01-02-2009, 19:28 | #1 |
Şivan Perwer'in bu sözleri PKK'yı çıldırtacak!
TRT'nin Kürtçe TV yayınının açılışına katılacağı söylenen ancak yoğun programı nedeniyle Kürtçe televizyonunun açılışına katılamayan sanatçı Şivan Perwer, merkezi Paris'te bulunan Kurd 1 televizyonunda TRT'nin Kürtçe açılımını değerlendirdi.
‘TÜRK KARDEŞLERİMİZLE DAHA KARDEŞANE YAŞAMAK İSTİYORUZ” Perwer, TRT'nin böyle bir açılımını önemsediğini belirterek, “Eğer gerçekten samimilerse, Kürtleri anlamak istiyorlar, bizim bunu desteklememiz lazım. Böylece bizler de Türk kardeşlerimizle el ele verip, daha iyi ve kardeşane yaşarız” dedi. ‘BEN FANATİKLİK YAPANLARI SEVMİYORUM' Birçok Kürt televizyonu olduğunu ancak bunların çoğunun fanatizme kaçtığını ifade eden Şivan Perwer, terör örgütü Roj TV'ye de göndermede bulundu. Perwer, “Birçok Kürt televizyonu var. Bunların çoğu Kürtçeyi, kültürümüzü yansıtmıyor bile. Ben böyle fanatiklik yapanları sevmiyorum. Bana göre değil” ifadelerini kullandı. ‘DAHOK'TAKİ KÜRTÇE'Yİ DİYARBAKIRLI ANLAMIYOR' Ünlü sanatçı Şivan Perwer, Kürtçe televizyonların çoğunda Irak Kürtçesi konuşulduğunu ve bunu Diyarbakır'daki bir Kürdün anlayamadığını ifade ederek, “Zaten Kürtçe kanallarında doğru dürüst film de yok. Olan filmlerde de Dahok'taki Kürtçe konuşuluyor. Ama Diyarbakır'daki insan nereden anlasın Dahok'taki Kürtçe'yi.” dedi.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-02-2009, 22:47 | #2 |
işte budur, tüm kürt kardeşlerimizde bunun farkındadır, artık pkk ve roj tv artık bitmiştir sonu gelmiştir, trt 6 kanalı artık terörü böyle yenecek, barışı böyle sağlayacak, ALLAH bizleri pkk zulmünden korusun...
|
|
01-03-2009, 00:08 | #3 | |
Alıntı:
Açık sözlü olmak gerekirse ,yada bir takım sebeblerden dolayı artık ne dersen de yıllardır topumuzla ,tüfeğimizle halledemediğimiz pkaka yı ,bir başka ismi de deccal olan namı diğer televizyonla halleder bitiririz.Denize düşen deccala mı sarılıyor ne. |
||
01-03-2009, 02:29 | #4 |
Böyle aklı selim Kürt önde gelenleriyle bu meselenin çözümü inşallah günden güne kolaylaşacaktır.
|
|
01-03-2009, 02:47 | #5 |
Kürd kökenli vatandaşlarımız, Roj TV gibi kanallardan Kürtçe yayın izlemelerindense TRt 6 yı izlemeleri çok daha güzel olur. Yalnız TRT 6 yayınını içerik olarak zengin tutmaları şart.
Ayrıca TRT 6 da Kürdlerin kültürleri ve tarihleri hakkında muhakkak bilgiler verilmeli, belgeseller hazırlanmalı. Kürdlerin tarihi hakkında yayınlanacak belgesellerle, Türk ve Kürtlerin gerek folklorik gerekse tarihi açıdan birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını, zamanında Türk kılığına girip Kürtleri; Kürt kılığına girerek de Türkleri katleden Ermeni ve Fransızların zalimlikleri anlatılsa, Ermenilerin nasıl anadoludaki pek çok kürd aşiretini tamamen yok ettikleri belgeleriyle gösterilse; İngilizlerin başta Diyarbakır olmak üzere nasıl Kürtler üzerinden oyunlar oynadıkları ve Kürtler için "Türkleri yok etmede güçlü bir maşa" dedikleri anlatılsa kötü mü olurdu? Yapılacak çok şeyler var. İnşAllah TRT 6 bunları başarır. |
|
01-03-2009, 06:38 | #6 |
Eger bu TRT 6da diger TRTler gibi yayin yapacaksa hic kurulmasina gerek yoktu ama daha guzel ve zengin olacaksa iyi olur
|
|
01-03-2009, 12:52 | #7 |
Kısa ve özetle bir noktaya dikatinizi çekmek istiyorum;Roj tvnin yayın akışı tamamıyla Pkknin propagandasını yapmaktır.Roj tvnin Kürtlerin gelenek görenekleri ile yakından uzaktan bir ilgisi bulunmamaktadır..!
|
|
01-03-2009, 13:15 | #8 |
umarım kürt sorununa parmak basılır...
zaten kürtler böyle düşünüyor....ermeni kökenli peşmergeler roj tv gibi düşüyor... hoş roj tv hep kampları veriyor....kürt sorunu yada kürtler sadece dağlardan ibaret değil demi? |
|
01-03-2009, 13:31 | #9 |
Samanyolunda izlediğimiz TEK TÜRKİYE dizisi bu sorunu okadar güzel ve açıklayıcı anlatıyor ki;lisan susar gözler şahit olur...
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, kürtçe, trt 6, şiwan perwer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|