıyor, tehdit ediyor. onun yapabilecegi en güzel iş israilde ağlama duvarında hüngür hüngür ağlamak olsa gerek!! |
|
10-15-2008, 20:59 | #3 |
genelkurmay yayın yasağı getirmiş, acaba taraf askere yönelik haklı ve sorgulayan haberlerine devam edecek mi?
|
|
10-15-2008, 21:03 | #4 |
Tabi ki edecek, bu yasağa ilk başta biz uymayacağız. Taraf'ın haberlerini almaya ve duyurmaya devam edeceğiz. Uzun zamandır böyle bir şok yaşamamıştım. Bugün 1 Nisan mı?.. Yıl 2008, Yer Türkiye böyle birşey olur mu ya!!!
Bir kere Genelkurmay Askeri Mahkemesi böyle bir kararı nasıl alabiliyor. Müthiş bir alakasızlık bu. |
|
10-15-2008, 21:13 | #5 |
inşallah dediğin gibi olur. yarın taraf'a bakacam. askeriyeyi eleştiren yazılarına devam ediyorsa ülkemde gerçekten bir şeylerin değiştiğine inanacam. yok eğer kabullendiyseler bu yasağı o zaman önceden yaptıkları haberlerin tümü boşa gitmiş olur.
|
|
10-15-2008, 22:25 | #6 |
suclular
silersiniz cıkar rant icin dini saiysete alet edenler.paşam arkanızdanız çok halkısınız bazı örumcrk kapalı ag sarmıs beyinleriyle nalayamzlar mankafalar |
|
10-15-2008, 22:38 | #7 |
paşanın bu açıklaması hata yapan bir çocuğun hatasını bastırmak için sağı solu dagıtmasına benziyor.dağlıca baskınında da paşa efendimiz kara kuvvetleri komutanıydı?KABUL ET PAŞAM HATALISINIZ HAKSIZSINIZ...
|
|
10-15-2008, 22:40 | #8 |
akp amacını acıkca bellidir kemalist paşa yıprtark dusurmak ama sizin dusundugunuz gibi olmyacak tsk guclenrek devam edecektir emredin paşam
|
|
10-15-2008, 23:10 | #9 |
sen ergenokoncularla AKP'yi karıştırmış olmayasın amaç olarak?
|
|
10-15-2008, 23:13 | #10 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|