AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslami Kıssalar & Hikayeler İslami Kıssaları ve Hikayeleri burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-05-2008, 00:55   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Ben Otelde Zina Ettim..Beni Recmedin (!!!)
Gercek olmus bir olay: "ALLAHim (C.C) senden özür diliyorum" adli kitapdan alinti:

Yil XXXX Iki arkadas ticari ya da baska bir sebepten iki haftaligina Avrupa'ya gitmisler. Düne kadar hersey normal seyrederken Ahmet isimli arkadasta bazi tuhafliklar diger arkadasinin gözünden kacmiyor.
Kildigi uzun namazlar, secde yerinin göz yaslariyla islanmasi, konusurken arkadasinin yüzüne bakmamasi, müthis bir ic sorgulama, müthis bir pismanlik...

Kendisindeki fark edilir degisikligin sebebini cok sonradan ögrendigini söyle dile getiriyor:

Ahmet'in arkadasi söyle anlatti:

Ahmet ile birlikte memleketimize döndük. Ayni ülkenin ayri illerinde oturuyoruz...Daha sonra ölüm haberini alinca ilk ucakla cenazeye katilmak icin memleketine gittim. Ahmet'in defnine yetisememistim..Ölüm seklini babasindan dinledigimde ALLAH (C.C)'im Sen Ahmet'e verdigin imani bana da ver diye dua ettim...

Iman dolu bir evladini sevgiyle ugurlayan babanin agzindan dinleyelim:

Ahmet eve geldiginde sanki bir cana kiymis ya da birilerinin hakkina tecavüz etmis de pismanligini ispat ediyormus gibi dogru calisma odasina gecerek Kuran okumaya basladi. . Günlerce kimseyi odasina almiyor, kimseyler konusmuyor...Sanki dünyayla baglantisini kesmis...
Ahmet'in, odasindan cikmadigi bir sabah, kahvalti icin kardesini odasina gönderdim..Büyük bir korkuyla; "Agabeymin burnundan kan geliyor" deyince solugu Ahmet'in yaninda aldik..Furkan suresinin son ayetini okuduktan sonra kelime-i sehadet getirdi..Ne olup bittigini anlamamistik..Vasiyet de yazmamisti...

Ahmet cemaatle namaz kilmayi aliskanlik hale getirmisti..Belki hocasiyla dertlesmistir diyerek hocasina sorduk. Zannimizda yanilmamistik..Gelismeleri arkasinda namaz kildigi hocasi söyle anlatiyor:

-Avrupadan geldigi gün yanima ugradi...

-"Hocam ben cok büyük bir günah isledim" dedi.
Pisman oldugu her halinden belliydi...ona:

-"Günahlari gizleyerek insanlara ek bir lütufta bulunan ALLAHu Teala gizledigin günahin aciga cikarmani istemez..Hata yaptiginin farkinda olman cok güzel..ALLAH (C.C)'tan bagislanma dile, O (C.C) affeder" deyip gönderdim. Ertesi gün tekrar geldi..Her seferinde ALLAH (C.C)'tan bagislanma dile dediysem de dayanamayarak:


-"Hocam ben otelde zina ettim! ALLAH'in katina bu sucla cikmak istemiyorum" Beni recmedin!"..ALLAHu Ekber!!!


Resulullah (S.A.V)'in, recmedilem isteyen bir kadina: "Git tevbe et"! dedigi gibi ben de ayni sekilde Ahmet'e ALLAHin (C.C) , tövbe ettikden sonra bagislamayacagi günah yok" dedim...Ertesi gün yine geldi..Ayni nasihati sekliyle ugurladim..Ve bir daha gelmedi...

Vefat seklini babasindan isiten Hoca:

"VALLAHi Ahmet öyle bir tevbe etmis ki, İnsaALLAH burnundan gelen kan yarin ahirette sahidi olacak" InsaALLAH bu tövbesiyle ALLAH (C.C) onu Cennetine almistir!"

************************************

Günlerce Ahmet'in ALLAH (C.C) ile olan diyalogunu ve okudugu Furkan suresinin son ayetlerini düsündüm..Önce Ahmet'in burnunu kanatan ayetlere bakalim:

"Yine onlar ki, ALLAH ile beraber(tuttuklari) baska bir Tanriya yalvarmazlar. ALLAH'in haram kildigi bir cana haksiz yere kiymazlar ve zina etmezler. Bunlari yapan, günahin cezasini bulur.

Kiyamet günü azabi kat kat artirilir ve onda (azapta) alcaltilmis olarak devamli kalir.


Ancak tövbe ve iman edip iyi davranista bulunanlar baskadir; ALLAH onlarin kötülüklerini iyiliklere cevirir. ALLAH cok bagislayicidir, engin merhamet sahibidir.

Kim tövbe edip iyi davranis gösterirse, süphesiz o, tövbesi kabul edilmis olarak ALLAH'a döner" (Furkan,68)

ALINTI...

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta