![]() |
#1 |
![]() Tevrat’taki 6. emri İbranice hatırlattı
![]() Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze katliamlarına Tevrat'taki 'Öldürmeyeceksin' emrini İbranice okuyarak tepki gösterdi. "Bugüne kadar 100'e yakın BM kararını takmayan İsrail, BM'nin kapısından nasıl giriyor" diye sordu. BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında Tevrat'ın 6. emri 'Öldürmeyeceksin'i (lo teer tsakh) İbranice, İngilizce ve Türkçe okudu. AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin bazı belediye başkan adaylarını açıklayan Erdoğan, İsrail'in Gazze saldırısına tepkisini bugün de sürdürdü. İsrail'in, hastaneleri, BM binasını ve gazetecilerin bulunduğu binayı hedef aldığını söyleyen Erdoğan "İsrail Dünya’yla dalga geçiyor" dedi. 3 KUTSAL KİTAP ERDOĞAN, insanlığın çağdaş değerleri ve bütün semavi dinlerin insan hayatını kutsal saydığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Tevrat da, İncil de, Kuran-ı Kerim'de bu böyledir. 10 emirden 6'ıncısı der ki, Tevrat'tan okuyorum. 'Öldürmeyeceksin'. İngilizce ‘You shall not kill’, İbranice ‘Lo tir’tsakh.’ Bu apaçık hükümlere rağmen o masum çocukları katletmeyi hangi dine, hukuka, vicdana sığdırıyorsunuz" diye sordu. BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararının hala uygulanamamış olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İsrail buna alıştı. İsrail bugüne kadar 100'e yakın BM kararını uygulamadı. BM'ye sesleniyorum. BM Güvenlik Konseyi kararlarını hiçe sayan, ülke BM kapısından nasıl giriyor? SESSİZ KALAN ORTAK OLUR ‘BM Genel Sekreteri İsrail'deyken Gazze'deki BM binasının vurulduğunu hatırlatan Erdoğan, ‘Bu açıkça Dünya ile dalga geçmektir. İsrail'e ben bir kez daha seslenmek istiyorum. Daha fazla ocak sönmeden, daha fazla çocuklar ölmeden bu savaşı durdurun. Bu vahşete göz yummayın, katliama sessiz kalan, bu ayıba ortak olur’ diye konuştu. AZINLIKLARIN DA GÜVENCESİ BİZİZ GEÇTİĞİMİZ günlerde bir protesto gösterisinde açılan ırçı pankarta da sert tepki gösteren Erdoğan anti-semitizmin de bir insanlık suçu olduğunun altını çizdi. Erdoğan Türkiye'nin tarihi ve kültüründe ırkçılığa yer olmadığını kaydederek Türkiye’deki tüm azınlıkların güvencesinin devlet olduğunu belirtti. ZAPATERO ARADI ERDOĞAN, önceki akşam İspanya Başbakanı Zapatero’nun kendisini aradığını belirterek 'Bana ne düşüyorsan, ben de yapacağım. Çok yoğun bir irtibat halinde olalım, bu irtibatımızı farklı ülkelere de yansıtalım' dediğini açıkladı. HASAN ÖYMEZ YARDIM iÇiN HESAP NUMARALARI Ziraat Bankası Aşağı Ayrancı Şubesi Hesap No: 5555 555 Yeni başkan adayları Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Bilici, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Amasya Cafer Özdemir, Bingöl Serdar Atalay, Bitlis Fehmi Alaydın, Çankırı İrfan Dinç, Erzincan Yüksel Çakır, Isparta Hasan Balaman, Karaman Kamil Uğurlu, Kars Nevzat Bozkuş, Kastamonu Mustafa Gökhan Gülşen, Kırşehir Yaşar Bahçeci, Malatya Ahmet Çakır, Osmaniye Suat Önal, Şanlıurfa Mehmet Oymak, Yalova Barboros Bilicioğlu, Zonguldak Secaattin Gonca, Hakkari Şükrü Çallı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|