AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-23-2008, 17:20   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Son Dakika: MHP, Anayasa'yı Değiştirmeyi Önerdi !
MHP lideri Bahçeli'den Anayasa değişikliği önerisi. MHP, "Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkileri yeniden düzenlesin" diye teklifte bulundu.



MHP'nin, bu konudaki görüşlerini gerekçeli karar açıklanmadan önce 26 Ağustos 2008 günü yaptığı basın toplantısında bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

''Bu durum karşısında devletin temel organları arasındaki yetki çatışmasının önlenmesi, devletin temel fonksiyonlarının kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun olarak dengeli ve uyumlu bir şekilde icrasının sağlanması ve parlamentonun hukukunun ve yetkilerinin Anayasal çerçevede korunması amacıyla demokratik meşruiyet içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

MHP, bu düşüncelerle Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa'nın 148. ve 153. maddeleri dahil olmak üzere, bu amaçla Meclis bünyesinde mümkün olabilecek en geniş tabanlı bir mutabakatla yapılması kararlaştırılacak değişiklikleri samimiyetle ele almaya ve 70 milletvekili ile bu sürece katkıda bulunmaya hazırdır.''

haber7
23 Ekim 2008

 


Konu Üç mevsim tarafından (10-23-2008 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-23-2008, 17:46   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ



"Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerinin azaltılması ile ilgili anayasa değişikliği yapılması yönünde TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruyu destekleyecek misiniz?" sorusuna ise Başbakan henüz metni görmediğini söyledi. Erdoğan, "Henüz metinle ilgili bilgim yok. Nedir ne değildir bilmiyorum. Ama sizler burda sordunuz. Çıktıktan sonra grup başkanvekili arkadaşlarımla konuyu bir göreyim. Sabahleyin TOBB'taydım. Biz olaylara olumsuz yaklaşmakla değil. Tam aksine netice alabilecek ne varsa ülkemiz lehinde bu konuyla ilgili çalışmaya varız, her zaman katılırız. Bütün mesele şu: Burada iyi niyet olsun. İyi niyet olduğu süreci AK Parti bunun içinde yerini alacaktır." dedi.

2008-10-23
habervaktim
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2008, 18:00   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
AK partimizin çatısı altında başbakanımızın MHP'nin fikirlerinin değişim rüzgarına takılması olanağını varsayarak gerekenin en iyisini yapacağına eminim..bizlerin bu konudaki zafiyetini bilip yerel seçimler öncesi sinsice hazırlanan oyunlara çekilme entrikalarından uzak her olumlu fikirin değerlendirileceği kanısındayım
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2008, 03:08   #4
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Gündem

AKP sessiz, CHP tepkili, DTP ise..

Devlet Bahçeli'nin bugünkü çağrısına AK Parti sessiz kalmayı tercih ederken, CHP sert tepki gösterdi. DTP ise destek verebileceklerini söyledi... CHP adına açıklama yapan Kemal Anadol ve Hakkı Süha Okay bakın neler söyledi?

'Kediye ciğer teslim edilmez' 23 / 10 / 2008 17:31


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa’nın 148 ve 153’nci maddeleri dahil olmak üzere bu amaçla Meclis’te yapılacak düzenlemelere MHP’nin samimiyetle katkıda bulunmaya hazır” çağrısına AKP sessiz kalmayı tercih ederken, CHP sert tepki gösterdi.
DTP ise destek verebileceklerini söyledi.

Bahçeli’nin önerisine AKP yönetimi şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. AKP, öneriyi incelemeden görüş bildirmenin doğru olmayacağını söyleyerek, görüş bildirmemeyi tercih etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasına ilişkin önerisine karşı çıkmadı, ancak konuyu Grup Başkanvekilleri ile değerlendireceğini söyledi.

-"KEDİYE CİĞER EMANET EDİLMEZ"

CHP’liler ise Bahçeli’nin önerisine sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Anayasayı ihlal ettikleri Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edenlere anayasa değişikliği yaptırılmaz. Kediye ciğer emanet edilmez" diyerek tepki gösterdi.

-NASIL BİR SİYASİ ÇIKAR PEŞİNDE ANLAMIŞ DEĞİLİZ-

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını kısıtlamaya yönelikmiş. Sayın Bahçeli’nin bir buçuk ay önce buna benzer bir önerisi yine olmuştu. Sayın Bahçeli rejim için tehdit olacak olası anayasa değişikliklerine engel olabilmek için ve anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek maddelerinin arkasından dolanılmasına fırsat verilmesi için her türlü anayasa değişikliğinde AKP’nin ötesinde AKP’liler adına yasa önerilerinde bulunuyor. Türbanda olduğu gibi. MHP hangi siyasi amacı güdüyor anlamış değiliz. Geniş tabanlı mutabakat önerisi de var. CHP bu mutabakatın içinde yer almayacaktır. Bu siyasi partinin yapacağı anayasa değişikliklerinde CHP yer almayacaktır” diye konuştu.

