![]() |
#1 |
![]() MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, "Deniz Feneri" kampanyasının Alman istihbaratının işi olduğunu ima etti. Eymür, Deniz Feneri'nin Ergenekon Operasyonuna karşı bir misilleme olduğunu söyledi.
Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, Uğur Dündar'ın sunduğu Arena programına konuk oldu. Dün geceyarısı yayınlanan programda Ergenekon ve Deniz Feneri Operasyonlarında yabancı istihbarat servislerinin parmağı olduğunu belirten Eymür şunları söyledi: "Ergenekon ve Deniz Feneri operasyonu dış istihbarat servislerinin işi. Ergenekon'a karşı Deniz Feneri olabilir mi? Başbakan'a kadar uzanan bir konu oldu bu Deniz Feneri. Nerden çıktı? Almanya'dan çıktı. Sanki karşılık yapılıyormuş gibi düşündüm.Zira iyi bir gizli servis neyin neden yapıldığını belli etmeden yapar." Susurluğa önem verilseydi… "Susurluğa gerekli önem verilseydi Ergenekon olmazdı" diyen Eymür sözlerini şöyle sürdürdü; "Zamanında Susurluk'a gerektiği önem verilseydi hatta ondan da geriye gidelim... O birinci MİT raporu olayından sonra tedbirler alınsaydı herhalde ortaya bugünkü manzara çıkmazdı diye düşünüyorum." Yeni dalgalarda siyasetçi beklentisi Mehmet Eymür sözlerini "Ergenekon'un yeni dalgalarında siyasetçiler de olabilir. Ben, hakiki bir örgütlenmenin bu kadar kısır olabileceğini sanmıyorum. Siyasetçilerin de bu davanın bir parçası olması gerektiğine inanıyorum" diye sürdürdü. Yeşil öldü Uğu Dündar'ın "Jitemci Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım yaşıyor mu?" sorusu karşısında ise Eymür şunları söyledi; "Hayır yaşamıyor... Yeşil bugün yaşıyor olup da ortaya çıksa, çok kişinin pisliği çıkacak ortaya. Yeşil, uyuşturucu kaçakçılarından aldığı parayı İbrahim Şahin'le paylaştı. Suriye'de Abdullah Öcalan'a suikast için Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım kullanıldı. Yeşil ve ekibinin görevi Öcalan'ı Suriye'de bulup öldürmekti. Ancak suikast planı başarılı olamadı, Öcalan şans eseri kurtuldu." habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|