AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-09-2008, 15:04   #11
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
püsküüt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
herhangi bir cemaate bağlı olmamama karşın okuduğum gazetedir zaman.
gercekten güzeldir seviyelidir. ancak şunu da iyice düşünmek lazım, kendi cemaatlerinden olmayıpta okuyan kaç kişi var? bence asıl başarı o'dur
Cemaatle alakası olmayan bizim eve zaman daim olarak gelir mesela..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2008, 14:42   #12
Kullanıcı Adı
Katil
Dikkatinizi çekerimki gazetenin yayın politikasına, çizgisine veya habercilik anlayışına herhangi bir atıfta bulunmadım.!

Demek istediğimi çok iyi anladınız aslında. Bu camianın içerisinde olan bireyleriz bir çoğumuz! Neyin nasıl ve ne şekilde satıldığını biliyoruz!

Ha sırf okumak için alanlar yokmu? Var elbet!

Ama bu denli pohpohlanmış rakamlar kesinlikle değil!

Ayrıca küçük bir hatırlatma:

Reklam şirketlerinde gazete tirajlarının baz alındığını, ve burada zaman, cumhuriyet vede milli gazetenin atlandığını hatırlatmak isterim!
Katil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2008, 15:46   #13
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşim o kadar kaliteli donanıma hakim olduğunu haddinden fazla hissediyorum , yalnız bu yorumun yüzeyselliği kesinlikle size ait olamaz,toplum ve birey ilişkilerinin devlete nazar olacak köprü vazifesine katkısı olan medya anlayışlarının ehemmiyeti arasında haklın teveccühünü almış bu ne şekilde ekstra mücadeleler ilede olsa , ülkemiz ve basın ahlakımız acısından önemi bir konuma hakim iken bunu yok saymak ve flülaştırmak hiç bir muhafazakar , demokrat cevrenin hatta mütedeyyin insanların ifade kültürü olamaz , sağduyuya hakim ayrışmaları değil ortak noktaları ön plana alan her düşüncenin katmerli bir şekilde zirveye cıkması halkın içinde virüs gibi yayılması karşısındaki tavrımız sevinç nidaları eşliğinde olması gerekirken bundan irkilmesi gerekli olanların dünya görüşlerine sığınmak eminim bizlerin şiarı olamaz
Bahsettiğiniz yüzeyselliği bir sonraki mesajımda diğer arkadaşların mesajlarına cevap olarak derinleştirdim. Dikkatinizi orayada çekmek istiyorum!

Benim eleştirdiğim nokta rakamların pohpohlanması. Gerçeklikten fazlasıyla uzak olan bu rakamların nasıl ve ne şekilde şişirildiğinin herkes tarafından bilinen bilgiler olduğunu belirttim.!

Gazetenin halk ile oluşturmuş olduğu köprüye bir eleştiride bulunmuyorum. Takdirde ediyorum! Velevki tasvip etmeyeyim. Bu durumda kişisel değerleri zedelemediği sürece yine saygımı esirgemem!

Demem o durki; olayı farklı boyutlara taşımak herhangi bir mana ifade etmez! Cümlelerimi belirttikleri anlam çerçevesinde değerlendirmeniz dileği ile!
Alt 11-10-2008, 16:33   #14
Kullanıcı Adı
akgençlk
Geçen yıl bir ara bir milyona çıkmıştı Zaman... Ahlaklı, ilkeli ve doğru haber yapanların Allah da yanında olur, millet de yanında olur.

Millet tasarruflarını neye göre yapacağını bilse ve biraz bilinçli olsa diğer gazeteler nal toplar. Çoğu gazete haber adı altında bir sürü rezillik ihtiva ediyor. Onların amacı haber yaymak değil, ahlaksız bir nesil yetiştirmekten başka birşey değil. Müslüman ve bilinçli bir insan olarak bu tür gazetelere prim vermemek lazım.
akgençlk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2008, 16:37   #15
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
Efendim diğer yorumların içeriğinede hakim olarak düşüncemi paylaştım hiç bir kısmın heleki sizden geliyorsa kacırmam söz konusu değildir . Emin olabilirsiniz.

Benim eleştirdiğim nokta rakamların pohpohlanması. Gerçeklikten fazlasıyla uzak olan bu rakamların nasıl ve ne şekilde şişirildiğinin herkes tarafından bilinen bilgiler olduğunu belirttim.!

Yüzeyselliği aşma adına her seferinde farklı bir bakışı bizimle paylaşmış olsanızda yine ironik olan bir düşünceyi her seferinde paylaşmaktan yılmıyorsanız , meselenin biraz daha irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum , son dönemlerdeki coşkun ve etkin mücadeleler ile hayat bulan traj etkinliklerini pohpıhlanma ile dile getirmeniz hiç hoş değil bir kere yükselen bir değerin kendi değerlerimiz ile örtüşüyorsa burdaki kısmın karşılığı bu cümle olmaması gerekir diye düşünüyorum , elbette istediğiniz gibi düşünme ve dile getirme özgürlüğünüz vardır . Yalnız bu tarz cıkışlarınızı hakedecek o kadar değerleimizden kopukk yayın kuruluşlaru var iken , özel gayret ve mücadeleler ile daha çok insana ulaşma adına bir kampanya düzenleyenlere karşın kullanmanızı her şeye rağmen anlamıyorum , son dönemde gazetenin ve medya anlayışının ehemmiyetini hisseddiğim için bir çok arkadaş ve cevreme bu gazetenin ehemmiyetini işleyerek onların da gazeteye acizane teveccühlerini artırma imkanımız oldu, maşaALLAH kendileri ve yakınları böyle bir gazete ile buluşmaktan ve onun takipcisi olmaktan cok mutlular , diyeceğim şu ki emin olun herkes böyle bir misyon içinde, pohpohlanan rakamlar yok yani sevgiler

Kullanıcı sayısını arttırmaya yönelik olan kampanyalar geçmişten günümüze her yayın organının kullanmış olduğu bir yöntemdir. Bu konuda hemfikiriz. Ancak benim demek istediğimi anlamış olmanıza rağmen olayın sağından solundan geçerek ortasına vurgu yapmıyorsunuz!

Diğer yayın kuruluşlarına hiçbir şekilde atıfta bulunmadım. Bu konuda haklısınız. Çünkü burada bahsi geçen diğer gazeteler değil, zamanın tirajının şişirme olduğudur!

Evet bana göre şişirmedir! Çünkü bizzat yaşadığım şu olaylar bu izlenimin oluşmasında etkili oldu pek tabii olarak:

1-Üniversite hazırlık döneminde FEM dershanelerinin bir şubesine giden biri olarak "habersizce" gazeteye abone "YAPILDIM"!

2-Üniversite 1.sınıfta cemaat evlerinde beraberce kaldığımız ev arkadaşlarımın hepsi 3'er gazete almak ile mükellef idi. Bende dahil.

3-Üniversite 5.sınıftayım. 5 yıldır gazete aboneliğim devam ediyor ve iptal etme isteğimin açıkça "vefasızlık" anlamına geleceği ifade edilerek psikolojik baskıya maruz bırakılıyorum.

4-Üniversite öğrencisi olup evlerinde kalan, kısaca "vefa borcu" olan tek kişi değilim! Sınıfımda onlarca örneği mevcut!

5-Maddi durumu çok iyi vede aynı zamanda MÜSİAD üyesi olan dayım (kesinlikle okumamasına ve istememesine rağmen) günde 1.000 zaman gazetesi almakla mükellef!

Bu verdiğim vede kimisini dillendirmekten "utandığım" örnekler sadece benim yaşamış olduklarım! Ya haberim olmayanlar?

Bahsettiğiniz kampanyalar ile bunların arasında herhangi bir bağdaşım olduğunu sanmıyorum! Kampanyanın kelime anlamı çok daha farklı şeyler ifade eder.

Bahsini geçirdiğim örnekler bütün gazetenin bu şekilde satıldığı anlamına gelmez tabii. Vardır elbet kendi isteği ile cemaat bağından bağımsız olarak sırf içeriği için alıp okuyanlar!

Ama bu rakam kesinlikle 800.000 küsür değil!

Bildiğini inkar etmek samimi müslümana yakışmaz! Güzel gazetedir, temsilcimizdir, sesimizdir ama yeri geldiğinde özeleştiri yapabilmeli, gerçeklerimizi görmekten, dillendirmekten korkmamalıyız!

Bunu yapmak bir hakaret olarak anlam kazanmaz!

Dua ile kalınız!
Alt 11-11-2008, 01:18   #16
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
Özeleştiri sınırlarınızın içinde emin olun sadakat ve vefa hissinin zerresi olsa bu yaşatıklarınızın veya yaşadığınızı iddiaa ettiğinizin bu denli süslü ve yapmacık mimikleri ile ifşası söz konusu olmazdı , kesinlikle madde halinde dile getirdiklerinize katılmıyorum böyle bir dayatı kültürü 21. yüzyıl insanına karşı etkili olamaycağı bir hakikattir . Yalnız hizmetin ulaştığı ve bir şekilde bu aksiyoner misyonun etrafında olan her insanın gayretleri ve mücadeleleri vardır. Bunları zoraki ve dayatma ile ifade etmeniz samimiyetten uzak olduğunu düşünüyorum olaki zoraki olsun sizinde ifade ettiğiniz gibi değerlerimizi yüceltme ve gerekli olduğu konusunda böyle bir coğalma ve gayretleri aşağılamak yerine ona sahip cıkmak söylemlerinizin arka bahcesi olması gerekmezmiydi.Habersizce sizi kimse abone yapmaz sadece habersizlik adına haber sahiplerini yaftalamak haberden bir haber olanların şiarı olabilir .
Size yapmacık vede süslü gelebilir. Ancak emin olunuzki (-ki emin olduğunuzdan eminim) günümüzün ve bulunduğumuz kesimin bir gerçeğidir bu!

Bunları bir tarafımdan uyduracak değilim! Yalan söyleyerek günahtan vede kul hakkından başka birşey elde edilemeyeceğini bilenlerdeniz hamd olsun!

Varsın size samimiyetsiz, yapmacık vede karalama gayreti olarak gelsin! Ancak inanmak istemediği gerçekler hiçbir zaman insanoğluna mantıklı vede samimi gelmez!

Hizmet ulaştırmak iyidir. Ancak bu bazı dayatmalarla yapılırsa ters teper. Tıpkı günümüzde olduğu gibi!

21. yüzyılda insanlar sizin gözünüzde vefa borcu gibi psikolojik etmenlerle hareket etmeyebilirler. Ancak burada Amerika'nın kıymet bilmez, umursamaz halkından değil; islama, örf ve adetlerine yürekten bağlı olan anadolu insanından bahsediyoruz! Ki bu durumda hakikat olarak iddia ettiğiniz varsayım bazı çevreler için geçerli olsa bile, "zerre kadar kadr kıymet bilen adam gibi adam" lar karşısında büyük bir hezimete uğramaktadır!

Hiçbirşeyi aşağılama girişiminde de değilim. Bu tarz yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için her seferinde Sezar'ın hakkını Sezar'a vermezdim. Eğer öyle bir amacım olsaydı tamamen al aşağı etme yöntemini seçerdim. Ancak bu yalan vede art niyet olmuş olurdu!

Ben iddiamın sonuna kadar arkasındayım! Bu gazetenin önemli bir kısmının bahsettiğim şekilde alındığına, kısacası şişirildiğine inanıyorum!

Dua ile...
Alt 11-11-2008, 12:09   #17
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Okumak için alınıyor veya alınmıyor. İrdelemeye ne gerek var tiraj diyoruz işte hepsi onun içinde.
Sadece okunmamak için alınan bir sürü gazete varken...
Zaman çok hoş reklamlar alıyor. Şikayetçi de değiller sanırım.
Tirajlarınıda medya denetimi konusunda dünyanın en büyük şirketi BPA denetliyor. Yani biz çalıp biz oynamıyoruz ...

Cemaat, habersiz abonelik, vefasızlıklan iptal ettirememe..
Bu durumu kendimden değilde abimden gözlemleyerek diyebilirim ki, o da üniversite hazırlıkta FEM dersanesi ve çevresindekilerle takılırdı o zamanlarda abone olmuştu. Ama zorunlu meselesi hiç olmadı 3 kere iptal edildi bizde Zaman aboneliği mesela.

Herkes gazete almakla mükellef ise o oluşum içerisinde bu ''öğrenciler'' olarak yorumlanır yani kısaca.
Dikkat ederseniz geçen yıl ÖSS hazırlık zamanı Zaman'ın haftalık verdiği ÖSS testleri süresince abonman sayısı çok çok artmıştı. Çünkü Zaman'ın testleri ÖSS'ye en yakın tarzda olanlarıdır. Bunu tüm dersaneler teyit eder. Benim hocalarımda hep bunu söylerlerdi.
Hadi diyelim o zorunlu olarak abonman olanlar bu kişilerdi..
Zaman'ın tiraj ÖSS sınavından sonra inanılmaz geriledi.
Ekrem Dumanlı'da açıkladı ''sınav sonrası maalesef öğrenciler üyeliklerini iptal ettiriyor haklı tarafı da görülebilir ...'' diye..

Ee bunlar ''Vefasız'' öğrenciler mi?
Sadece Vefalı bizler miyiz?

Yani birde, Türkiye genelinde FEM-Kültür dershanesi, üniversite yatılı ve cemaat oluşumları bazında her talebeye 3er 5er gazete alma zorunluğu getirildiğinde akl-ı selim düşünüldüğünde Zaman'ın 1.000.000 u çoktaaaaaann aşmış olması gerekmez miydi?
Vallahi maruz görün, bana öyle geliyor ki Zaman boş yere uğraşıyor o zaman bu reklamla falan.. Elinin altında milyonlar yatıyor olması gerek zaten!..

Yada şöyle söyleyeyim;
Herkesin doğrusu, haklılığı kendine olsun
ama ben gördüğümemi inanayııııımmm duyduğuma mı ?

...

Konu FarukARSLAN. tarafından (11-11-2008 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)