AK Gençliğin Buluşma Noktası
Trabzon Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Trabzon'un Kültürü ve Özellikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 11-17-2008, 16:54   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Bu Yazı Erkan Ocaklı'ya
Nenen Çarık Giyerdi Bunlari Unuttun mi?

Medya taraması yaparken gözüme çarpan Salih Tuna'nın "nenen çarık giyerdi bunlari unuttun mi" başlıklı anlamlı yazısını okumanızı tavsiye diyorum arkadaşlar. Yazıda Trabzon ruhu apaçık ortaya çıkıyor..

İşte Erkan Ocaklı'nın anısına yazılan satırlardan birkaçı:

(...)

“İsmet Paşa İlkokulu”nun bahçesini çiçeklendirdiğimiz yıllardı.

Ali Kemal Denizci'nin satılmasına Meydan'dan Avni Aker'e kadar uzanan protesto yürüyüşüyle isyan edilen yıllara daha çok vardı.

“Dozer Cemil” lakaplı rahmetli Cemil Usta, Keagen'lı, Toshack'lı Liverpool'a golünü henüz atmamıştı.

Lakin “Yeşil sahaları yıktık uşaklar yıktık / Yaşasın Trabzonspor birinci lige çıktık…” türküsünün duyulacağı 1975'e de çok bir şey kalmamıştı.

Halk sokak sokak kamplara bölünmüş; Avni Aker stadyumunun dışında ortak duygulara mekan kalmamıştı.

(...)

Bu ses “kahrolsun” demiyordu, “yaşasın” demiyordu, “tek yol” demiyordu.

“Ölürsem” diyordu, “kimsesi yok” diyordu, “Eminem” diyordu:

“Ben ölürsem uşaklar / Eminem ne edecek / Onun da kimsesi yok / Ne yanlara gidecek…”

(...)

Erdoğdu'dan Arafilboyu'na, Boklu Dere'den Boztepe'ye, Faroz'dan Atapark'a, Tonya'dan Of'a, Çaykara'dan Arsin'e, Yomra'dan Akçaabat'a kadar her yere, her haneye dalga dalga ulaşıyordu.

(...)

(Yazının tamamnı okumak için tıklatın AkPartiForum Köşe Yazıları)

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-17-2008, 16:57   #2
Kullanıcı Adı
akgençlk
Gitti bir çınar daha... Cenazesi de gösterdi ki çok sevilen bir insandı. Bu kadar insanın duası yeter ona. Allah rahmet eylesin.
akgençlk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2008, 17:55   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart "Benim İçin Gelenlere Çay İkram Edin"
Erkan Ocaklı'nın ilginç vasiyeti

Erkan Ocaklı'nın ölmeden önceki vasiyeti "Ben öldükten sonra benim için buraya gelen sevenlerime çay ikram edin" oldu.

Pankreas kanserine yenik düşen sanatçı Erkan Ocaklı'nın arkadaşı Yusuf Cemal Keskin, ünlü sanatçının ölmeden 15 gün önce defnedildiği Karacaahmet Mezarlığı'na gelerek buradaki görevlilere, "Ben öldükten sonra benim için buraya gelen sevenlerime çay ikram edin" diye vasiyette bulunduğunu söyledi.

Tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat eden Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden Erkan Ocaklı ölümünün ardından binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Karacaahmet mezarlığında defnedilmişti. Ocaklı'nın ölümü sevenlerini yasa boğarken, sanatçının kendisi gibi Karadenizli olan türkücü arkadaşı Yusuf Cemal Keskin, Ocaklı'nın ölmeden önce ilginç bir vasiyette bulunduğunu anlattı.

Erkan Ocaklı'nın vefat etmeden 15 gün önce Karacaahmet Mezarlığı gasilhanesine geldiğini söyleyen Yusuf Cemal Keskin, "Gasilhanedeki çaycı arkadaşlara para vererek, "Ben buraya getirildikten sonra benim için gelen herkese çay ikram edin" demiş. Kendisi ayrıca imamlarlada konuşarak, cenazesinin nasıl yıkanması gerektiğini de anlatmış" diye konuştu. Ocaklı'nın çok yakın arkadaşı olduğunu belirten Cemal Keskin, Erkan Ocaklı'ya ithafen yazdığı şiiri okurken, kendisi öldükten sonra bazılarının timsah gözyaşları döktüğünü ve son günlerinin çok zor geçtiğini söyledi.

21 Kasım 2008
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2008, 17:58   #4
Kullanıcı Adı
Gölge
Erkan abimizi özleyeceğiz Mekanı cennet olsun inşaAllah .....
Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çay, erkan ocaklı, nenen çarık giyerdi, trabzon, trabzonspor

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)