AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-19-2008, 15:37   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Ya çarşaflı CHP'li vekil olmak isterse...

CHP genel başkanı Deniz Baykal tüm söylemlerini rafa kaldırarak türbanlı ve çarşaflıları partisinin saflarına kattı. Yerel seçimler öncesi yapılan bu manevra beraberinde de bir çok tartışmayı getirdi.

Çankaya Köşkü ve üniversitelerde türbana karşı olan, Anayasa değişikliğini iptal ettiren Baykal'a, en sarsıcı soru kendisini çok yakından tanıyan Radikal Gazetesi'nin Ankara temsilcisi Murat Yetkin'den geldi.

Baykal'ın yakın geçmişteki söylemleri ile yeni vizyonunu sorgulayan Yetkin, Baykal'a tartışmayı farklı platformlara taşıyacak bir soru yöneltti ve MHP'li Nesrin Ünal olayını hatırlattı: "Baykal’ın parti rozeti takıp birlikte poz verdiği hanım, yasal hakkını talep edip parti kurullarında görev almak, ya da diyelim milletvekili adayı olmak isterse Baykal ne yapacak? Ya daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin türbanıyla seçilip Meclis’e gelen Nesrin Ünal’dan rica ettiği gibi resmi çalışmalarda başını açmasını mı rica edecek? Ya da onun olduğu gibi bütün çalışmalara katılmasına izin mi verecek?..."

OYUNU VER AMA EVİNDE OTUR!

Baykal'ın çarşaflılara rozet takarak başörtülü kızlara; "Sizleri üniversite sıralarında görmek istemiyorum ama partime girip aktif siyaset yapmanızda sakınca görmüyorum." mesajını verdiğini belirten Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ise CHP'nin tavrını özetledi: "
Ancak yakın geçmişinde kadınların kıyafetinden başka bir sorunla uğraşmayan, varlık nedenini başörtülü kadınlarla mücadele olarak gören bir partinin bu değişimini zincir kırıyoruz demekle geçiştirmesi kabul edilemez. CHP, kadın, kıyafet, özgürlükler, eğitim hakkı gibi konularda bir değişim sürecinden geçme kararı almışsa, bunu toplumla paylaşmak durumundadır. Yoksa, bu tamamen siyasi oportünizm kapsamına girer ve bugün gelinen noktada pek hoş görülmez, görülemez. Gelinen noktada CHP'nin tavrı, "üniversiteye gitme ama CHP'ye gir ve partime oy ver. Sonra da evinde oturmaya devam et", biçiminde özetlenebilir."

;);)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-19-2008, 18:20   #2
Kullanıcı Adı
Beritan
kendilerini nasıl kullandırıyolar anlamıyorum
tabiki bu bir seçim oyunu
oyuna alet olanda gerçek halk...başka biryerde olsa diyecemki bu bir komplodur ama bizzat tanıdığım kişilerin olması beni hayalkırıklığına uğratıyor...anlamadığım tekşey o çarşafı neden lekeliyolar..bide tokalaştı ya nasıl tiksinmiyor
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2008, 18:37   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Eeee seçimler yaklaştı,bir önceki seçimde harın ağrısı çekenler aynı ağrıyı çekmemek için herşeyi yapıyorlar,sonuçta siyaset iki yüzlülüktür.

Baykal ve bahçeli seçimler yaklaştıkça asena misali kıvırmaya başladılar.Baykal 'başörtüsünü biz çözeriz' dediği halde başörtüsüne karşı çıkıp üniversiteye girmeyi yasakladı.Bunun başka ne gibi çözümü olabilir ? Sınıfın kapısına kadar gelmelerini mi sağlıcak ? Ardından çıkar başörtüsünü.Başka şekilde çözemez.

Bahçeli birden alevici oluverdi,alevilerin haklarını koruru oldu,isteklerinin en doğal hakkı ve yapılması gerektiğini ifade etti.Milliyetçi çizgiden kayıp kürt alevilerine kucak açması nasıl asenayla yarıştığının bir göstergesi.

