AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-14-2009, 10:58   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Bu silahlar kışla dışına nasıl çıktı?
Ergenekon terör örgütünün ortaya çıkarılmasıyla birlikte çok sayıda askerî mühimmat ele geçirildi. Bu silahların her zaman disiplin ve kurallarıyla öne çıkan kışladan nasıl çıkarıldığı bugüne kadar açıklanmadı. Ergenekon'un son dalgasında, Sapanca ve Ankara Yenikent'te muvazzaf bir subaya ait askerî mühimmatlar ele geçirilmesi, Ergenekon soruşturması çerçevesinde ele geçirilen 7. cephanelik oldu.

7 cephanelikte ele geçirilen malzemelerin tamamının TSK'ya kayıtlı teçhizatların olması, bu malzemelerin kışladan hangi amaçla ve kimin tarafından çıkarıldığı sorusunu akıllara getirdi. TSK'nın, bu cephaneliklerin kışla dışına çıkarılmasında bir ihmalinin bulunup bulunmadığı da tartışma konusu oldu.

7 CEPHANELİK ÇIKTI
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda el bombası ele geçirildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise aralarında suikast silahı Kanas ve Kalaşnikof'un da bulunduğu çok sayıda uzun namlulu silah ve tabancaya el konuldu. Bu silahlara ait mermilerin sayısı binleri aşarken, ele geçirilen plastik patlayıcı ve ağır mühimmat ciddi miktarlara ulaştı.

- ÜMRANİYE CEPHANELİĞİ
12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda, üzeri siyah naylonla örtülmüş ahşap bir sandıkta 27 adet savunma ve taarruz tipi el bombası ve TNT kalıpları ile fünyeler ele geçirildi.

- ESKİŞEHİR CEPHANELİĞİ
Emekli Binbaşı Fikret Emek'in Eskişehir'de 26 Haziran 2007 tarihinde gözaltına alınmasının ardından Emek'in ikamet ettiği annesine ait evde yapılan aramada cephanelik çıktı. Evde, 1 Kalaşnikof marka otomatik silah, 1 Kanas marka silah ve dürbünü, 1 adet 7,65 mm çapında Lama marka tabanca ve susturucusu ile 12 adet savunma ve taarruz tipi el bombasının da bulunduğu çok sayıda askerî mühimmat ele geçirildi.

- KAVACIK CEPHANELİĞİ
14 Ağustos 2008'de üçüncü cephanelik haberi İstanbul'dan geldi. JİTEM'in kurucularından biri olarak bilinen emekli jandarma Albay Arif Doğan'ın Kavacık'taki deposuna düzenlenen operasyonda iki Kalaşnikof ile bu silaha ait binden fazla mermi, çok sayıda tabanca ve 10 adet el bombasına el konuldu.

- SAPANCA CEPHANELİĞİ
7 Ocak 2009'daki son operasyonda Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görevli muvazzaf Yarbay Mustafa Dönmez'in Sakarya'daki yazlığında yapılan aramalarda 22 adet el bombası, 5 tabanca, bir Kalaşnikof ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

- SİVAS CEPHANELİĞİ
Sivas'ta ise 2 adet el bombası ve suikastlar için kullanılan 1 adet kalem silah ve çok sayıda ruhsatsız tüfek bulundu.

- GÖLBAŞI CEPHANELİĞİ
Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinden çıkan krokiyle Gölbaşı'nda yapılan kazıda 3 adet lav silahı, çok sayıda TNT kalıpları, plastik patlayıcı ve Uzi mermileri çıktı.

- YENİKENT CEPHANELİĞİ
Son dalga çerçevesinde Sapanca'daki evinden cephanelik çıkan Yarbay Mustafa Dönmez'in Ankara'daki evine yakın bir mesafedeki metruk bir evin yakınından da cephanelik çıkarıldı. 12 Ocak'ta Mustafa Dönmez'in evinde ele geçirilen kroki üzerine yapılan kazıda 30 el bombası, 9 göz yaşartıcı bomba, 2 aydınlatma fişeği, 1 sis bombası, 12 tüfek bombası, 12 bubi tuzağı, 6 gösteri bombası ve 870 G-3 piyade tüfeği bombası ele geçirildi.

Yenikent'tekiler de askerî malzeme

Son dalgada yakalanan muvazzaf Yarbay Mustafa Dönmez'e ait krokiden hareketle tespit edilen Yenikent'teki kuyudan çıkarılan el bombaları ve mühimmatla ilgili soruşturma çerçevesinde ilk aşamada el bombalarıyla mermi paketleri üzerindeki seri ve parti numaraları tespit edildi. Malzemeler MKE yapımı çıktı. Mühimmatların askerî malzeme olduğu belirlendi. Seri numaralarından yola çıkılarak, mühimmatın hangi tarihte üretildiği, nereye teslim edildiği ya da hangi birlik tarafından kullanıldığı gibi soruların cevapları aranıyor. Mühimmatların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinden yasadışı bir şekilde çıkarılıp çıkarılmadığı araştırılıyor. Bu araştırma sonrasında kimlerin, malzemeleri TSK'dan nasıl çıkardığı belirlenecek. Eşi başörtülü subayları ihraç eden Genelkurmay Başkanlığı'nın, askerî malzemeleri kışla dışına yasadışı şekilde çıkaranlar hakkında işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

-VAKİT

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi