10-31-2008, 22:49 | #1 |
DTP, Başbakan'ın Van Gezisinden Rahatsız
DT.P Van Milletvekili Özdal Üç.er, Başbakan Recep Tayyip Erdğan'ın Yarın Başlayacak Van ve Hakkari Gezisinde Gerginlik Yaşanacağını İddia Etti. Üçel, Gezinin Provokasyon Amaçlı Olduğunu da İleri Sürdü. Demokratik Toplum Partisi (D.TP) Van Milletvekili Özdal Üçr, Başbakan Rec.ep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacak Van ve Hakkari gezisinde gerginlik yaşanacağını iddia etti. Üçel, gezinin provokasyon amaçlı olduğunu da ileri sürdü. DT.P, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Diyarbakır ve Tunceli'de yaptığı protestoların benzerini Van ve Hakkari'de de yapmaya hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın Van'a gelmesine saatler kala dt.p Van Milletvekili Özdal Ür, DT.P'li Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şmşek ve Belediye Meclis üyesi Sabri Abi ile kameraların karşısına geçti. Üçer, Türkiye'nin en önemli sorununun Kürt sorunu olduğunu ileri sürerek, bunun Erdoğan hükümeti tarafından inkar edildiğini söyledi. Üçer, "İmralı'da Öcalan'a uygulanan fiziki şiddet ülkenin her yerinde Kürtlerin ayaklanmasına neden olmuştur" diyerek, Başbakan Erdoğan'ı gerginliği tırmandırmakla suçladı. Erdoğan hükümetinin Kürt sorununu çözme yerine gerginliği tırmandırdığını iddia eden Üçer, bu şiddeti tırmandırmanın Erdoğan'ın sonunu hazırladığını savundu. Üçer, "Erdoğan böyle gergin bir süreçte bölge illerine hangi amaçla geldiğine anlam verememekteyiz. Diyarbakır ve Tunceli'de olduğu gibi Van halkı da Erdoğan'ın gelmesini istememektedir. Van'a gelmesi durumunda çok büyük gerginlikler yaşanacağı öngürüsü herkeste oluşmuştur. Bu sebeple Erdoğan'ın Van'a gelişini provokatif bir hareket olarak görüyoruz. Böyle bir atmosferde adeta seferberlik ruhuyla bölgeye gelişi Ariel Şarn'un El Aksa'yı ziyaretine benzemektedir. Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan Erdoğan sorumludur. Erdoğan bir başbakan duyarlılığıyla harerek ederek bölge ziyaretinden vazgeçmelidir." dedi. (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 3 saat önce.. [1526082]
Konu ahmetermiş tarafından (10-31-2008 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-31-2008, 23:02 | #2 |
Ya bunlar kendilerini baya aştı. Ariel Şarn'un El Aksa'yı ziyaretine benzetmek ne demek? Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı'nın Türkiye'nin bir ilini ziyaret etmesine nasıl bu şekilde bir benzetme yapabilirler.
Kahraman olduklarını zannediyorlar aslında halkın gözünden iyice düşüyorlar. Başbakan'ın ziyareti öncesi Van'da ve Hakkari'de evler tek tek gezilerek, Başbakan geldiğinde karşılamıyıcaksınız evinizden dışarı çıkmıyacaksınız diye Halk tehdit edilmiş. DTP sınırları zorluyor artık... |
|
10-31-2008, 23:05 | #3 |
ne gergın surecı ne sacmalamıs bu adam ortada bır sorun varsa o sorunun uzerıne gıdılerek duzeltılır heralde Van 'a basbakanımızın onem verdıgını bılıyoruz dıger yorelere oldugu gıbı ,
, bu yuzsuz bu allahsız bu ınançsız dtplıler her zaman oldugu gıbı dıger yorelerde oldugu gıbı Van halkı adına konusma yuzsuzlugunde bulunmuş... Van mılletvekıllerımıze bu noktada buyuk onem dustugunu dusunuyorum..Bole hadsızlere fırsat verdıkçe onlarda kendını adam sanıyorlar..Bir şey yaptıgını sanıyorlar kara cahıl duygu somurucu, ınsan somurucu etnık koken sıyasetı yapıcılar..Taseronların sıyası kanadı dınsız allahsız kesım... |
|
11-01-2008, 02:55 | #4 |
Haksız da değiller hani!!! Sen adamları meclise sok, daha sonra güler yüzlerine, demokrasi diyen dillerine aldan, daha sonra yücelt... Hatta, mapushaneden çıkanına milletvekili ödülü ver... Az bile istiyorlar... Şunu deseler şaşırmazdım; "Başbakan; sen Türkiye'ye girme bundan sonra". Bu halden sonra bunu deseler şaşırmazdım. Eskiden şunu sorardım kendime, "birgün gelirde bu adamlar topluma kendilerini kabul ettirirlermi? Dağdan destek alıp şehirde devlet eliyle terör estirirlermi? Milletvekili olup seni, beni dağa davet ederlermi?" Evet çok geçmedi sadece 9 yıl geçti aradan ve bunlar bir bir oluşmaya başladı. Ama tamda oluşmaya başladı derken bence çok önemli bir gelişme oldu. Henüz seçime 5 ay gibi uzun bir süreç varken, kendi kuyularını kazmaya başladılar. Bölgede gerilimi artırarak kendilerine ve terör örgütü diyemedikleri pkk'ya büyük darbe vurdular. Bu parti ve pkk yandaşcıları gerilimden beslenmektedirler, fakat şunu unuttular seçime 5 ay var. Bu nabzı ne kadar daha yükseltebilir ve ne kadar götürebilirler? Bunun hesabını yapamadılar ve sonucu Mevlâm gösterecek inşallah Güneydoğu aklı selimi tercih edecek. vesselâm...
Mehmet Mert |
|
11-01-2008, 03:06 | #5 |
İnanmıyorum yaw...Resmen birşeyleri ima ederek, insanlara üstü kapalı Başbakan geldiğinde bunlar bunlar olacak diyor. Korkuyorlar, söyledikleri her cümle bunu kanıtlamaya yeter. Sayın Başbakanımızın gücündeb korkuyorlar, artık DTP soydaşlarının insanlara sadece zarar verdiğini görüyorlar. Artık cahil diye adlandırdıkları halkın doğruyu görmesi, onları korkutuyor.
Ayrıca yeni görüş bilidirilmişti, duymuşsunuzdur. "Provakasyonlarda yakalanan çocukların ailelerinin sahip olduğu yeşil kartlata el koyulacak". Bu bile onların artık doğruyu görmelerine sebep olabilir. Eminimki, doğudaki vatandaşlarımızda barışa ve huzura hasret kaldılar. Onları kucaklayan bir başbakanları varken, DTP lileri dinleyceklerini zannetmiyorum. Umarım ki inşallah öyle olur. |
|
11-02-2008, 14:46 | #6 |
Pesss Etmek YOKKKKKK GELİYORUZ ORALARA SİZ NE YAPARSANIZ YAPIN TÜRKİYENİN HER TOPRAĞI BİZİM HEPSİNEDE GİDECEĞİZ...
DURMAK YOK DOĞUYA DEVAM |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|