Asena emekli oldu bile,bunlar hala yarışmaya devam ediyor ;)
Halk uyandı,istedikleri kadar kıvırsınlar.

“Harâbât ehline hor bakma zâkir, Defineye mâlik virâneler var…”

Bu söze bayılıyorum ve çok doğru bir söz,Allah bilir baykalda düzelebilir.
Allah'tan umut kesilmez.
Ama güven eksikliği her zaman olur bu kişiye karşı,sonuçta alışmış kudurmuştan beterdir.Çok alıştı buda kıvırmaya.İnsanları ümitlendirebilir ama asla düzelmez.Ebu celil'in Türkiye versiyonu kendisi.

O kör cahiller ise uzayda yaşıyor sanırım.
Onların başörtülü ve çarşaflı olduğuna inanmıyorum.

Çarşaflı insan,başörtülüye göre daha bilgilidir dini konularda ve ona göre hareket eder.
Onca erkeğin önüne çıkıp şarkılı bir yerde bir erkeğin karşısına geçip elini uzatmasına,rozet takmasına,çarşafını ellemesine izin vermez.
Kocası hiç izin vermez.
Tabii çarşafın cebi derin değilse...

Velev ki cahil tiplerden,cahil birisi siyasetten ne anlar ?
Ne işi var orada ?
Pop star yarışmaları misali ellerinde baykalın fotolarını neden taşısınlar ?
Hürriyetin çarşaf timini bilen bilir.
İzmir'de çarşaf giyip ardından çarşafları yakan chpli ve dsp li fosilleride bilen bilir.
O kadrolu fosillere benzettim,onlardan birisi olma ihtimali yüksek.
Alt 11-19-2008, 18:57   #4
Kullanıcı Adı
Feride
bu ne garabettir anlamak mümkün değil. ben şahsen anlamak da hakikaten güçlük çekiyorum. yani bir insan kendini adeta yok sayan bir topluluk içine nasıl girer bilemiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2008, 19:13   #5
Kullanıcı Adı
akgençlk
Ben bunlara hakikaten çok seviniyorum. Halk bunları görüyor, iyi de tahlil ediyor.

Seçim zamanı CHP denen rantçı, gerici, üç kağıtçı, entrikacı ve çürümüş beyinli bu partiye halk gereken dersi verecektir. Baykal efendi zannediyor ki bu tür münafıklıklarla prim yapacak. Ama bilmiyor ki bomba her zamanki gibi elinde patlayacak.

Başörtülülerden oy isterim ama başörtüsüne kamusal alanda karşıyım demek istiyor. Yok yaaa, yok öyle yağma!
akgençlk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2008, 15:23   #6
Kullanıcı Adı
seva
yav bunların yüzsüzlülüğüne inananlara şaşıyorum...
seva isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2008, 21:05   #7
Kullanıcı Adı
semraxxx
Daha önce ne dediler?

Deniz Baykal: Türban Kur'an-ı Kerim'in emri değil. 1400 yıllık İslam tarihinde türbanın yeri yok. Yerli değil, dışarıdan ithal

Deniz Baykal: Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez.

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok:Yapılacak anayasa değişikliği, kadınlara baskıyı, Hizbullah ve El-Kaide terörünü, yobazlığı getirecek. Domino taşlarının son durağı Afganistan olur.

İstanbul Milletvekili Nur Serter: Türban, kadını ikinci sınıf birey konumuna indirgeyen, kadın-erkek eşitliğini ortadan kaldıran, ikinci sınıf bir giyim tarzıdır.

İzmir Milletvekili Canan Arıtman: Türban bayrağı adı altında bir karşı devrim hareketi yapılmak isteniyor. Türban masum bir bireysel özgürlük ve eşitlik meselesi değil. Bu sistemde ne yazık ki kadınlar, hem figüran hem de kurban durumundadır.

ŞİMDİ...

