![]() |
#19 |
![]() "hatırlatmak isterimki geçen seçimlerde chp piriştina ile %4 fark ile kazanmıştı.piriştina bütün göçmenlerin oyunu aldı.hemde ak parti iyi bir aday çıkaramamıştı.şimdi piriştina yok .......... bi başkan var onu da kimse sevmiyo.ak parti yapacağı tek şey o da ciddi bir aday çıkartması oda mahmut özgener yada ertuğurul günaydır."
Sevgili arkadaşımız, yukarıdaki satırları , eski bir tarihde yazdığında, adaylar belli değildi. Oysa şimdi adaylar kesinleşti. Taha Aksoy, Ahmet Piriştina gibi çok güçlü bir aday karşısında , %3 küsur bir farkla seçimi kaybetmiştir. Aziz Kocaoğlu ise ,İzmir de hiçde sevilmeyen biri değildir. Hatta Deniz Baykal, A.Kocaoğlu'nu aday olarak göstermeseydi, belki de AK Parti den adaylık teklifi alabilecekti. Bu olasılığın da zamanında İzmir de dillerdirildiğini hatırlatayım. Sayın Başbakanımızın, 2-3 ay öncesine kadar, Aziz beye gösterdiği teveccühü unutmayalım. Elbette şimdi seçim zamanıdır. Aziz beye eski müsamaha gösterilemez. Bence Taha Aksoy tamda aranan adaydır. Efsanevi bir başkan karşısında, hiçbir politik deneyimi olmadan bu başarıyı elde etmiştir. Şimdi ise milletvekilidir. Politikanın içinde pişmiştir. Aziz Kocaoğlu karşısında , Ahmet Piriştana kadar zorlanacağını sanmıyorum. Üstelik Arkasında Ak Parti vardır. İzmir kazanılmaz ise bunun Taha Aksoy ile alakası olmayacaktır. Taha bey, Erzurumludur. Dürüsttür, beyefendidir. İzmir de politikaya damgasını vuran kesim ise Rumeli den göçedenlerdir. Ancak, Partimiz Ak Parti, yaşanan ekonomik kriz karşısında ne sonuç alacaktır. Onu düşünelim. Yaşanan sıkıntının seçime etkisi olmayacakmı? ANAP ın 1989 yerel seçimlerinde aldığı yenilgiyi unutmuyorum. Ayrıca, ülkemizdeki Ulusalcı akımın en yaygın olduğu şehir İzmir. Bunu yaşayarak gördüm. Gerçek şu ki; İzmir'de laiklerin bir baskısından sözedebiliriz. Bu adeta kan davasına dönüştürülmüş. "Kemal Paşa'nın partisi CHP(!) " ye saplantı var... İlçe adaylarımızı da belki başka zaman tartışırız. |
|
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, kazanmasi, ne yapmaliyiz, İÇİn |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|