İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, ön ödemeli elektronik su sayaçlarla ilgili yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Vural, basında yer alan açıklamaların, tutarsız ve doğru olmadığını açıkladı. İddia edildiği gibi sayaçların 250 dolar değil 175 YTL olduğunu anlatan Vural, elektronik sayaçlarla kaçak su kullanımının önüne geçileceğini dile getirdi.Ön ödemeli elektronik sayaçlar hakkında basın tmensuplarına açıklama yapan İSKİ Genel Müdürü Mevlül Vural, elektronik sayaçlar ile mekanik sayaçlar arasında ücretlendirme yönününden hiçbir fark bulunmadığını belirtti. Vural, "ıÜüHaberlerde yer aldığı şekliyle mekanik sayaçlar ile ön ödemeli elektronik su ( ön ödemeli -kartlı ) sayaçları arasında ücretlendirme açısından hiçbir fark bulunmamaktadır. Kartlı sayaç kullanan aboneye satılan suyun metreküp fiyatı ile mekanik sayaç kullanan aboneye satılan suyun metreküp fiyatı aynıdır. Her iki sayaç grubuna uygulanan tarifede abonenin tabi olduğu tarife grubu esas alınmaktadır. Konut abonesi olanlar ile işyeri abonesi olanlara İSKİ Genel Kurulu tarafından kabul edilen esaslara uygun olarak, kullandığı su miktarına göre kademeli tarife uygulanmaktadır. Bu uygulamada mekanik sayaç sitemine göre hiçbir fark yoktur. Zaten sistem incelenmiş olursa, sistem gereği ön ödemeli sayaç kullanan abonelerimizin sayaçlarında var olan mekanik sayaç göstergesinden de tüketimlerin kontrol edilme imkanı olduğu ve hiçbir fark olmadığı rahatlıkla görülebilmektedir. Kaldı ki bu sitemde ücretlendirme, sistemin içindeki mekanik sayaç üzerinden yapılmaktadır." şeklinde konuştu.
Mekanik sayaçtan geçen su miktarı ara kablo ile dijital sistemde metre küp olarak gelen bilgi kontor olarak düştügünü belirten Vural, "CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön ödemeli elektronik sayaç uygulamasıyla iligi yapmış olduğu açıklamalar tutarsız ve doğru olmayan bilgilerdir." şeklinde konuştu.
Sayaçların fiyatlarına değinen Mevlüt Vural, "Sayaçların kurumumuza maliyeti iddialarda yeraldığı gibi 250 dolar değil, konut ripi şayaçlar için 175 YTL'dir." diye konuştu. Bugüne kadar yüksek tüketimli aboneler, oteller, restoranlar, iş hanları ve kamu kurumları başta olmak üzere 110 bin adet ön ödemeli sayaç takıldığını belirten Vural, ön ödemeli elektronik sayaçlar sayesinde kaçak su kullanımının önleneceğini dile getirdi.
İSKİ'nin Kamu İhale Kurumu'na göre ihaleye çıktığını belirten Vural, "Bu ihaleye 4 firma katılmış en ucuz teklifi veren firma kazanmiştır" şeklinde konuştu. Basında yer alan haberlerden dolayı Kamu İhale Kurumu'nun konuyu incelediğini anlatan Vural, "2007/038 sayılı toplantı no ve 2007/UH.Z-2323 karar no'su ile KİK tarafından ihale Üsüle uygun olduğuna karar verilmiştir." dedi.