"CHP, her seçim öncesinde olduğu gibi yine 'başörtüsü'yle barıştı. Genel Başkan Deniz Baykal, iki hafta sonunu İstanbul'da geçirdi ve aralarında çarşaflı kadınların bulunduğu vatandaşlara CHP rozeti taktı.

İnsanların kıyafetlerine büyük değer verdiklerini belirten Baykal, "Önemli olan insanların gerçek düşüncelerinin ne olduğudur. İnsanları tasnif etmemek, kılık kıyafeti ile hükme bağlamamak lazım." dedi. Ancak Baykal ve kurmayları, özellikle üniversitelerdeki eğitim özgürlüğüne yönelik anayasa değişikliği sürecinde farklı görüşleri savunmuştu.

22 Temmuz seçimlerinde başörtüsü dağıtan, parti otobüslerine türbanlı kadın fotoğrafları yerleştiren CHP, yerel seçimler öncesinde yine benzer bir yaklaşım sergiliyor. İstanbul İl Başkanlığı, bir süre önce "Bu şehir benim!" kampanyası düzenledi ve billboardlarda türbanlı kadın fotoğrafları kullandı. Bu kampanya sonucunda partiye kazandırılan türbanlı ve çarşaflı kadınlara 6 ok rozetini bizzat Baykal taktı. Halbuki CHP, üniversitelerde başörtüsü özgürlüğü için Anayasa değişikliği teklifi hazırlayan AK Parti ve MHP'yi 'rejimi tehdit etmekle' suçlamıştı. Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında "Türban Kur'an-ı Kerim'in emri değil. 1400 yıllık İslam tarihinde türbanın yeri yok. Yerli değil, dışarıdan ithal." ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı suçlarken eşi Emine Hanım'a göndermede bulunarak, "Başörtüsü eşlerin ayıbını örtmez." demişti. Kurmayları da benzer açıklamalarda bulundu. Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, başörtüsüne özgürlüğün kadına baskıyı artıracağını, domuz bağıyla insan öldüren Hizbullah terörünü getireceğini savundu. İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Türban, kadını ikinci sınıf birey konumuna indirgeyen, kadın-erkek eşitliğini ortadan kaldıran, ikinci sınıf bir giyim tarzıdır." görüşünü dile getirdi. Başörtülüler için 'figüran' tanımlamasında bulunan İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, "Sümerlerde fahişeler örtünmüş" ifadeleri kamuoyunda tepkiye yol açtı. Bir süre sonra grup toplantısına katılan başörtülü kadınlar salondan çıkarıldı. Üniversitelerde başörtüsü özgürlüğü getiren Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran da CHP oldu. Çelişkili bulunan bu görüntüler partide de tartışmaya yol açtı. İzmir Milletvekili Canan Arıtman, çarşaflı kadınlara takılan rozeti, "Tüm kadınlarımız sorunlarının CHP tarafından çözüleceğini gördü ve bize ilgi duymaya başladılar." şeklinde yorumladı. CHP'nin türbanlı kadınlara karşı hiçbir önyargısının olmadığını savunan Arıtman, başörtüsünü AK Parti gibi 'siyasi araç' olarak kullanmadıklarını, bu nedenle başörtüsüne karşı gibi göründüklerini ileri sürdü. Arıtman, kadınların birçok sorununun olduğunu, üniversitelerdeki başörtüsü sorununun bunlardan sadece birisi olduğunu belirtti. İktidara geldiklerinde tüm sorunları çözmeyi vaat ettiklerini söyledi. Arıtman, "Sümerlerde fahişeler örtünmüş" şeklindeki sözünün ise yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını savundu. Eski CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, parti tabanından kendisine değişik tepkiler geldiğini söyledi. Bazı partili kadınların "Bu görüntüye ne gerek vardı?" dediğini, bazılarının ise "Sıradan bir görüntü." yorumu yaptığını belirtti. Baykal'ın türbanlılara rozet takmasının gazetelere abartılarak yansıdığını anlatan Okuducu, bu görüntülerin CHP'nin ideolojisini değiştiremeyeceğini kaydetti. CHP'nin son kurultayında Baykal'a rakip olan Samsun Milletvekili Haluk Koç ise ağır eleştirilerde bulundu. Koç, "Kara çarşafı dekor yaparak verilmek istenen mesaj, partinin kimliği ve çizgisi ile ne denli uyumludur? Bu görüntüler eşliğinde ve bu gelişmeler dikkate alındığında, yapılmak istenen program ve tüzük değişiklerinin; örgütümüzü ve kamuoyunu yanıltmaya dönük ve göstermelik bir çabadan öteye anlam taşımadığı açıktır. Bu tutum nedeniyle CHP'nin ve dolayısıyla ülkemizin geleceği ile ilgili derin endişeler taşımaktayız." ifadelerini kullandı. "(ALINTI)