-SAKINCASI YOK-

DTP’liler ise MHP’nin önerisine sıcak bakıyor. DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, “Anayasa Mahkemesi’nin yetkileri ‘milli egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olan” konularda onun üzerinde olmamalı. Eğer Anayasa Mahkemesi halkın egemenliğinin üstünlüğünü kabul edecekse, ona göre bir düzenlemeye tabii tutulacaksa normal karşılamak lazım. Şu anda o tartışma var. O tartışmanın giderilmesi yönünde Meclis’e bir düzenleme gelirse desteklemem lazım” dedi.
Tepeden tırnağa bir anayasa düzenlemesi gerektiğini savunan Yaman, ülkenin çıkarları doğrultusunda ulusun egemenliğinin üzerinde başka bir kurumun kuruluşun oluşmaması bakımından bir düzenlemede sakınca görmüyorum” dedi.

ANKA - cafesiyaset
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2008, 19:57   #5
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Biz de mahkemeyi esastan bozalım

Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’i kelepçeleyen başörtüsü kararına Bahçeli’nin tepkisi sert oldu: Mahkemenin görev ve yetkilerini azaltmak dahil her değişikliğe biz hazırız. MHP Genel Başkanı yapıtığı açıklamayla Anayasa Mahkemesi’nin sahip olmadığı yetkiyi kullanıp Meclis’in hukukuna müdahale ettiğini, bunu düzeltmek için 70 MHP’linin katkıya hazır olduğunu söyledi. Bahçeli parlamentoyu korumak için mahkemenin görev ve yetkilerine ilişkin Anayasa’nın 148 ve 153. maddelerinin hemen değiştirilmesini önerdi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin türbanla ilgili gerekçeli kararına “Anayasa Mahkemesi Anayasa’nın üzerinde değildir. Karar Meclis’in yetkilerini dışlayıcıdır” diye tepki gösterdi. Erdoğan, MHP’nin Anayasa Mahkemesi üyelerinin yetkilerinin sınırlandırılması önerisi için “İyiniyet varsa içinde yer alırız” dedi.

CHP DIŞINDA SAVUNAN YOK • Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin türban gerekçesine ilişkin ilk değerlendirmeyi Girişimci Bilgi Sistemi tanıtımı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında yaptı. Erdoğan, AKP kapatma davası gerekçesinin de yayımlanmak üzere gönderildiğini belirterek, “10 ve 42. maddelerle ilgili herşey zaten aklıselimin ortaya koyduğu şekliyle ortada. CHP zihniyetinin dışında bu gerekçeli karara taraf, ne bir akademisyen ne bir siyasetçi görmedim” dedi. Erdoğan, milli iradenin üstünde bir irade tanımadıklarını vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının parlamentonun yetkilerini dışlayan bir karar olduğunu ve çok tartışılacağını belirtti.

Taraf
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2008, 21:08   #6
Kullanıcı Adı
ahmetermiş
Standart
ak partimiz..anayasa değişikliğini..kendi planladığı ve öngördüğü uygun bir zamanda ..kamaoyuna sunmalıdır..
MHP nin tuzağına düşmemelidir..çünki bunların tek hedefi..ak partiyi yıkamak,iktidarın kıyından köşesinden iktidar olmaktır.
bu yıllarca böyle oldu ve yine böyle düşünürler..iktidar olmaya korkarlar..çünki o gücü kendilerinde görmüyorlar..

oltanın ucuna bi şeyler takıp ak partiyi balık gibi kancaya takmaktır..oysa biz ak partililer olarak..oltayı biz sallayalım.hadi rastgele diyelim..
parti kapatma mevzuunun neden ve nasıl olduğunu düşünelim ve öyle bir anayasa hazırlayalımkii..mhp ..ak partiyle beraber olmaktan kaçamasınkii..gerçek niyetide belli olsun..takiyye yapmasın..

üniversitelerde..türbanlılara MHP yıllarca hiç destek oldularmı? kızlarımıza bakınız ya refeh partili yada şimdi ak partili..eeeeeeee hal böyle olunca , mhp nin samimi davranmadığını sanıyorum..şimdi seçim arefesinde tiribünlere oynuyor..halka hoş gözükmeğe çalışıyor ama nafile..temmuz seçimlerinde ip attı başbakanımıza o ip kendi boyunlarına geçti..şimdi seçim arefesinde yine konuşuyorlar konuşurlar.. ama şunu iyi bilsinki mhp..türbana,imam hatibe,samimi olarak sahip çıkmadığı müddetçe.halk onları hep böyle muhalefette bırakır..

AK parti uygun zaman ve zemini bulunca.tüm gücünü,,tüm argümanlarını,,ortaya koyup bu türban işinide çözmelidir..çözecektir. ALLAH ın izniyle..
ahmetermiş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2008, 02:04   #7
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Standart
Bir müslümanın anayasası Kuran-ı Kerimdir. Kim olursa olsun hatta dünyada yaşayan en büyük alim dahi olursa olsun Tc Anayasası diye Kuran-ı kerimden bir ayet eksik olursa o anayasaya red oyumu kullanırım.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2008, 11:01   #8
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Alıntı:
mehmetakif24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir müslümanın anayasası Kuran-ı Kerimdir. Kim olursa olsun hatta dünyada yaşayan en büyük alim dahi olursa olsun Tc Anayasası diye Kuran-ı kerimden bir ayet eksik olursa o anayasaya red oyumu kullanırım.
Ne alaka anlayamadım
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi