![]() |
#1041 |
![]() Sana bir dua eden olsun
Sen birine dua et! Duasiz üsür yürekler... Biliyor musun?.. Baskasina dua ettiginde, aslinda sen kendine dua ediyorsun! Ne kadar çok kimse için dua edersen, o kadar çok KAZANIYOR YA DA KAYBEDIYORSUN! Çünkü melekler, Duan, rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun, amin", Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun, amin" derler... Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dir.. Bir ayine gibidir tipki, içimizi yansitir bize.. Rabb'e sunulan bir arzuhaldir dua, geri döner bize o kapilardan yüregimizce.. Hep hayra dua edenlerin, maddeten ve manen hayirlara ermesi, serre dua edenlerinse, rahmetten mahrum kalmasi bundandir iste.. Duasiz üsür yürekler bil!.. Sana bir dua eden olsun Sen birine dua et! Bilmezsin hangi kirik gönlün duasidir karanliklarini aydinlatan, sana ummadik kapilar açan.. Bilmezsin kimin için ettigin duadir, seni böyle ayakta tutan... Hiç üsümesin yüreklerimiz için, Dualarda bulusalim.. Daim dualasalim.. |
|
![]() |
![]() |
#1042 |
![]() Ebû BekrisSıddîk radıyallahu teâlâ anh Hazretleri
Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ talîm buyur, dedikte Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki Şöyle duâ et Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur. (2) Gıybetin keffâreti, gıybet etdiğin kimse için istiğfâr etmekliğindir. (3) Yeryüzündekilerde) herhangi bir kimse,lailahe illallahu vallahu ekber,velahavle vela kuvvete illa billah, derse hatalarına keffaret olur. Bu hataları deniz köpükleri kadar da olsa. (4) Duanın hayırlısı istiğfâr, ibâdetin hayırlısı da" kelimei tevhîddir. (5) Ya Ali, sana bir duâ öğreteyim mi ki zerreler adedince günâhın olsa sen de beraber olmak üzere mağfiret olunur. Şöyle söyle (6)Allahümme lailahe illa entelhaliymül hakiym tebarekte subhaneke rabbil arşil aziym İstiğfâr, müminin sahifei amâlinde nûr gibi parlar. (7) Günâhdan tevbe eden kimse günâh işlememiş gibi olur. Fakat bir taraftan istiğfar, diğer tarafdan günâhda ısrar eden ise -el-iyâzü billah- Cenâbı Hakk ile istihzâ eden kimse gibi olur. Bir kimse kalbi ve kalıbı ile istiğfâra devam ederse Cenâbı Hakk o kimsenin gamlarını ferâha ve sıkıntılarını genişliğe tebdîl ederek hiç ummadığı bir taraftan onu rızıklandırır. (8) Tevbe ve istiğfâr ile büyük günâhlar afv olunduğu gibi mükerreren irtikâb edilen küçük günâhlar da, büyük günâhlar arasına dâhil olur. (9) Kalbinde nedâmet olmadığı halde yalnız lisânen edilen istiğfar, yalancılar tevbesidir. (10) Cenâbı Hakka tevbe ediniz. Muhakkak ki ben günde yüz defa Cenâbı Allaha tevbe ederim. (11) Ne mutlu o kimseye ki defteri amâlinde çokça istiğfar bulur. Ey insanlar! Ölmeden evvel Allaha tevbe ediniz. (12) Bende forum arkadaşlarımın hakiki yolda ömür tüketen ve her an tevbe ederek cennet kapısına yaklaşan kullardan olmalarını diliyor Her duamda Dua kardeşim Yalçını anıyorum dualarım ve dualarımız kabul olur inşAllah ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1043 |
![]() benim hala bir dua kardeşim yok
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1044 |
![]() benimde yok
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1045 |
![]() İSİMLERİNİ YAZMAYAN KARDEŞLERİM İSİMLERİNİZİ RUMUZUNUZUN KARŞISINA YAZIN LÜTFEN
KATILMAK İSTEYENLER BURAYA İSİM EKLESİNLER LÜTFEN 1- Ravza_Ruveyda (ŞEYMA)- Onlybullet34(SAMET) 2- neşe (NEŞE) - Gönülden (CANAN) 3- ak_kelebek-(AYŞEGÜL) ve gülseven-(BERNA) 4- Suskun_Prenses (ESRA)- 5- Berika (ZEYNEP)-Duyguseli-(DUYGU) 6- meftun (SALİHA) ve Ayşe_Berra (AYŞE) 7- Sümeyra (SÜMEYRA) ve .:Alamet-i_Farika:. (LEVENT) 8-*kübra**(KÜBRA)-Cnn(CANAN) 9- cartman (SERHAT) ve kartaLiçe (YASEMİN) 10- LoNeLiNeSS- (NURULLAH)- Acizane44 (YELİZ) 11- Müntesip (ASIM)-Dolunay Kadim (REMZİ) 12-milli_mücahide (DİLEK)-Kara Eşref (TARKAN) 13- Politikacı (HATİCE)-Ha lee (HALE) 14- Yalçın -Siyah Gül 07-(AYŞE) 15-Efser (ZEYNEP)- İdealist07 (EMRE) 16-Rahmanın Kulu(GÜLSÜN)- Yeniden(NİSA) 18-Huzur (CEMİL)-Deniz Feneri(CENGİZ) 19-Nazende(Sevde)-Dilek (DİLEK) 20-Bilgi Müdavimi (?)-Çilik(ÇİĞDEM) 21-Nagihan(?)-Angelep (EMİNE) 22-Diriliş f (FATMA)-Ay Işığı (Birgül) 23-Eva(MERVE)-Püsküüt(Esra) Not: Lütfen herkes dua kardeşiyle irtibata geçsin... Konu Ak_Kelebek tarafından (11-14-2008 Saat 12:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#1046 |
![]() püsküüt olacaktı. (esra)
|
|
![]() |
![]() |
#1047 |
![]() Allahim!
Bize Seni sevdirecek ve bizi Senin sevgine yaklastiracak kullarinin sevgisini nasip eyle.. Lütfunla bölücü degil, bagdastirici ve birlestirici olmayi, nefret olan yere sevgi, umutsuzluk olan yere umut, kusku olan yere inanc, karanlik olan yere aydinlik ve üzüntü olan yere sevinc sacmayi ve gittigimiz her yere baris götürmeyi lütfeyle.. Gecici ve bos seylerle yorulan kalplerimizi Sevginle doldur. Herseye Senin sevginle bakabilmeyi ögret. Ve bizleri Nurunla nurlandir Rabbim. Amin.. Amin.. Amin.. Dua kardeşim Neşe... herdaim dualarımdasın...Rabbim anneanne'ne acil şifa nasip etsin canım |
|
![]() |
![]() |
#1048 |
![]() benim hiç dua kardeşim olmadı ki...
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1049 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1050 |
![]() benimde yok
![]() ![]() |