semraxxx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2008, 21:30   #8
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
kendimi sinir krizlerine sokmamak için diyorum ki
Nasılki akp değişimle buralara geldi, chp de bunun eşiğinde olsa gerek ve bunu başarmak için elinden geleni yapmalı. Ciddi bir say ü gayrete ihtiyaçları var. Ya samimiyetlerini ortaya koyacaklar ve bizim kanadımızdan da alkışları hak edecekler
;Ya da samimiyetsizlikleri dolayısyla şerefsiz damgasını yiyecekler.
Chp ye oy verenler sadece dinsizler mi acaba veya şöyle söyliyelim akp dindarların partisi mi
siyasi boyut dini tanımlamaları zedeler bunlar ayrı dünyaların insanları
liderlik ve yönetimde selahiyet mi salahiyetv mi önce selahiyet ama selahiyetle birlikte salahiyette bir adamda bulunursa nurun ala nur
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2008, 22:13   #9
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Aslında biz bu olayın üstüne giderek birilerine prim mi verMİŞ oluyoruz arkadaşlar
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2008, 14:52   #10
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Müjdat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kendimi sinir krizlerine sokmamak için diyorum ki
Nasılki akp değişimle buralara geldi, chp de bunun eşiğinde olsa gerek ve bunu başarmak için elinden geleni yapmalı. Ciddi bir say ü gayrete ihtiyaçları var. Ya samimiyetlerini ortaya koyacaklar ve bizim kanadımızdan da alkışları hak edecekler
;Ya da samimiyetsizlikleri dolayısyla şerefsiz damgasını yiyecekler.
Chp ye oy verenler sadece dinsizler mi acaba veya şöyle söyliyelim akp dindarların partisi mi
siyasi boyut dini tanımlamaları zedeler bunlar ayrı dünyaların insanları
liderlik ve yönetimde selahiyet mi salahiyetv mi önce selahiyet ama selahiyetle birlikte salahiyette bir adamda bulunursa nurun ala nur
böyle olmasını temenni ederdik. lakin geçen seçimlerde de seçim otobüslerindeki başörtülü kadınların fotoğraflarına yer vererek pirim elde etmeye çalışıldığı unutulmamalı. chp seçim arefesi bu ve buna benzer şeyleri hep yapıyor. yaşar nuri transferini buna başka bir örnek olarak da göstermek mümkündür.

ne çabuk unutuyorlar. başörtüsü yasağı için mahkemeye başvurduklarını ve emellerine nail olduklarını. ve şuan ki bu konuyla ilgili yorumları da okadar çelişkili ki. efendim neymiş onların kalbi temizmiş. pardon AYDINLIK! başbakanımız güzel söyledi. "ellerinde röntgen cihazı mı var da insanların zihinlerini kalplerini görüp de buna göre karar veriyorlar." katılıyorum. demek ki chp li çarşaflılar ve başörtülülerin inancı saf , diğerleri şüpheli. nasıl bir zihniyettir anlamakta güçlük çekiyorum..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)